پنج راه ساده برای کاهش حجم مصرفی اینترنت موبایل

پنج راه ساده برای کاهش حجم مصرفی اینترنت موبایل

دیتا ارزان نیست! مخصوصاً اگر در جایی زندگی می کنید که هزینه ی 10 گیگابایت دیتای اینترنت با 2 گیگابایت در ماه، تفاوت بسیار زیادی داشته باشد. اگر می خواهید هزینه های اینترنت خود را کاهش دهید، راحت ترین کار این است که دیتای کمتری استفاده کنید. در این پست، راهکارهای ساده ای به شما داده می شود تا دیتای مصرفی بر روی گوشی خود را کنترل کرده و در صورت نیاز، کاهش دهید.

1. حجم داده ی مصرفی خود را پیگیری کنید!

برای اینکه بدانید هر ماه چقدر از حجم اینترنت خود را مصرف کرده اید، به تنظیمات موبایل خود رفته و سپس از آن قسمت، گزینه ی استفاده از دیتا را انتخاب کنید.

Settings > Data Usage

در این قسمت، می توانید دقیقاً ببینید که در طول یک دوره ی مشخص، چقدر دیتا استفاده کرده اید. همچنین می توانید موبایل خود را به گونه ای تنظیم کنید که در صورت استفاده ی بیش از اندازه از اینترنت، یک "اخطار" به شما صادر کند. با فعال نمودن گزینه ی "محدودیت دیتای موبایل" می توانید گام دیگری در راستای کاهش حجم مصرفی اینترنت خود بردارید. با فعال شدن این ویژگی، اگر از حجم اینترنت مشخص خود استفاده کرده باشید، گوشی شما به صورت خودکار، تمام دسترسی های دیتای شما را غیرفعال می کند.

از آن جایی که ممکن است دیتای اندازه گیری شده توسط موبایل شما، تفاوت ناچیزی با حجم اندازه گیری شده توسط اپراتورتان داشته باشد، توصیه می شود که حجم اینترنت خود را کمتر از مقدار واقعی آن محدود کنید. برای مثال، اگر حجم مصرفی شما 3 گیگابایت در ماه می باشد، اخطار خود را بر روی 2 گیگابایت و اعمال محدودیت دیتای خود را بر روی 2.8 گیگابایت تنظیم کنید.

اگر می خواهید حجم داده ی مصرفی خود را هنگام استفاده از وای-فای مشاهده کنید، در همین بخش، گزینه ی Wi-Fi را انتخاب نمایید. در این بخش، می توانید حجم داده ی مصرفی توسط هر کدام از نرم افزارهای خود را مشاهده کنید و تشخیص دهید که کدام نرم افزار بیشترین حجم دیتا را استفاده کرده است. بدین ترتیب، از نرم افزارهایی که حجم زیادی از اینترنت را مصرف می کنند، کمتر استفاده خواهید کرد و یا حتی می توانید از شر آن ها خلاص شوید.

از طرف دیگر، می توانید از نرم افزارهایی که حجم زیادی از اینترنت را مصرف نمی کنند، بیشتر و با خیال راحت تر استفاده کنید. برای مثال، من از نرم افزار جیمیل (Gmail) زیاد استفاده می کنم ولی این اپلیکیشن در ماه گذشته فقط 16 مگابایت داده مصرف کرده است که قابل چشم پوشی است! بنابراین از این به بعد با خیال راحت به جیمیل سر میزنم.

 

2. دیتای پس زمینه را محدود کنید!

برخی از نرم افزارها بدون استفاده از دیتای پس زمینه، نمی توانند به خوبی عمل کنند؛ برای مثال، جیمیل یا لینکدین، احتیاج دارند که اطاعات را مرتباً به روز کنند. امّا اگر این نرم افزارها حجم زیادی از اینترنت را مصرف می کنند (حتی زمانی که از موبایل خود استفاده نمی کنید)، باید دیتای پس زمینه را محدود کنید.

با اعمال این محدودیت، گوشی شما فقط زمانی از اینترنت استفاده می کند که گوشی شما روشن است و حتی اگر صفحه نمایش موبایل خود را خاموش کنید، دیگر از حجم اینترنت شما استفاده نمی شود.

برای فعال سازی یا غیرفعال سازی این گزینه، به تنظیمات گوشی خود رفته، در بخش استفاده از دیتا، گزینه ی محدودیت دیتای پس زمینه را انتخاب کنید.

Settings > Data Usage > Restrict background data

اگر منتظر یک ایمیل مهم و فوری هستید، یا به هر دلیلی نمی خواهید بعضی از نرم افزارها محدود شوند، می توانید به لیست استفاده از دیتا (در بخش قبل) رفته و فقط نرم افزارهایی را محدود کنید که حجم زیادی از اینترنت را مصرف کرده اند یا اهمیت کمتری برای شما دارند.

 

3. نرم افزارهای مشهور را کنترل کنید!

امروزه نرم افزارهای مشهور، گزینه ای را دارند که ویدیوها را به صورت اتوماتیک دانلود و اجرا می کنند. این امر باعث می شود حجم مصرفی اینترنت شما، غیر قابل کنترل شده و بر هزینه های شما بیفزاید. در این نرم افزارهای مطرح، می توان با اعمال محدودیت های خاصی، از این مشکل جلوگیری کرد.

 

فیس بوک: دلایل زیادی برای استفاده نکردن از این نرم افزار وجود دارد که موضوع بحث این پست نمی باشد، امّا برخی از افراد همچنان از این اپلیکیشن استفاده می کنند. اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید فیس بوک را حذف کنید، در قسمت App Settings گزینه ی اجرای خودکار ویدیوها (auto-playing videos) را غیرفعال کنید.

 

توییتر: به تنظیمات توییتر رفته، گزینه ی دیتا (Data) را انتخاب کنید و ویژگی اجرای خودکار ویدیو (Video Autoplay) را بر روی وای-فای (Use Wi-Fi only) تنظیم کنید. مطمئناً شما هم تمام ویدیوهای ارسالی در توییتر را تماشا نمی کنید، بنابراین با غیرفعال کردن دانلود خودکار، حجم زیادی از اینترنت خود را ذخیره کرده اید.

 

اینستاگرام: تنظیمات اینستاگرام را با انتخاب آیکون سه نقطه ای در سمت راست و بالای این اپلیکیشن، می یابید. سپس به بخش استفاده از دیتای موبایل (Cellular Data Use) رفته و گزینه ی استفاده ی کمتر از دیتا (Use Less Data) را انتخاب کنید. هنوز واضح نیست که این گزینه غیر از ممانعت از دانلود خودکار ویدیو، دقیقاً چه محدودیت دیگری را اعمال می کند، امّا همین که چندین مگا بایت داده در روز، از دسترس این نرم افزار خارج شوند، غنیمت است!

 

اسنپ چت: در صفحه ی اصلی این نرم افزار، آیکون دندانه ای در قسمت بالا-راست را انتخاب کنید. در بخش سرویس های اضافی (Additional Service) گزینه ی مدیریت (Manage) و سپس حالت مسافرت (Travel Mode) را انتخاب نمایید. با فعال سازی این ویژگی، تمام عکس ها و ویدیوها، قبل از دانلود باید توسط شما انتخاب شوند و این امر از هدر رفتن حجم زیادی از دیتا، جلوگیری می کند.

 

4. به روزرسانی نرم افزارها فقط در حضور وای-فای!

به روزرسانی نرم افزارها می تواند حجم زیادی از دیتای شما را مصرف کنند، امّا می توانید موبایل خود را به گونه ای تنظیم کنید که این آپدیت ها فقط در صورت استفاده از وای-فای انجام پذیرد. برای این کار اپلیکیشن پلی استور (Play Store) را باز کنید، به تنظیمات (Setting) این نرم افزار رفته و مطمئن شوید گزینه ی به روزرسانی خودکار نرم افزارها (Auto-update apps) تحت عنوان فقط وای-فای (over Wi-Fi only) تنظیم شده باشد.

 

5. استفاده ی آفلاین از گوگل مپ

اگر از نرم افزار گوگل مپ (Google Map) برای مسیریابی در شهر استفاده می کنید، باید بدانید که در هر بار استفاده از این اپلیکیشن، دیتای شما در حال مصرف شدن است. بهتر است این نقشه ها را به صورت آفلاین استفاده کنید. برای این منظور، زمانی که به اینترنت وصل هستید، به نرم افزار گوگل مپ رفته، و در قسمت جست و جو، شهر مورد نظر خود را انتخاب کنید. سپس در قسمت پایین صفحه، گزینه ی دانلود آفلاین منطقه (Download offline area) را انتخاب کنید. از این به بعد، هر بار که از نرم افزار گوگل مپ استفاده می کنید، نیازی به اینترنت ندارید و می توانید به راحتی در شهر بچرخید.

منبع خبر: makeuseof

مریم بهزادی

مریم بهزادی

کارشناس ارشد هوش مصنوعی و رباتیک، علاقمند به فناوری و دنیای توسعه نرم افزار.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر