وای‌فای رایگان؛ اینترنت سریع‌تر و 5G در انتظار شهروندان اروپایی

وای‌فای رایگان؛ اینترنت سریع‌تر و 5G در انتظار شهروندان اروپایی

این روزها سرِ اتحادیه اروپا حسابی شلوغ است؛ بحث‌های پیرامون برکزیت (خروج انگلستان از اتحادیه اروپا) و هم‌چنین برنامه‌ها و پروژه‌های دیجیتالی که با جدیت تمام در حال پی‌گیری است. با تخصیص بودجه 120 میلیون یورویی؛ این اتحادیه تصمیم دارد تا سال 2020 وای‌فای رایگان را در تمامی شهرهای داخل اتحادیه در اختیار عموم مردم بگذارد.

به گزارش شبکه مگ، هم‌چنین آن‌ها می‌خواهند تا سال 2025 تمام قاره اروپا از فناوری شبکه 5G بهره‌مند شود و امکان دانلود با حداقل سرعت 100 مگابیت بر ثانیه برای تمام خانوارهای اروپایی فراهم شود.

به‌همین دلیل اخیرا دستور داده شده تا تمام دهکده‌ها؛ روستاها و شهرهای این قاره از دسترسی رایگان به اینترنت وایرلس در مراکز عمده محل زندگی خود برخوردار شوند. ایده اصلی آن است که ارتباطات باید برای همه منفعت داشته باشد. از طرفی دیگر؛ کمیسیون اتحادیه اروپا امیدوار است شبکه 5G تا سال 2025 همه‌گیر شود و در تمامی اتحادیه اروپا در دسترس باشد. به‌گفته این کمیسیون؛ به‌کارگیری این شبکه موجب به‌وجود آمدن ۲ میلیون شغل بیشتر در داخل اتحادیه می‌شود.

یکی دیگر از برنامه‌های جالب توجه آن است که ارتباط پهن‌باند فوق سریع در اختیار تمام خانواده‌های داخل اتحادیه قرار بگیرد. با تحقق این امر؛ امکان دانلود با سرعت حداقل 100 مگابیت بر ثانیه فراهم می‌شود. البته اتحادیه اروپا برای تحقق این مسئله با چالش‌های جدی روبرو است. چون طبق گزارشی که اخیرا در خصوص وضعیت پیشرفت و توسعه دیجیتال اتحادیه اروپا در سال 2016 منتشر شد؛ نشان می‌دهد که تنها 71 درصد از EU به ارتباط Next Generation Access دسترسی دارند و این یعنی سرعت 30 مگابیت بر ثانیه به بالا.

اما مسئله وقتی جالب‌تر می‌شود که بحث کپی‌رایت و دزدی به‌میان می‌آید. اتحادیه اروپا خواهان تغییرات اساسی در قوانین کپی‌رایت اروپا و تقویت بیشتر خبرنگاران؛ روزنامه‌نگاران؛ ناشران و نویسندگان است. این مسئله در تئوری خیلی جالب است؛ اما اثراتی که در زندگی واقعی می‌تواند به دنبال داشته باشد به اندازه کافی روشن و شفاف نیست. تغییرات پیشنهادی این طرح مانند قوانینی است که در آلمان و اسپانیا وضع شده است. در این دو کشور؛ موتورهای جستجو زمانی هزینه پرداخت می‌کنند که تکه‌هایی از مقالات را نشان دهند. هرچند که در پایان این ناشران هستند که بیشترین لطمه را می‌بینند چون این مسئله موجب تکه‌های اندک؛ کلیک‌های کمتر؛ ترافیک پایین‌تر و طبیعتا پول کمتر می‌شود.

واضح است که موتورهای جستجو مانند گوگل خیلی از این بخش از طرح پیشنهادی خوش‌شان نمی‌آید؛ اما این مسئله برای گوگل از این هم بدتر می‌شود. طرح جدید پیشنهادی به‌نام Copyright Directive بر این مسئله پافشاری می‌کند که پلتفرم‌های ویدئویی این حق را دارند تا از ابزار و راه‌های تأثیرگذاری که فناوری در اختیار آن‌ها می‌گذارد برای شناخت خودکار آهنگ‌ها و سایر کارهای صوتی‌تصویری که صاحبان آن‌ها شناخته شده و با آن‌ها توافق حاصل شده؛ استفاده کنند تا در نهایت مجوز پخش یا حذف آن‌ها داده شود.

در نتیجه از حالا به بعد؛ گوگل موظف است تا هر ویدئویی را قبل از آپلود شدن بررسی کند. این یعنی کار بیشتر برای این موتور جستجوی دنیا که قطعا به مذاق گوگل خوش نخواهد آمد.

با این‌که طرح و برنامه‌های اتحادیه اروپا بسیار نوید دهنده است؛ اما عدم انعطاف‌پذیری و هم‌چنین قوانین ضدونقیض کپی‌رایت به‌احتمال زیاد در آخر به‌جای این‌که به‌نفع کاربر نهایی باشد؛ موجبات دردسر وی را به‌وجود می‌آورد.

نگاه دیگران

نگاه دیگران

نگاه دیگران نگاهی است از دنیای گسترده صفحات گوناگون اینترنت که منتخبی از آن‌ها را در پایگاه خبری چهره و اخبار مشاهده میکنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر