نام سیستم‌عامل اندروید، چرا اندروید شد؟

Android.jpg

سیستم‌عامل اندروید این روزها چهارده ساله است، یعنی از روزی که اندروید متولد شد تا به امروز 14 سال می‌گذرد. این سیستم‌عامل بیشتری کاربر را در سراسر جهان دارد. نام اندروید به راحتی سر زبان‌ها افتاد چرا که این نام حس و حال جذابی ارائه می‌کرد و با ماهیت متن‌باز خود بسیار هماهنگ بود. اما آیا برای شما نیز این سوال به‌وجود امده که نام "اندروید" از کجا آمد؟

امروزه جمعیت زیادی از مردم جهان با گوشی‌های هوشمند آشنا هستند و در طول روز از این تکنولوژی استفاده می‌کنند؛ از همین رو نام کلمه اندروید را حداقل یکبار به گوش‌تان خورده است. این سیستم‌عامل محبوب به عنوان رقیب مستقیم iOS شناخته می‌شود اما کاربران بسیار بیشتری از آن دارد چرا که گوشی‌های زیادی در بازه‌ی قیمتی مختلف از آن به عنوان سیستم‌عامل خود استفاده می‌کنند.

اما سیاست نام‌گزاری این سیستم‌عامل به اندروید بسیار جالب و جذاب بوده است. کمپانی گوگل هر سال برای آپدیت این سیستم‌عامل پسوندی از نام کیک، شیرینی یا بستنی بهره می‌گیرد. اما آیا برای شما یکبار هم سوال نشده که اندروید یعنی چه و چرا اینگونه نام گذاری شده است؟

تاریخچه‌ کوتاهی از اندروید

این روزها همه ما می‌دانیم که کمپانی گوگل صاحب سیستم‌عامل اندروید است. اما طراحی اولیه این سیستم‌عامل به عهده این شرکت آمریکایی نبود! شرکتی با نام اندروید INC. در سال 2003 در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد؛ دقیقا پنج سال قبل از عرضه اولین گوشی مجهز به سیستم‌عامل اندروید. اندی روبین، ریچ ماینر، ریک سیرز و کریس وایت، افرادی بودند که این شرکت را پایه‌گذاری کردند. اساسا این سیستم‌عامل قرار بود برای دوربین‌های دیجیتال در نظر گرفته شود اما اینطور نشد.

Untitled-16.jpg
-

این ایده خیلی دوام نداشت و به تدریج این افراد متوجه شندن که این سیستم‌عاملی که طراحی کردند پتانسیل‌های بالایی دارد و می‌تواند به‌راحتی با ویندوز و سیمبین که در آن زمان در گوشی‌های نوکیا خودنمایی می‌کرد رقابت کند. بعد از دو سال تلاش در سال 2005 بود که اندی روبین تلاش کرد تا قرار دادی با شرکت‌های سامسونگ و HTC به امضا برساند که این تلاش‌ها به جایی نرسید.

در ماه جولای سال 2005 انقلابی به پا شد و سرونشت اندرویدInc. عوض شد؛ گوگل این شرکت نوپا را به ارزش ۵۰ میلیون دلار خریداری کرد و اندی روبین، ریچ ماینر، ریک سیرز و کریس وایت هم به رهبری روبین، به این شرکت پیوستند. کمپانی گوگل از همان ابتدا بازاریابی برای این سیستم‌عامل شروع کرد و تلاش کرد با شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی و شرکت‌های مخابراتی قرارداد امضا کند. یکی از بهترین قابلیت‌های این سیستم‌عامل اما متن‌باز بودن آن بود که باعث می‌شد توسعه‌دهندگان هرطور که بخواهند با این سیستم‌عامل تعامل برقرار کنند. این دقیقا همان قابلیتی است که همچنان هم در اندروید وجود دارد و به عنوان عامل برتری آن در مقایسه با سیستم‌عامل رقیب یعنی iOS به حساب می‌آید.

در سال 2007 یعنی تقریبا دو سال از این نقل انتقالات می‌گذشت که اپل غول تکنولوژی آمریکایی از اولین گوشی آیفون خود رونمایی کرد تا انقلابی عجیب در صنعت موبایل رقم بزند. گوگل هم یک سال بعد یعنی در سال ۲۰۰۸ اولین گوشی اندرویدی را تحت عنوان T-Mobile G1 رونمایی و راهی بازار کرد. اما از آن روز تا به الان گوشی‌های اندرویدی زیادی راهی بازار شدند و اکنون تعداد شرکت‌های فعال در این زمینه هم از انگشتان دست بیشتر است.

5f9ad6436db42.jpg
-

نام اندروید از کجا آمده است؟

حالا که فهمیدیم گوگل در انتخاب نام این سیستم‌عامل نقشی نداشته بهتر است به سراغ تاریخ قبل‌تر برویم اینکه چرا این سیستم‌عامل، اینطور نام‌گذاری شد؟ قبل از این نام‌گذاری، اندروید بیشتر برای اشاره به ربات‌هایی که شبیه به انسان بودند، استفاده می‌شد. که در بازی Detroit: Become Humans هم می‌توان چنین چیزی را مشاهده کرد. اولین بار هم در قرن ۱۸ بود که از این نام برای اشاره به ماشین‌هایی استفاده می‌شد که بسیار شبیه به انسان‌ها بودند.

lloyd_0.jpg
-

اما تا به الان هیچ یک از موارد فوق مستقیما ربطی به نام اندروید نداشته است. قبل از اینکه شرکت اندروید .Inc تأسیس و به گوگل ملحق شود، اندی روبین در بازه‌ی زمانی بین ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ در شرکت اپل مشغول به فعالیت بود. او به خاطر علاقه‌ی زیادش به ربات‌ها، به اندروید معروف شده بود. در واقع وب‌سایت Android.Com تا سال ۲۰۰۸، وب‌سایت شخصی خود اندی روبین بود.

جالب به نظر می‌رسد وقتی متوجه می‌شویم که اندروید در واقع لقبی بوده که به یکی از کارمندان اپل داده شده. شخصی که بعدها تصمیم گرفت سیستم‌عامل اختصاصی خود را تأسیس کرده و به خاطر قابلیت‌های شخصی‌سازی بالا، آن را به بالاترین سطح محبوبیت برساند. اندی روبین دیگر در گوگل کار نمی‌کند چرا که به خاطر یک سری تهمت‌هایی که نمی‌دانیم واقعی بودند یا خیر اخراج شد اما لقبی که به وی داده بودند همچنان به عنوان نام اندروید باقی مانده است.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: How-to-Geek

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر