چینیها باز هم به دنبال شگفتی در دنیا، سد جدید چینیها که قرار است به مدت دو سال با استفاده از هوش مصنوعی و رباتها ساخته شود، در صورت پایان کار به مرتفعترین سازه چاپ سه بعدی جهان تبدیل خواهد شد.
مهندسان و محققان چینی میخواهند ایده پژوهشی را به بزرگترین سازه سه بعدی جهان تبدیل کنند. مقام ارشد این پروژه گفته که این پروژه برای ساخت نیروگاه برقآبی یانگچو در فلات تبت، ساختوساز کاملاً خودکار سد بزرگی به ارتفاع ۱۸۰ متر را در مدت دو سال بهطور کامل با رباتها به پایان ببرند.
وبسایت چاینا مورنینگ پست، مقالهای منتشر کرده و طرح کلی برنامهی ساخت سد یانگچو را شرح میدهد. پژوهشگران آزمایشگاه ارشد دولتی علوم آبی و مهندسی در دانشگاه چینهوا در پکن میگویند سد برنامهریزیشده برای ساخت روی رود زرد درنهایت سالانه نزدیک به پنجمیلیارد کیلووات ساعت برق تولید خواهد کرد.
درحالحاضر، سد وزنی برقآبی سهدره که روی رود یانگتسه ساخته شده، بزرگترین نیروگاه برق جهان ازنظر تولید انرژی محسوب میشود. بااینحال، بهسختی میتوان گفت کدام هدف چینیها بلندپروازانهتر است: این حقیقت که پژوهشگران قصد دارند محوطهی سد را بهنحو مؤثر به پروژهی چاپ سهبعدی عظیم تبدیل کنند یا پروژه در هر مرحله از فرایند ساخت با بهکارگیری کامل رباتها، کارگران انسانی را حذف میکند.
بهگفتهی پژوهشگران، در فرایند چاپ سد، ماشینآلات مصالح ساختمانی را به محوطهی کار میرسانند و سپس بولدوزرها و فینیشرها و غلتکهای بدون سرنشین، سد را لایهبهلایه شکل خواهند داد. حسگرهای روی غلتکها سامانهی هوش مصنوعی را از استحکام و پایداری هریک از لایههای چاپ سهبعدیشده تا رسیدن به ارتفاع ۱۸۰ متر آگاه نگاه خواهند داشت. سد چاپ سهبعدیشدهی چین ازنظر ارتفاع تقریباً هماندازهی سد امیرکبیر کرج خواهد بود.
با بزرگترین سازههای چاپ سهبعدیشدهی کنونی که حدود ۶ متر ارتفاع دارند (از خانههای مسکونی در چین تا ساختمانی اداری در دوبی)، اجرای پروژههای چاپ سهبعدی همچنان روبهگسترش است. ما قبلاً دیوار حائلی تقریباً ۵۰۰ متری در چین و ساختمانهای مسکونی و اداری مختلف در سرتاسر جهان و بهتازگی پادگانهای چاپ سهبعدیشدهی ارتش ایالات متحده را در فورتبلیس تگزاس مشاهده کرده بودیم.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: scmp
ثبت نظر