چگونه فلش خود را رمزگذاری کنیم؟

چگونه فلش خود را رمزگذاری کنیم؟

فلش یو اس بی دستگاهی کوچک، قابل حمل است که همه ما از آن استفاده می کنیم، اما این دستگاه کوچک می تواند به راحتی گم شود. برای محافظت از اطلاعات مهم خود می توانید فایل هایتان را رمزگذاری کنید.

با رمزگذاری درایو فلش از اطلاعات مهم خود محافظت کنید.

 

فلش های یو اس بی کوچک و قابل حمل هستند و در هر نقطه دنیا می توانید آن ها را اجرا کنید. این قابلیت ها فلش را به دستگاهی بسیار عالی برای انتقال دیتا بین دو کامپیوتر کرده اند. اما همین قابلیت ها باعث شده که این دستگاه به راحتی گم شود و شما باید همیشه از فایل های مهم خود روی فلش یو اس بی محافظت کنید. 

متاسفانه نمی توانید به راحتی کل فلش خود را مانند  کامپیوتر یا گوشی رمزگذاری کنید. ابزارهایی که از دیتای شما محافظت می کنند همه با کدگذاری کار می کنند. اگر نمی خواهید یک فلش درایو با سخت افزار کدگذاری شده بخرید می توانید از اپلیکیشن هایی استفاده کنید که از دیتای شما محافظت می کنند. 

در این مقاله ساده ترین راه ها را برای رمزگذاری فایل ها و پوشه های موجود روی درایو فلش یو اس بی به شما می آموزیم. 

 

1- فایل ها را با رمز ذخیره کنید

 

همانطور که در بالا توضیح دادیم شما نمی توانید کل فلش خود را بدون کدنویسی رمزگذاری کنید. با این حال اگر نمی خواهید وقت خود را برای کد نویسی هدر دهید و همه فایل های شما مهم نیستند می توانید فقط از فایل های مهم محافظت کنید و آن ها را با یک رمز روی یو اس بی ذخیره کنید. 

بسیاری از برنامه ها از جمله ورد و اکسل به شما این امکان را می دهند که فایل ها را با گذرواژه ذخیره کنید. 

 

برای مثال در ورد می توانید به  File > Info رفته و منو Protect Document را گسترش دهید. سپس گزینه Encrypt with Password را انتخاب کنید. 

حال رمز را وارد کرده و آن را تایید کنید. 

 

در نهایت فایل را ذخیره کرده و رمز را به خاطر بسپارید. 

 

برای رمزگذاری فایل های پی دی اف روی درایو فلش می توانید از  PDFTK Builder استفاده کنید که یک اپلیکیشن قابل حمل نیز دارد. 

 

2- یک پارتیشن رمزگذاری شده بسازید

 

ابزارهای زیادی وجود دارند که می توانند دیتای شما را رمزگذاری و کدگذاری کنند. البته بیشتر آن ها نیاز به اجازه ادمین برای اجرا روی هر کامپیوتری دارند. ابزارهای این چنینی در مواردی که اجازه ادمین را ندارید شما را به دردسر می اندازند. 

اما Rohos Mini Drive اپلیکیشنی است که بدون نیاز به اجازه ادمین نیز کار می کند. نسخه رایگان این اپلیکیشن می تواند یک پارتیشن مخفی، کدگذاری شده و رمزگذاری شده تا دو گیگابایت را روی درایو فلش یو اس بی بسازد. این ابزار از کدگذاری خودکار on-the-fly با طول کلید AES 256 bit استفاده می کند. به لطف مرورگر قابل حمل Rohos Disk که آن را به صورت مستقیم روی درایو فلش خود نصب می کنید نیازی به درایوهای کدگذاری روی سیستم محلی نیست. در نتیجه می توانید روی هر کامپیوتری به دیتای خود دسترسی داشته باشید. 

 

در صفحه شروع  Rohos Mini Drive روی  Encrypt USB drive کلیک کنید، درایو را انتخاب کنید، یک رمز جدید بگذارید و روی Create disk کلیک کنید. این کار یک مخزن رمزگذاری شده و کدگذاری شده روی درایو اکسترنال شما می سازد. 

 

می توانید مخزن رمزگذاری شده را با کلیک روی آیکون Rohos Mini.exe از پوشه روت شده درایو فلش خود بیابید. پس از وارد کردن رمز  Rohos disk یک درایو جداگانه باز شده و شما می توانید از طریق فایل اکسپلورر فایل مورد نظر خود را بیابید. برای بستن پارتیشن Rohos روی آیکون آن، در بخش نوتیفیکیشن نوار وظیفه ویندوز، کلیک راست کرده و گزینه Disconnect را انتخاب کنید. 

 

3- کدگذاری کل درایو فلش

VeraCrypt جانشین TrueCrypt است که اپلیکیشنی قابل حمل می باشد و به طور مستقیم روی درایو فلش اجرا می شود. متاسفانه این اپلیکیشن برای اجرا شدن نیاز به اجازه ادمین دارد و از کدگذاری  on-the-fly AES 256 bit استفاده می کند. نسخه رایگان آن به درایوهای دو گیگابایتی محدود می شود. 

VeraCrypt دارای قابلیت کدگذاری آن د فلای ( on-the-fly) است که از چندین الگوریتم از جمله 256-bit AES، سرپانت و توفیش و همچنین ترکیب همه این ها با هم استفاده می کند. مانند Rohos Mini Drive این اپلیکیشن نیز یک دیسک کدگذاری شده مجازی می سازد که مانند یک دیسک واقعی عمل می کند اما شما می توانید همه پارتیشن ها یا فضای ذخیره سازی دستگاه را کدگذاری کنید. 

 

VeryCrypt Portable را دانلود کرده و آن را روی درایو فلش خود نصب کنید. وقتی که اپلیکیشن قابل حمل را باز کردید نام همه درایوها نشان داده می شود. یکی را انتخاب کرده و روی گزینه Create Volume کلیک کنید تا صفحه  VeraCrypt Volume Creation Wizard باز شود. 

 

برای کدگذاری کل فلش یو اس بی گزینه Encrypt a non-system partition/drive را انتخاب کرده و روی Next کلیک کنید. 

سپس می توانید از بین گزینه ها Standard یا Hidden VeraCrypt volume را برای نشان دادن یا مخفی کردن فایل انتخاب کنید. 

با استفاده از حالت مخفی دیگر کسی نمی تواند شما را مجبور کند که رمز را به آن ها بدهید. درضمن اگر می خواهید که فایل خود را در حالت مخفی قرار دهید باید درایو یو اس بی خود را فرمت کنید. 

در این مورد ما حالت استاندارد را انتخاب کردیم. در پنجره بعدی روی Select Device… کلیک کرده و دیسک خود را انتخاب کنید، سپس روی OK و Next کلیک کنید. 

برای رمزگذاری کل درایو فلش روی گزینه Encrypt partition in place کلیک کرده و گزینه Next را انتخاب کنید. VeryCrypt به شما هشدار می دهد که باید از دیتای خود بکاپ بگیرید. حال گزینه Encryption و سپس  Hash Algorithm را انتخاب کنید. می توانید تنظیمات پیش فرض را به حال خود رها کنید. حال باید رمز خود را انتخاب کنید. در قدم بعدی حرکت تصادفی موس شما قدرت رمزنگاری کد را مشخص می کند. 

 

در پنجره آخر روی Encrypt کلیک کرده تا رمزگذاری را شروع کنید. 

یک جایگزین برای VeraCrypt Portable اپلیکیشن  Toucan است. یک اپلیکیشن قابل حمل که به شما اجازه می دهد از فایل های خود بکاپ گرفته و رمزگذاری کنید. 

 

4- یک آرشیو رمزدار بسازید

 

ابزارهای آرشیو مانند  7-Zip می توانند فایل های شما را با AES-256 رمزگذاری کنند. 

7-Zip را نصب و اجرا کنید. روی فایل یا پوشه موجود در درایو فلش خود کلیک راست کرده و گزینه 7-Zip>Add to Archive را انتخاب کنید. برای شروع پروسه آرشیو سازی و رمزگذاری روی گزینه OK کلیک کنید. 

با کانال تلگرام فیسیت همراه باشید

مارال رضایی

مارال رضایی

مارال هشت سال است که یه عنوان مترجم مشغول به فعالیت است.او دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فرانسه از دانشگاه است و به سه زبان انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی صحبت می کند. مارال به ادبیات، سینما و موسیقی راک علاقه مند است و به دنبال یک تجربه متفاوت به وادی تکنولوژی قدم گذاشته.


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

mfaraz10

چهارشنبه, 21 تیر 1396

من از این برنامه قابل حمل روی فلش و کامپیوترم استفاده می کنم، عالیه
https://soft98.ir/software/secure/2918-Kaka-Folder-Protector.html

پاسخ

ثبت نظر