توجه به هوش مصنوعی روز به روز بیشتر شده و این امر منجر به درآمدزایی برای مردم یک جزیره کوچک شده است. یک جزیره کوچک در دریای کارائیب به نام "آنگویلا" حالا از فروش دامنههای هوش مصنوعی که به پسوند ai. ختم میشوند، سالانه میلیونها دلار درآمد دارد.
به گزارش نیویورک تایمز، این جزیره کوچک که متعلق به بریتانیا است، از ثبت هر دامنهای که به "ai." ختم میشود، هزینهای دریافت میکند. ai. نام دامنه مخصوص این جزیره است؛ مانند "ir." برای ایران یا "fr." برای فرانسه. با افزایش تقاضا برای ثبت دامنههای هوش مصنوعی با ai.، آنگویلا در ماههای اخیر درآمد زیادی کسب کرده است.
بر اساس اطلاعات دولتی، دولت آنگویلا از ثبت هر دامنه، از ۱۴۰ تا هزاران دلار از نام وبسایتهایی که در حراجی به فروش میرسند، هزینه دریافت میکند. سال گذشته، این جزیره از هزینههای دریافتی، ۳۲ میلیون دلار درآمد داشت. این درآمد بیش از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) آنگویلا را شامل میشود؛ جزیرهای که ۱۶ هزار شهروند دارد و اندازهاش ۹۰ کیلومترمربع است.
نخستوزیر آنگویلا، "آلیس وبستر"، میگوید: "بعضی افراد این درآمد را به عنوان پول بادآورده میدانند، اما ما میگوییم خدا به ما لبخند میزند." وبستر افزوده که دولت از این درآمد برای ارائه خدمات بهداشتی رایگان به شهروندان ۷۰ ساله و بالاتر، ساخت مدارس و مراکز آموزش فنی و حرفهای، بهبود فرودگاه و فعالیتهای ورزشی استفاده میکند.

کنترل آنگویلا روی دامنههای ai. به روزهای اولیه اینترنت برمیگردد؛ زمانی که کشورها و سرزمینها درحال برداشتن سهم خود از دنیای اینترنت بودند. در این میان، آنگویلا ai. و سایت دولتی www.gov.ai را دریافت کرد. درحالحاضر مقامات دولتی نمیدانند درآمدهای حاصل از فروش دامنههای هوش مصنوعی تا چه زمانی ادامه پیدا میکند، اما امیدوارند که در سال جاری میلادی به درآمدی مشابه ۲۰۲۳ دست یابند.
آنگویلا حالا بهلطف محبوبیت هوش مصنوعی درحال درآمدزایی است، اما در حالت کلی، اقتصاد آن وابستگی زیادی به توریست دارد و در زمان شیوع کرونا و همچنین بهخاطر یک طوفان ویرانگر در سال ۲۰۱۷، درآمدهای آن کاهش چشمگیری یافت.
درنهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که آنگویلا تنها منطقهای نیست که بهلطف دامنههای اینترنتی به درآمد میلیون دلاری دست پیدا میکند. «تووالو» (Tuvalu)، رشتهای از جزایر در شمال غرب استرالیا، حق پسوند اینترنتی خود، یعنی tv. را با مبلغ ۵۰ میلیون دلار به یک کارآفرین کانادایی فروخت و از این پول برای کارهای مختلفی مانند پیوستن به سازمان ملل متحد و تأمین برق استفاده کرد.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: nytimes
ثبت نظر