کشف سیاره‌ای به‌اندازه زمین که قابل سکونت و بسیار نزدیکی ما است

klj;op.jpg

یک سیاره جدید با حجم مشابه زمین که فقط 90 سال نوری از ما دور است، شناسایی شد. این فاصله در چشم‌انداز فضایی، بسیار نزدیک به ما است و نکته دیگری که این خبر را جذاب‌تر می‌کند این است که این سیاره می‌تواند منزلگاه حیات باشد.

براساس گزارش نیواطلس، اخترشناسان با استفاده از مشاهدات زمینی و فضایی توسط تلسکوپ TESS و اسپیتزر، یک سیاره فراخورشیدی جدید به نام LP 791-18d را پیدا کردند. این سیاره در مدار یک ستاره کوتوله سرخ در صورت فلکی پیاله در نیمکره جنوبی آسمان قرار دارد.

محققان با اندازه‌گیری تغییرات زمانی در چرخش LP 791-18d دور ستاره‌اش، جرم این سیاره را محاسبه کردند. براساس این محاسبات، این سیاره فقط کمی بزرگتر و سنگین‌تر از زمین است. علاوه بر این، به نظر می‌رسد LP 791-18d دور خودش چرخش نمی‌کند و همیشه فقط یک قسمت از آن به سوی ستاره‌اش می‌رود.

how-to-predict-when-a-new-planet-will-appear-1-6406177-1684512842168_1.jpg.webp
-

چگونه آب می‌تواند در این سیاره فراخوشیدی وجود داشته باشد؟

بخشی از این سیاره که به سمت ستاره است، خیلی گرم بوده ولی مقداری آب در سطح دیگر این سیاره قرار دارد که دانشمندان احتمال می‌دهند، فعالیت‌های زمین‌لرزه باعث ایجاد جوی شده که به تراکم آب در قسمت تاریک این کره کمک کند.

LP 791-18d در حاشیه داخلی منطقه قابل سکونت قرار دارد. اخترشناسان قبلاً یک سیاره با نام LP 791-18c را در همین سیستم شناسایی کرده بودند که حجم و جرم آن بسیار بیشتر از سیاره d است. زمانی که سیاره c به d نزدیک می‌شود، یک نوع ارتعاش گرانشی ایجاد می‌کند که مدار سیاره d را به شکل بیضی تغییر می‌دهد. این مدار خود کره را تغییر می‌دهد و با ایجاد اصطکاک درونی، دمای درون سیاره را به شدت افزایش می‌دهد و باعث فعالیت‌های زمین‌لرزه می‌شود.

محققان اکنون از سوی تیم تلسکوپ جیمز وب تاییدیه دریافت کرده‌اند تا سیاره d را با این اخترنما بزرگ مورد بررسی قرار دهند. «کارن کالینز»، پژوهشگر ارشد این مطالعه می‌گوید: «این کشف فقط گام اول است. با استفاده از پتانسیل مطالعات بیشتر روی این سیاره با تلسکوپ فضایی جیمز وب، می‌توانیم مشاهدات خود را بهتر کنیم و اطلاعات بیشتری در مورد جو این سیاره که احتمالاً تحت تأثیر زمین‌لرزه‌ها است، بدست آوریم. کشف‌های بعدی به ما کمک تا بفهمیم اجزای تشکیل‌دهنده حیات چگونه ممکن است روی سیاره‌هایی جز سیاره ما وجود داشته باشند.»

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: newatlas

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر