راهکارهایی برای ارتقای امنیت گوشی‌های اندرویدی

Untitled-1.jpg

امروزه گوشی‌های تلفن به یکی از خصوصی‌ترین ابزارهای زندگی تبدیل شده است. خیلی از ما ممکن است در گوشی خود اطلاعات ارزشمندی داشته باشیم که حفظ آنها از دستبرد دیگران اهمیت زیادی برایمان داشته باشد. این اطلاعات ممکن است عکس‌ها و فیلم‌های خصوصی باشد و یا برخی از اطلاعات مربوط به فعالیت شغلی. در این شرایط، امنیت گوشی و جلوگیری از هک آن ممکن است اهمیت زیادی بیابد.

خوشبختانه علاوه بر نصب برنامه‌های ضدویروس که همه با آن آشنا هستیم، راه‌های زیادی برای ارتقای امنیت گوشی وجود دارد که در این نوشته به برخی از آنها که مربوط به گوشی‌های اندرویدی است اشاره می‌شود.

از روش‌های جایگزین باز کردن قفل استفاده کنید

گوشی‌های اندرویدی جدید دارای ابزارهای امنیتی پیشرفته برای ایجاد لایه حفاظتی اضافی هستند. این ابزارها شامل ویژگی‌هایی مانند احراز هویت اثر انگشت، اسکن عنبیه و تشخیص چهره است. برای مشاهده اینکه چه ویژگی‌هایی را می‌توان در تلفن خود فعال کرد، لازم است به بخش به تنظیمات > امنیت بروید.

علاوه بر این، اگر کاربر Google Nexus یا Pixel هستید، دستگاه شما به طیف وسیعی از گزینه‌های Smart Lock مجهز است که امکان باز کردن گوشی برای هکرها را بسیار سخت می‌کند. این تنظیمات را می‌توان در قسمت Security نیز یافت.

Find My Device را فعال کنید

Google's Find My Device یک سرویس مکان‌یاب است که به شما امکان می‌دهد داده‌ها و اطلاعات Android گم شده یا دزدیده شده را ردیابی یا پاک کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که حساب Google خود را به دستگاه اندرویدی خود اضافه کنید و ویژگی موقعیت مکانی را برای فعال کردن این سرویس روشن کنید.

بر این اساس برای تعیین مکان دستگاه خود از راه دور، برنامه Find My Device را نصب کنید یا از طریق مرورگر وب به آن دسترسی داشته باشید. پس از ورود به سیستم، مکان تقریبی تلفن شما نشان داده می‌شود و چهار گزینه را در اختیار شما قرار می‌دهد: مکان دستگاهتان، پخش صدا، قفل کردن دستگاه (و اضافه کردن یک یادداشت کوتاه)، یا پاک کردن داده‌های دستگاه برای همیشه.

استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای

ایمن کردن خدمات Google نیز به اندازه ایمن کردن گوشی اهمیت دارد. بهترین راه برای انجام این کار، احراز هویت دو مرحله‌ای خود گوگل است. نحوه انجام این کار به این صورت است: به حساب Google خود وارد شوید و به صفحه تنظیمات تأیید صحت دو مرحله‌ای بروید. پس از رسیدن به آنجا، "استفاده از تأیید صحت 2 مرحله‌ای" را از منو انتخاب کنید. از آنجا، دستورات را دنبال کنید. از شما شماره تلفن شما خواسته می‌شود. می‌توانید کدهای تأیید صوتی یا پیامکی را در تلفن خود دریافت کنید.

سپس این کد را در کادر ورود اطلاعات مرورگر وب خود وارد کنید. در نهایت، تأیید 2 مرحله‌ای را روشن می‌کنید و کارتان تمام می‌شود. همچنین می‌توانید با استفاده از Google Prompt این کار را ساده‌تر کنید. با این کار می‌توانید برنامه‌های Google را با وارد کردن «بله» در صورت درخواست در تلفن خود تأیید کنید.

Untitled-2.jpg
-

دوباره به مجوزهای برنامه خود مراجعه کنید

آیا برنامه ویرایش عکسی که به تازگی دانلود کردید واقعاً نیاز به دسترسی به لیست مخاطبین شما دارد؟ اگر گاهی تعجب می‌کنید که چرا برخی از برنامه‌ها به مجوزهای زیادی نیاز دارند یا چرا درخواست می‌کنند به داده‌های غیرمرتبط شما دسترسی پیدا کنند، حق دارید که تعجب کنید.

به یاد داشته باشید که کنترل ویژگی‌هایی را که به برنامه‌هایتان اجازه می‌دهید به آن‌ها دسترسی داشته باشند، به‌ویژه از سوی توسعه‌دهندگان مشکوکی که ممکن است به‌طور مخفیانه اطلاعات شما را بدزدند، بسیار مهم است.

فقط از برنامه‌های فروشگاه Google Play استفاده کنید

اکثریت قریب به اتفاق بدافزارهای اندروید از منابع غیرقابل اعتماد برنامه‌های شخص ثالث می‌آیند. مطمئناً، برنامه‌های جعلی هرازگاهی وارد فروشگاه Google Play می‌شوند، مانند برنامه‌هایی که به سرویس‌های متنی پیام ارسال می‌کنند، اما آنها استثنا هستند، نه یک قاعده.

از طرفی گوگل در حال کار کردن بر ایمن‌تر کردن فروشگاه Play است. به عنوان مثال، Google Play Protect می‌تواند به‌طور خودکار دستگاه Android شما را هنگام نصب برنامه‌ها برای بدافزار اسکن کند. با رفتن به Settings > Security > Play Protect، مطمئن شوید که این گزینه برای شما روشن است. برای حداکثر امنیت، روی «اسکن کامل» و «اسکن دستگاه برای تهدیدات امنیتی» کلیک کنید. همچنین اگر قصد خرید اینترنتی دارید مطمئن شوید تا از درگاه پرداخت ایمنی استفاده می کنید. توجه کنید درگاه های پرداخت هوشمند با انتخاب درگاه مناسب کسب و کار شما بهترین گزینه است.

اتصالات را زمانی که به آنها نیاز ندارید خاموش کنید.

اگر از Wi-Fi یا بلوتوث استفاده نمی‌کنید، آنها را خاموش کنید. علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف باتری، می‌توان از حملات هکرها نیز جلوگیری کرد. هکرهای بلوتوث BlueBorne هنوز زنده، سرحال و آماده‌اند تا روز شما را خراب کنند.

مدیریت رمز عبور

وقتی صحبت از رمزهای عبور به میان می‌آید، چند انتخاب پیش‌رو دارید: 1) برای همه چیز از رمز عبور یکسان استفاده نکنید 2) روی گوشی یا درون فایل‌های گوشی قرار ندهید. 3) از یک برنامه مدیریت رمز عبور استفاده کنید.

اگر از برنامه‌ای استفاده نمی‌کنید، آن را حذف کنید.

هر برنامه‌ای مشکلات امنیتی خاص خود را دارد. اکثر فروشندگان نرم افزار اندروید به خوبی برنامه‌های خود را به روز می کنند. اگر از برنامه‌ای استفاده نمی‌کنید، از شر آن خلاص شوید. هرچه تعداد برنامه کمتری در گوشی هوشمند خود داشته باشید، مهاجمان شانس کمتری برای حمله به آن خواهند داشت.

سخن پایانی

امنیت گوشی برای جلوگیری از هک شدن آن بسیار مهم است. به خصوص آنکه امروزه گوشی‌ها وسیله‌ای مهم جهت انجام معاملات بانکی نیز هستند. از این رو اگر شما هم بیشتر عملیات بانکی خود را با گوشی انجام می‌دهید، خوب است با راهکارهای ارتقای امنیت گوشی آشنا شوید. البته لازم است در کنار این موارد، هنگام انجام عملیات بانکی از روش‌هایی که ریسک آنها کمتر است، مانند انتقال وجه با رمز دوم استفاده کنید که امنیت آن را چند برابر کند. زیرا رمز دوم به دلیل اعتبار یک یا نهایتاً دو دقیقه‌ای فرصت هک از هکران را سلب می‌کند.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

faceit.width-400.png

رسانه دیجیتال فیسیت

با ما در ارتباط باش...


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر