دفتر میتسوبیشی موتورز آمریکای شمالی در فرانکلین تنسی روز ۱ سپتامبر ۲۰۲۶ اعلام کرد ویراستاران Green Car Journal، اکلیپس اسپورت‌بک مدل ۲۰۲۷ را به‌عنوان SUV سبز سال ۲۰۲۷ برگزیده‌اند. این مدل تماماً برقی تازه است و قرار است از اکتبر در شوروم‌های آمریکا کنار اوتلندر هیبرید ملایم و اوتلندر پلاگین‌هیبرید بنشیند. برای مخاطب ایرانی که بازار خودروهای الکتریکی را دنبال می‌کند، این خبر یعنی میتسوبیشی دوباره روی یک کراس‌اوور کامپکت تمام‌برقی با بُرد قابل‌توجه شرط بسته است.

اکلیپس اسپورت‌بک EV چه مشخصاتی دارد؟

طبق بیانیهٔ رسمی، بستهٔ باتری استاندارد ۷۵ کیلووات‌ساعت لیتیوم‌یون است و بُرد اعلام‌شده ۲۸۲ مایل (حدود ۴۵۴ کیلومتر) است. شارژ سطح یک و دو با سوکت SAE J1772 انجام می‌شود. در شارژ سطح دو، از ۲۰ تا ۸۰ درصد حدود ۶٫۵ ساعت طول می‌کشد. برای شارژ سریع سطح سه، خودرو با استاندارد NACS سازگار است و به شبکهٔ سوپرشارژر تسلا دسترسی می‌دهد. توان شارژ سریع تا ۱۵۰ کیلووات می‌رسد و از ۱۰ تا ۸۰ درصد حدود ۳۵ دقیقه زمان می‌برد. خود شرکت تأکید کرده زمان واقعی به دمای محیط، وضعیت باتری و مصرف لوازم جانبی وابسته است.

ران کوگان، سردبیر و ناشر گرین کار ژورنال، گفته اکلیپس اسپورت‌بک EV یک افزودنی راهبردی به خط تولید میتسوبیشی است و در نقطه‌ای از بازار می‌نشیند که کراس‌اوور کامپکت مجهز، لذت رانندگی و بُرد قابل‌اعتماد با گزینه‌های شارژ راحت را می‌خواهد. مارک چافین، رئیس و مدیرعامل MMNA، هم این جایزه را در ادامهٔ تقدیرهای تکراری از اوتلندر دانسته و روی تنوع پیشرانه تأکید کرده: بنزینی معمولی، هیبرید ملایم، پلاگین‌هیبرید و حالا تمام‌برقی.

جایگاه در برنامهٔ Momentum 2030

این پنجمین برد میتسوبیشی در برنامهٔ جوایز گرین کار ژورنال است. اوتلندر پلاگین‌هیبرید سال ۲۰۱۹ عنوان Family Green Car of the Year را برد و بعد از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۶ چهار سال پیاپی در آن رده حضور داشته؛ در ۲۰۲۶ حتی عنوان کلی را با اوتلندر هیبرید ملایم شریک شد. اکلیپس اسپورت‌بک EV حالا ردهٔ SUV سبز ۲۰۲۷ را می‌گیرد.

برنامهٔ چندسالهٔ Momentum 2030 می‌گوید میتسوبیشی در آمریکا هر سال تا ۲۰۳۰ یک مدل تازه یا کاملاً نوسازی‌شده معرفی می‌کند و خط تولید تقریباً دو برابر می‌شود. الکتریکی‌سازی یکی از ستون‌های همین برنامه است. تاریخچهٔ الکتریکی برند هم در بیانیه یادآوری شده: توسعهٔ EV از دههٔ ۱۹۷۰ در ژاپن، عرضهٔ انبوه i-MiEV در ۲۰۰۹ (آمریکای شمالی اواخر ۲۰۱۱) و معرفی جهانی اوتلندر PHEV به‌عنوان نخستین SUV پلاگین‌هیبرید جهان، با ورود به آمریکای شمالی در ۲۰۱۸.

اگر تجربهٔ خرید یا تست خودرو برقی دارید، بگویید بُرد حدود ۴۵۰ کیلومتر و شارژ ۳۵ دقیقه‌ای ۱۰ تا ۸۰ درصد برای استفادهٔ شهری و بین‌شهری‌تان کافی است یا نه؛ نظرهای واقعی اینجا به خواننده‌ها کمک می‌کند.

جمع‌بندی کوتاه برای کسی که فقط تیتر را دیده: اکلیپس اسپورت‌بک EV مدل ۲۰۲۷ جایزهٔ SUV سبز گرین کار ژورنال را گرفته، باتری ۷۵ کیلووات‌ساعت و بُرد ۲۸۲ مایل دارد، شارژ خانگی J1772 و شارژ سریع NACS تا ۱۵۰ کیلووات را پشتیبانی می‌کند و از اکتبر وارد شوروم‌های میتسوبیشی آمریکا می‌شود. قیمت فروش و زمان ورود به بازارهای دیگر در این بیانیه نیامده؛ فقط روی مشخصات شارژ، بُرد و جایزه تأکید شده است.

به نظرتان کراس‌اوور برقی کامپکت با این بُرد در بازار ایران چه جایگاهی پیدا می‌کند اگر روزی وارد شود؟