سرورهای جدید عموما در مقایسه با دستگاههای نسل قبل خود پیشرفتهای قابل توجهی دارند و همین مسئله، باعث شدهاست که بخش زیادی از سرورهایی که روزانه در جهان بهفروش میرسند، از سبد محصولات شرکتهای HP باشد.
یکی از دستگاههایی که از ابتدای عرضه خود به بازار حسابی سروصدا کرد، سرور DL380 G10 Plus بود. علاوه بر پشتیبانی از جدیدترین پردازندههای سری Intel Xeon Scalable، رمهای این سرور مهمترین نقاط قوت آن (بهویژه در مقایسه با نسلهای قبلی) است. در این مطلب، میخواهیم رمهای این دستگاه را از جنبههای مختلف بررسی کنیم.
تعداد اسلاتهای رم سرور DL380 G10 Plus
این دستگاه، از 2 سوکت پردازنده پشتیبانی میکند. هر کدام از این پردازندهها مجهز به 16 اسلات رم و 8 کانال برای قرار دادن ماژولهای رم برخوردار هستند. بنابراین، اگر سرور را با 2 پردازنده پیکربندی کنید، در مجموع، 32 اسلات رم در اختیارتان قرار میگیرند. این رمها، بهراحتی برای کاربریهایی مثل کلانداده، محاسبات ابری و کانتینرها گزینه کاملا ایدهآلی محسوب میشود.
پشتیبانی از حافظههای DDR4 در کنار مجهزبودن به قابلیت EEC (شناسایی و تصحیح خطا بهصورت خودکار) سرور DL380 G10 Plus را به دستگاهی بیرقیب در مقایسه با نمونههای مشابه تبدیل کردهاست. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت و مشخصات فنی این سرور، میتوانید به آدرس https://falnic.com/shop/p/hp-proliant-dl380-gen10-plus مراجعه کنید.
حداکثر ظرفیت رم DL380 G10 Plus
سرور DL380 Gen10 Plus از نظر ظرفیت رم، یکی از بهترین و قدرتمندترین دستگاههای موجود در بازار محسوب میشود. همانطور که گفتیم، سرور از حداکثر 32 اسلات رم پشتیبانی میکند، اما بر اساس نوع ماژولهای مورد استفاده در سرور، ظرفیت حافظه متفاوت خواهد بود:
· اگر از ماژولهای LRDIMM با ظرفیت 256 گیگابایت استفاده کنید، حداکثر ظرفیت رم در دسترس، 8 ترابایت خواهد بود.
· در صورت استفاده از ماژولهای RDIMM با ظرفیت 64 گیگابایت، ظرفیت حافظه به 2 ترابایت میرسد.
حداکثر باس رمی که حافظه سرور به شما ارائه میکند، 3200 MT/s خواهد بود. البته بهرهمندی از این سرعت حداکثری، به نوع پردازندهای که روی سرور نصب میشود نیز بستگی دارد. در واقع، اگر به این باس رم نیاز دارید، باید پردازندهای را روی سرور قرار دهید که از این سرعت پشتیبانی میکند. در بخشهای بعدی، درباره این مسئله اطلاعات بیشتری ارائه خواهیم کرد.

انواع حافظه رم قابل پشتیبانی در این سرور
همانطور که در بخش قبلی دیدید، این سرور از ماژولهای RDIMM (Registered) و LRDIMM (Load Reduced) پشتیبانی میکند. در صورت استفاده از ماژولهای LRDIMM باید از 32 رم 256 گیگابایتی استفاده کنید و اگر RDIMM را ترجیح میدهید، باید از ماژولهای 32 گیگابایتی روی سرور استفاده کنید. در حالت اول حداکثر ظرفیت رم 8 ترابایت و در حالت دوم، حداکثر ظرفیت رم 2 ترابایت است. دررابطهبا تفاوتهای این دو ماژول باید بگوییم که رم RDIMM سریعتر است و در مقابل، LRDIMM حجم اطلاعات بیشتری را منتقل میکند. از LRDIM عموما برای کاربردهای بیگ دیتا (Big Data) استفاده میشود.
محدودیتهای پردازنده برای انتخاب رم سرور DL380 G10 Plus
نکته بسیار مهمی که دررابطهبا حافظه این سرور حتما باید مد نظر قرار دهید، سازگاری آن با پردازنده است. مدل و خانواده پردازنده، نوع، سرعت و ظرفیت رم قابل پشتیبانی را مستقیما تحت تاثیر قرار میدهد. اگر سرور را با پردازندههای قدرتمند سری پلاتینیوم و گلد پیکربندی کنید، میتوانید از حداکثر باس رم 3200 MT/s بهرهمند شوید. در تعداد کمی از پردازندههای سری گلد، حداکثر باس رم 2933 MT/s است و پردازندههای سیلور نیز از باس رم 2667 MT/s پشتیبانی میکنند. لازم به ذکر است که اگر بخواهید سرور را با دو پردازنده پیکربندی کنید، یادتان باشد که هر دو باید مدل یکسانی داشتهباشند تا عملکرد سیستم بهینه بماند.
نکات مهم خرید و نصب رم سرور DL380 G10 Plus
هنگام خرید و نصب رم روی این دستگاه، توصیه میکنیم حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
· نصب ماژولهای رم را از دورترین اسلاتها به پردازنده شروع کنید.
· اگر سرور شما یک پردازنده داشتهباشد، تنها 16 اسلات رم در دسترستان قرار میگیرد.
· اگر پردازندهای در سوکت مادربرد نصب نشده، در اسلاتهای مربوط به آن نیز نباید ماژول رم قرار دهید.
· اگر سرور را با دو پردازنده پیکربندی کردهاید، برای بهینهسازی عملکرد، بهتر است مقدار حافظه رم بین این دو پردازنده بهصورت مساوی تقسیم شود. درصورتیکه حافظه رم متناظر با یک پردازنده بیشتر از رم متناظر با پردازنده دوم باشد، سیستم عملکرد نامتوازنی خواهد داشت.
· اگر مثلا قصد دارید بهازای هر پردازنده 4 ماژول رم روی سرور نصب کنید، بهتر است این رمها را در 4 کانال مختلف (نه فقط یک یا دو کانال) قرار دهید. در این حالت، پردازنده همزمان میتواند از چند کانال مختلف کار خواندن و نوشتن را انجام دهد و در نتیجه، سرعت انجام پردازشها بهبود پیدا کند.
· اگر از رمهای پرسرعت استفاده میکنید، نصب کیت فن با کارایی بالا (P14608-B21) ضروری است.
· حتما کیت فن مناسب با مدل شاسی خود را انتخاب کنید (برای مثال 12LFF Model-X یا 24SFF Model-X).

جدول مشخصات فنی رمهای سرور DL380 G10 Plus
در زیر، مهمتین مشخصات حافظه این دستگاه را به شما ارائه کردهایم:
ویژگی |
مشخصات |
تعداد اسلاتهای رم |
32 اسلات DIMM (16 اسلات برای هر پردازنده) |
پیکربندی کانالهای حافظه |
8 کانال حافظه بهازای هر پردازنده، هر کانال پشتیبان 2 DIMM |
نوع رمهای قابل پشتبانی |
RDIMM و LRDIMM |
حداکثر ظرفیت (در صورت استفاده از ماژول RDIMM) |
2 ترابایت |
حداکثر ظرفیت (در صورت استفاده از ماژول LRDIMM) |
8 ترابایت |
محدودیت باس رم بر اساس CPU |
سری Platinum و Gold: 3200 MT/s بعضی مدلهای سری Gold: 2933 MT/s سری Silver: 2667 MT/s |
کارایی، نوآوری و هوشمندی، یکجا در سرور DL380 G10 Plus
اگر قرار است از سرور DL380 G10 Plus در سازمانتان استفاده کنید، باید بدانید که انتخاب رم مناسب بر اساس نوع پردازنده، ظرفیت مورد نیاز و کاربریهای مورد انتظار، نقش مهمی در کارایی و عملکرد بهینه آن ایفا میکند. در این مطلب، به بررسی انواع حافظه در dl380 g10 plus پرداختیم و نکات لازم برای نصب و انتخاب رم را نیز ارائه کردیم. توجه به نکات ذکرشده در این مطلب، به شما کمک میکند که حداکثر کارایی و بهرهوری را از سرور DL380 G10 Plus ببرید. باتوجهبه مشخصات فنی رم این سرور، بهنظر شما آیا دستگاه ارزش خرید دارد؟
ثبت نظر