دبیر شورای عالی فضای مجازی: مردم از گوگل استفاده نکنند

دبیر شورای عالی فضای مجازی: مردم از گوگل استفاده نکنند

دبیر شورای عالی فضای مجازی: مردم از گوگل استفاده نکنند.

مدتی است که انتقاداتی به عدم پیشرفت شبکه ملی اطلاعات وارد شده است. حالا پاسخ ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی به این انتقادها جالب است. وی درباره این موضوع چنین توضیح داده است:

دوستان وزارت ارتباطات حداقلی فکر می‌کنند و علاقه دارند شبکه ارتباطات و اطلاعات را به‌صورت کلاسیک در کشور توسعه دهند. البته نکات مصوبه را هم مورد توجه قرار می‌دهند. مثلاً الآن برای پیدا کردن اطلاعات از گوگل استفاده می‌کنیم که این درست نیست چراکه ورود اطلاعات از امریکا نقطه اختلاف ماست و بدون اغراق بالای 90 درصد محتوای پیام‌رسان‌ها در کشور روی پلتفرم‌های خارجی است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی مسئله‌ی دیگری را که مورد بحث قرار داده است، شبکه‌های اجتماعی است. به گفته او اغلب تولید محتوا و فعالیت مردم در شبکه‌های اجتماعی خارجی صورت می‌گیرد و از این رو حاکمیتی روی این مسئله نیست. حتی فیروز آبادی گوگل، سیاست‌ها و تبلیغاتش را هم مورد انتقاد قرار داده و در این باره چنین توضیح داده است:

وقتی من یک داروخانه را جست و جو می‌کنم گوگل داروخانه‌ای را به من نشان می‌دهد که پول آگهی گرفته است. امنیت هم نداریم، چون ممکن است ما را به جاهای بدی ببرد که به صلاح کشور نیست. این نکات مورد اختلاف ماست که متأسفانه در پیاده‌سازی شبکه ملی اطلاعات دوستان وزارت به‌صورت شکلی زحمات زیاد و خوبی را کشیدند به همین دلیل هم آمارهای عجیب و غریب می‌دهند، ولی در عمل مردم به‌طور عام به ارسال پیام، خبرخوانی یا جست‌وجو نیاز دارند که این کارها در شبکه‌ها و مسیرهای خارجی است و الزاماتی مثل استقلال، حاکمیت، امنیت و صیانت رعایت نشده و تا رسیدن به الزامات راه درازی باقی مانده است.

ما اعتقاد داریم همان‌طور که وزارت ارتباطات خود را موظف می‌داند که مدیریت ارتباطات زیرساختی را داشته باشد و موظف می‌داند اینترنت جهانی را به کشور بیاورد و توزیع کند، همان طور باید خودش را موظف بداند که پیام‌رسان و موتور جست وجو ایرانی باشد و مردم از نامه‌رسان‌هایی که آمریکایی هستند، خارج شوند.

در مقابل عبدالله رضیان، عضو کمیسیون صنایع مجلس به این صحبتها انتقاد دارد و مخالفتش را چنین بیان کرده است:

فضای مجازی پادگان نیست که مردم را به خط کنیم، بلکه باید به مرور زمان و با تقویت زیرساخت‌های داخلی و مهمتر از آن تقویت اعتماد عمومی، کاربران را به استفاده از بسترهای بومی دعوت کرد.

 

 

 اخبار فناوری ایران:

شمارش معکوس تا آغاز الکامپ 98؛ تنها 4 روز تا آغاز نمایشگاه باقی‌مانده است

منبع خبر: ion و دیجیاتو

faceit.width-400.png

رسانه دیجیتال فیسیت

با ما در ارتباط باش...


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

جک

دوشنبه, 24 تیر 1398

توی روسیع مردم از Yandex اسفاده میکنند . توی چین از Baidu دلیلش اینه که این شرکتها تونستن پاسخگوی نیازهای مردم باشن . توی ایران کدوم موتور جستجو هست که مثلا بتونه تاحدی نیاز ها را برطرف بکنه ؟

پاسخ

ثبت نظر