چندین کشور از جمله اتحادیه اروپا، ایالات متحده، بریتانیا و دیگر کشورها معاهدهای بینالمللی برای استفاده ایمن و مسئولانه از سیستمهای هوش مصنوعی به امضا رساندهاند.
دبیرکل شورای اروپا، «ماریا پژچینوویچ بوریک»، از دیگر کشورها دعوت کرد تا به این توافق بپیوندند. او اظهار داشت: "ضروری است که اطمینان حاصل کنیم که توسعه هوش مصنوعی با استانداردهای ما همسو باشد و آنها را تضعیف نکند."
هدف اصلی و کشورهای امضاکننده معاهده هوش مصنوعی
بر اساس بیانیه شورای اروپا، این توافقنامه جدید چارچوبی قانونی برای کل چرخه حیات سیستمهای هوش مصنوعی ارائه میدهد. بوریک معتقد است این معاهده میتواند به پیشرفت نوآوری در هوش مصنوعی کمک کند و همچنین خطرات احتمالی برای حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون را مدیریت کند.
علاوه بر کشورهای اصلی امضاکننده یعنی اتحادیه اروپا، آمریکا و بریتانیا، کشورهایی مانند آندورا، گرجستان، ایسلند، نروژ، مولداوی و سنمارینو نیز به این توافق پیوستهاند. در همین حال، کشورهای دیگری نظیر آرژانتین، استرالیا، کانادا، کاستاریکا، واتیکان، ژاپن، مکزیک، پرو و اروگوئه در مذاکرات مربوط به معاهده حضور داشتهاند.
شورای اروپا که مقر آن در استراسبورگ فرانسه قرار دارد، بهعنوان نهادی با هدف حمایت از حقوق بشر فعالیت میکند و شامل ۴۷ کشور عضو، از جمله ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، است.
تردیدها و نگرانیها پیرامون توافقنامه
«فرانچسکا فانوچی»، متخصص حقوقی از سازمان غیردولتی ECNL مستقر در لاهه، به جنبههای حقوقی این معاهده اشاره کرده و آن را بهعنوان مجموعهای از اصول کلی توصیف میکند. او توضیح میدهد که "تدوین اصول و تعهدات در این کنوانسیون بهگونهای گسترده و همراه با هشدارهای بسیار است که به سؤالاتی درباره قطعیت حقوقی و امکان اجرای آن دامن میزند."
او همچنین به معافیتهایی که برای سیستمهای هوش مصنوعی در زمینه امنیت ملی در نظر گرفته شده و محدودیت بررسیهای اعمالشده بر شرکتهای خصوصی نسبت به بخش دولتی اشاره کرد.
با وجود این، این معاهده گامی مهم در راستای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی و تضمین ایمنی و حقوق بشر در عصر دیجیتال محسوب میشود.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: dw.com
ثبت نظر