آیا به دنبال فرصتهای استخدام کارآموز برنامه نویسی در زمینهای مرتبط با علاقه و مهارتهای خود هستید؟ آیا میدانید سطح مهارتی متناسب با مهارتهای شما در حوزه برنامه نویسی چه نام دارد؟ پاسخ به این سوالات ممکن است در ظاهر کمی ساده به نظر برسد، اما در حقیقت تعیین مرز مهارتهای یک برنامهنویس کار تقریبا دشواری است.
تمام برنامهنویسان با عناوین مختلف ازجمله برنامهنویس جاوا اسکریپت، توسعه دهنده فرانت اند و توسعه دهنده پایتون، برای تعیین میزان مهارتهای شغلی خود، از اصطلاحات تخصصی استفاده میکنند. احتمالا در هنگام مراجعه به آگهیهای استخدام کارآموز برنامه نویسی با اصطلاحاتی مانند سنیور و جونیور مواجه شدهاید. اگر قصد دارید تعریف دقیقی از این اصطلاحات داشته باشید، حتما ادامه این مطلب را مطالعه کنید.
چرا آگاهی از سطح بندی های مهارتی برای یک توسعه دهنده اهمیت دارد؟
اگر به دنبال فرصتهای استخدام کارآموز برنامه نویسی فرانت اند یا بکاند باشید، باید پیش از هر چیز از سطح مهارتهای خود که متناسب با مهارتهای شغلی موردنظر کارفرما است، مطلع باشید. جهت استخدام کارآموز برنامه نویسی فرانت اند از این لینک استفاده کنید.
از طرف دیگر حقوق و دستمزد یک برنامه نویس ارشد در بازار کار فعلی، مقداری کاملا متفاوت از یک برنامهنویس مبتدی است. حتی یک برنامه نویس میدلول (Mid-level)، دارای حقوق بیشتر و تسلط کافی در مقایسه با یک برنامهنویس تازهکار است. به همین دلیل دانستن سطح مهارتی که یک توسعه دهنده در آن قرار دارد، تأثیر مستقیمی بر حقوق و دستمزد وی خواهد داشت.
بهعلاوه دانستن سطح مهارتی یک توسعه دهنده، میتواند کمک فراوانی به کارفرمایان در جهت استخدام مناسبترین متقاضی استخدامی نماید. بدون برچسبگذاریها و سطح بندی های دقیق در حوزه برنامه نویسی، روند استخدام افراد در این حوزه با مشکل مواجه خواهد شد. به همین دلیل در ادامه، به بیان تعریفی از توسعهدهندگان سنیور و جونیور خواهیم پرداخت.
سطح بندی های مهارتی در حوزه برنامه نویسی
در این بخش از مقاله قصد داریم با ارائه تعریفهای دقیق از سطح بندی های مهارتی در حوزه برنامه نویسی، شما را با این مفاهیم در بازار کار برنامهنویسی آشنا نماییم. در حقیقت با توجه به مدت زمان یادگیری برنامهنویسی، سطح مهارتی و میزان تجربه کاری یک برنامهنویس، میتوان سطح بندی های مهارتی را در این حوزه مشخص نمود.
برنامهنویس جونیور، برنامه نویس میدلول، برنامه نویس سنیور یا برنامه نویس ارشد، جایگاههای شغلی مختلف در حوزه برنامه نویسی هستند. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با هر یک از این مفاهیم ارائه خواهیم کرد.
برنامهنویس جونیور کیست؟
فردی که بهعنوان برنامه نویس جونیور (Junior) برای آگهیهای استخدام کارآموز برنامه نویسی جاوا اسکریپت، پایتون و... رزومه خود را ارسال میکند، معمولا فردی بدون سابقه کار یا دارای تجربه کاری کمتر از 3 سال در حوزه برنامه نویسی و کار روی پلتفرمهای مختلف است.
فرد بهعنوان برنامه نویس جونیور معمولا وظایف و مسئولیتهای سادهتری در مقایسه با یک برنامه نویس ارشد دارد. این در حالی است که با کسب تجربه کاری بیشتر، انتظار میرود یک برنامهنویس جونیور بتواند وظایف پیچیدهتری را انجام دهد.
معمولا یک برنامه نویس سنیور یا برنامه نویس ارشد در انجام برخی از وظایف به برنامهنویس جونیور کمک میکند. همچنین اغلب کارفرمایان بهجای یک برنامهنویس جونیور، از یک برنامه نویس سنیور برای تعامل با مشتریان و جمعآوری ملزومات و اطلاعات پروژه کمک میگیرند.
برنامه سنیور کیست؟
یک برنامه نویس سنیور (Senior) که برنامه نویس ارشد نامیده میشود، یک متخصص در حوزه برنامه نویسی است که به برخی از فناوریها و ابزارهای برنامهنویسی تسلط کامل دارد. معمولا یک برنامه نویس ارشد در طی مدت زمان همکاری خود با یک شرکت، مسئول راهنمایی و سرپرستی اعضای یک تیم برنامهنویسی است. در حقیقت افراد با تجربه کاری بالا در حوزه برنامه نویسی، جزء این گروه از برنامهنویسان هستند.
برای کار بهعنوان برنامه نویس سنیور، فرد باید دارای بیش از 3 سال تجربه کاری و بهطور متوسط در حدود 5 سال تجربه کاری مرتبط در حوزه برنامه نویسی باشد. این در حالی است که میزان مهارتها و آشنایی کارجویان با فناوریها و ابزارهای یک حوزه خاص در برنامهنویسی، میتواند در تعیین سطح مهارتی افراد بهعنوان برنامه نویس ارشد موثر باشد.
شاید بتوان یک برنامه نویس ارشد را مهم ترین و موثرترین فرد در بین اعضای یک تیم برنامهنویسی دانست. یک برنامه نویس ارشد با مهارتها و تجربه کاری بالای خود، میتواند به شناسایی و برطرف نمودن مشکلات پروژه کمک نماید. درنتیجه حضور و فعالیت برنامه نویس سنیور در شرکت، موجب پیشرفت پروژههای برنامهنویسی خواهد شد.
برنامه نویس میدلول کیست؟
اغلب برنامهنویسان خود را یک برنامه نویس میدلول (Mid-level) میدانند. یک برنامه نویس میدلول توسعه دهندهای است که در سطح بندی های مهارتی، بین برنامهنویس جونیور و سنیور قرار دارد. یک برنامه نویس میدلول دارای حدود 1 الی 3 سال تجربه کاری مرتبط در حوزه برنامه نویسی است. یک برنامه نویس میدلول آشنایی خوبی نسبت به یک زبان برنامهنویسی و فناوریهای مرتبط با آن دارد.
حقوق و درآمد برنامه نویس میدلول، سنیور و جونیور
آگاهی از حقوق و درآمد یک توسعه دهنده در سطح بندی های مهارتی مختلف، میتواند در یافتن یک موقعیت شغلی مناسب کمک فراوانی نماید. به همین دلیل در جدول زیر، متوسط حقوق برنامهنویسان سنیور و جونیور در تهران و برای برخی از حوزههای برنامهنویسی آورده شده است:
جمعبندی
در حوزه برنامه نویسی و طراحی سایت، آشنایی با اصطلاحات برنامهنویسی اهمیت فراوانی دارد. یکی از این اصطلاحات که در ارتباط با سطح مهارتی کارجویان تعریف میشود، توسعه دهنده سنیور و جونیور است. چنانچه قصد ارسال رزومه به آگهیهای استخدام کارآموز برنامه نویسی را دارید، باید از سطح مهارتی متناسب با مهارتهای خود آگاهی کامل داشته باشید.
به همین دلیل در این مقاله، به بیان تعریفی دقیق از توسعه دهنده سنیور و جونیور پرداختیم. با شناخت تفاوتهایی که بین برنامهنویسان سنیور و جونیور وجود دارد، میتوانید جایگاه شغلی خود را متناسب با مهارتهایی که دارید مشخص کنید.
منبع خبر: jobvision
ثبت نظر