نقش RAM در گیمینگ چیست؟

نقش RAM در گیمینگ چیست؟

وقتی که یک کامپیوتر گیمینگ می‎سازید و یا کامپیوتر خود را ارتقا می‎دهید باید اجزای مختلفی را درنظر بگیرید. هرکدام از این اجزا روی عملکرد دستگاه شما اثر می‎گذارند. در این مقاله به نقش رم در گیمینگ می‎پردازیم و به شما می‎گوییم که چه میزان رم برای گیمینگ لازم است. 

 

رم چیست؟ 


RAM مخفف random access memory یا حافظه دسترسی تصادفی است. به بیان دیگر، رم یک حافظه موقتی است که اطلاعاتی را که کامپیوتر به آن‎ها نیاز دارد در خود نگاه می‎دارد. وقتی که شما یک برنامه را باز می‎کنید سیستم عامل آن را در رم ذخیره می‎کند و وقتی که آن را می‎بندید اطلاعات از رم حذف می‎شود. بدون رم کافی سرعت کامپیوتر شما پایین می‏آید و به خوبی عمل نمی‎کند. 

 

رم چه نقشی در گیمینگ دارد؟


دلیل اهمیت رم این است که توسط آن سیستم می‎تواند سریع‎تر به اطلاعات دسترسی پیدا کند. شما تمام داده‎های گیم را روی هارد درایو یا درایو حالت جامد خود دارید اما این که اطلاعات را از آنجا بیرون بکشید سرعت کار شما را پایین می‏آورد. درنتیجه کامپیوتر اطلاعات را به رم منتقل می‎کند تا سریع‎تر به آن‎ها دسترسی پیدا کند. 
با رم پایین‎تر، کامپیوتر نمی‎تواند تمام گیم را در خود ذخیره و آن را به درستی اجرا کند درنتیجه عملکرد پایین می‏آید. اگر رم شما زیادی پایین باشد بازی به طور کلی اجرا نمی‏شود. البته لازم به ذکر است که کارت‎های ویدئو خاص رم خود را دارند که به آن vRAM می‏گویند. البته کار vRAM به طور کلی با رم سیستم متفاوت است و تمرکزش روی ارسال گرافیک به صفحه نمایش است. درنتیجه اگر قصد انجام بازی با رزلوشن 4K را دارید به vRAM خیلی زیادی نیاز دارید. برای مثال اگر رم سیستم شما حتی 32 گیگابایت هم باشد، اگر رم ویدئو در کارت شما 2 گیگابایت باشد باز هم عملکرد دستگاه شما پایین خواهد آمد. 

 

آیا رم بیشتر بهتر است؟ 


شاید فکر کنید که رم بیشتر به معنی عملکرد بهتر است اما همیشه اینطور نیست. اگر رم شما بیشتر از اطلاعات مورد نیازتان باشد فضای اضافه بی مصرف باقی می‎ماند. برای مثال اگر 64 گیگابایت رم روی سیستم داشته باشید اما تنها از 2 گیگابایت آن استفاده کنید بیشتر حافظه شما بدون مصرف باقی خواهد ماند. 

 

برای گیمینگ به چقدر رم نیاز داریم؟ 


در حال حاضر یک کامپیوتر گیمینگ معمولی به 8 گیگابایت رم نیاز دارد. تحقیقات تفاوت خیلی کمی را در عملکرد رم 8 گیگابایتی و 16 گیگابایتی نشان داده است. درحالی که 4 گیگابایت رم روی کامپیوترهای قدیمی نیز در بسیاری از مواقع کار ما را راه می‎اندازد اما این که یک کامپیوتر جدیدی را با رم 4 گیگابایتی بسازیم خیلی عاقلانه نیست، زیرا بازی‎ها روز به روز درحال پیچیده‎تر شدن و سنگین‎تر شدن هستند. اگر می‎خواهید کمی آینده نگر باشید و یا فعالیت‎های سنگینی مثل ویرایش ویدئو یا کارهای سنگین انجام می‎دهید 16 گیگابایت رم برای شما کافی است. 

 

درک مشخصات رم برای گیمینگ 


مقدار رم شما تنها قسمتی از داستان است. تمام رم‎ها شبیه به هم نیستند و شما باید مشخصات دیگری را نیز درنظر بگیرید. 

 

طراحی DDR


همه‎ی رم‎ها دارای DDR و یک شماره نسخه هستند. DDR مخفف Double Data Rate ، به این معنی دوبار عمل در هر چرخه ساعت است. این تکنولوژی در طول زمان پیشرفت کرده و هم اکنون نسخه‎های پیشرفته‎تری ساخته شده است. در حال حاضر DDR2  دیگر قدیمی شده و کمتر ممکن است به آن بربخورید. رم  DDR3 هنوز در بازار موجود است اما معمولاً از DDR4 استفاده می‎شود که استاندارد کنونی است. درحالی که DDR5 نیز ساخته شده اما هنوز تجاری نشده است. 
رم‎های نسل‎های متفاوت با یکدیگر سازگار نیستند. درنتیجه شما نمی‎توانید یک رم DDR4 را به درگاه مادربرد DDR3 متصل کنید. اگر برای یک دستگاه قدیمی رم می‎خرید حتماً مطمئن شوید که مادربرد شما آن را پشتیبانی می‎کند. 

 

سرعت ساعت 


هنگام خرید رم به این که مادربرد شما چند درگاه دارد توجه کنید. بیشتر مادربردها حافظه دو کانالی را پشتیبانی می‎کنند و سیستم می‎تواند دو رم را به طور موازی پشتیبانی کرده و عملکرد را بهبود بخشد. برای مثال فرض کنید که شما قصد دارید 16 گیگابایت رم روی سیستم خود داشته باشید. اگر مادربرد شما دو درگاه دارد بهتر است به جای یک رم 16 گیگابایتی از دو رم 8 گیگابایتی استفاده کنید. اگر تعداد درگاه‎های شما بیشتر است می‎توانید از تعداد رم‎های بیشتری استفاده کنید. 

 

بیشتر بخوانید:

چگونه روی ویندوز10 ویندوز سندباکس تنظیم کنیم؟

ویرچوال مموری چیست و چطور می‎توانیم آن را افزایش دهیم؟

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.

 

منبع خبر: makeuseof

مارال رضایی

مارال رضایی

مارال هشت سال است که یه عنوان مترجم مشغول به فعالیت است.او دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فرانسه از دانشگاه است و به سه زبان انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی صحبت می کند. مارال به ادبیات، سینما و موسیقی راک علاقه مند است و به دنبال یک تجربه متفاوت به وادی تکنولوژی قدم گذاشته.


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

محسن

پنج‌شنبه, 07 اسفند 1399

سلام مهندس اون Clock Speed که یکی از مولفه های پردازنده است رو برداشتی سرعت ساعت ترجمه کردی
زحمت ندادی یه جستجو تو گوگل بزنی

پاسخ

ثبت نظر