روشی ساده برای محدود کردن مصرف پهنای باند در ویندوز 10 !

روشی ساده برای محدود کردن مصرف پهنای باند در ویندوز 10 !

بر کسی پوشیده نیست که ویندوز 10، بهترین و بهینه‌ترین سیستم‌عاملی است که مایکروسافت توسعه داده‌اند. فارغ از قابلیت‌ها و ویژگی‌های این سیستم‌عامل که بارها آن‌ها را مرور کرده‌ایم، ویندوز 10 برای آنکه بتواند به مرور زمان خود را برای اجرا بر روی هر دیوایس و نمایشگری بهینه کند، بایستی به طور مداوم به‌روزرسانی‌های تجمعی را دریافت کند.

بر کسی پوشیده نیست که ویندوز 10، بهترین و بهینه‌ترین سیستم‌عاملی است که مایکروسافت توسعه داده‌اند. فارغ از قابلیت‌ها و ویژگی‌های این سیستم‌عامل که بارها آن‌ها را مرور کرده‌ایم، ویندوز 10 برای آنکه بتواند به مرور زمان خود را برای اجرا بر روی هر دیوایس و نمایشگری بهینه کند، بایستی به طور مداوم به‌روزرسانی‌های تجمعی را دریافت کند.

در سوی دیگر مدیران ردموندی‌ها از ویندوز 10 به عنوان آخرین سیستم‌عامل سری ویندوز یاد کرده‌اند و این یعنی آنکه ویندوز 10 هیچ‌گاه به ویندوز 11 ارتقاء پیدا نخواهد کرد و مایکروسافت به جای تمرکز بر روی سیستم‌عاملی جدید، به مرور زمان قابلیت‌های بیشتری به ویندوز 10 خواهد افزود. علاوه بر این ویندوز 10 دارای یک هسته بهینه و انعطاف‌پذیر است که به آن امکان اجرا بر روی هر گجتی را می‌دهد.

ویندوز 10 به صورتی طراحی شده که به شکل خودکار به‌روزرسانی‌های مهم و به‌روزرسانی‌های تجمعی را دریافت و نصب کند. البته در بعضی مواقع حجم این به‌روزرسانی‌ها بسیار زیاد است و ممکن است که حجم پهنای باند و سرعت اینترنت شما را کند کنند یا حتی روی عملکرد سیستم‌عامل هم در آن زمان تأثیر بگذارند. هرچند همان‌طور که گفته شد مایکروسافت برای پایدار ماندن همیشگی ویندوز 10 برای اجرا بر روی گجت‌های مختلف راهی جز دریافت پنهانی برخی اطلاعات از سیستم افراد و در سوی دیگر انتشار به‌روزرسانی‌های اجباری ندارد، با این حال برخی از کاربران ترجیح می‌دهند تا برخلاف نظریه مایکروسافت که دریافت آپدیت‌های جدید را ضروری می‌داند، به دلیل مصرف زیاد پهنای باند از طریق روش‌های مختلف مانع این عمل شوند.

با گشتی در اینترنت روش‌های بسیاری به منظور جلوگیری از آپدیت خودکار ویندوز 10 خواهید یافت، با این حال برخی از آن‌ها مانند تغیر پارامترهای رجیستری می‌تواند عملکرد صحیح سیستم‌عامل را با مشکلاتی مواجه کند، ازاین رو پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر اقدام، تبعات آن را مدنظر داشته باشید.

بهترین راه برای کاهش پهنای باندی که صرف به‌روزرسانی‌های ویندوز 10 می‌شود، آشنایی با قابلیتی به نام Windows Update Delivery Optimization است که با اعمال برخی شخیص  سازی‌هایی که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد، به راحتی و بدون هیچ‌گونه خطر و تبعاتی امنیتی می‌توان مقداری پهنای باندی که به منظور به‌روزرسانی سیستم‌عامل مصرف می‌شود را به حداقل کاهش داد.

طبق گفته مایکروسافت، قابلیت Windows Update Delivery Optimization به کاربران کمک می‌کند که آپدیت‌ها را سریع‌تر دریافت کنند ولی این کار مشابه Torrent هست؛ یعنی در واقع سیستم شما عضوی از یک شبکه  Peer to Peer  شناخته می‌شوید و کاربران دیگر به جای سرور مایکروسافت می‌تواند از کامپیوتر شما آپدیت‌های دریافت کنند. به زبان ساده‌تر اگر تنظیمات این قابلیت درست تنظیم نشده باشد، در هر سری دو برابر شرابط عادی پهنای باند برای به‌روزرسانی سیستم‌عامل ویندوز 10 مصرف می‌شود.

برای دسترسی به این قابلیت ابتدا در منوی استارت عبارت Check for updates را وارد کنید و در بین گزینه‌های پیش رو اولین گزینه را انتخاب کنید. در  پایین صفحه باز شده گزینه Advance Options را باید انتخاب کنید. اکنون  گزینه Choose how upgrades are delivered را انتخاب کرده و در نهایت اولین پارامتر قابل تغییر را به حالت غیر فعال درآورید تا ویژگی Windows Update Delivery Optimization یا همان WUDO غیرفعال شود.

با انجام این کار آپدیت‌های جدید صرفاً از سرورهای مایکروسافت دانلود می‌شوند و پهنای باندی در جهت به اشتراک گذاری آن‌ها در شبکه خانکی و یا اداری شما صرف نمی‌شود. اگر گزینهPCs On My Local Network را انتخاب کنید، سیستم شما قادر به دانلود آپدیت‌های ویندوز از سایر کامپیوترهای موجود در شبکه میشود. به زبان ساده‌تر با فعال کردن گزینه دوم، هر سیستم پس از دریافت آپدیت‌های  جدید، آن را بر روی شبکه داخلی آپلود می‌کند و سیستم‌های دیگر نیز می‌توانند آن را دریافت کنند.

این گزینه صرفاً برای ادارات و شبکه های محلی کارایی دارد، چرا که یک سیستم تنها آپدیت جدید را دریافت می‌کند و دستگاه‌های دیگر می‌توانند بدون صرف حتی 1 مگابیت پهنای باند، به‌روزرسانی‌های جدید را از روی آن دستگاه دریافت کنند. گزینه‌ سوم یعنی "pc on my local network and pc on internet" نه‌ تنها به‌روزرسانی‌ها را برای تمام دستگاه‌های شما روی شبکه محلی به اشتراک می‌گذارد بلکه آن را روی اینترنت نیز به اشتراک می‌گذارد؛ یعنی در واقع شما برای تسریع به‌روزرسانی سیستم‌های دیگر، پهنای باندتان را خیرات میکنید. این اشتراک در پس‌زمینه و با استفاده از حداقل پهنای باند انجام می‌شود؛ اما اگر پهنای ‌بند زیادی ندارید و یا حداکثر استفاده برایتان محدود است و یا هزینه دارد بهتر است که گزینه‌ی اول را انتخاب نمایید.

"با کانال تلگرام فیسیت همراه باشید "


3 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

علی

شنبه, 30 اردیبهشت 1396

داداش این آپدیتها برای کاربر خانگی و زیر ساخت اینترنت ملی ضروریه. هر کامپیوتر که در خطر بیفته کامپیوترهای بیشتری در اون کشور به خطر می فته و با توجه به اینکه مسائل حساسی در کشورها دیجیتالی شده. پس امنیت ملی به خطر می افته شما به جای اینکه روشی برای دور زدن دریافت آپدیت مقاله بنویسید. بهتره هیچی نگید تا این موضوع به صورت یک نیاز در سطح جامعه مطرح بشه و مسئولین مجبور بشند پهنای باند رو افزایش بدند. دریافت نکردن آپدیت سیستم عامل ها در جهت منافع ملی نیست

پاسخ

hani

چهارشنبه, 05 اردیبهشت 1397

عامو منافع ملی حضرت عالی از طول و عرض و بهمراه پهنای رجیستری شده توی حلق بنده، علی ایحال بجای دادن نظریه کارشناسی و عوض اینکه به دیگران توصیه ساکت شدن بدی بهتر است که شما فکر نکنی و خودت را ناراحت نکنی، خدای نکرده امنیت ملی به خطر نخواهد افتاد

پاسخ

فردین

سه‌شنبه, 12 تیر 1397

سلام و خسته نباشین.
آقا دمتون گرم و ممنون من قبلاً با win10 کار نکرده بودم , اینترنتم رو وصل کردم بهش بعد از یک روز بسته 5گیگابیتیم تموم شد !!!
یه خورده که توی نت گشتم فهمیدم ایراد از کجاست. شما هم که توضیحتون عالی بود...

پاسخ

ثبت نظر