در تازهترین موج تعدیل نیرو در دنیای فناوری، شرکت گوگل اقدام به اخراج صدها نفر از کارکنان خود در واحدهای کلیدی از جمله اندروید، پیکسل و کروم کرده است. این تصمیم بخشی از برنامه جامع گوگل برای افزایش بهرهوری و تمرکز بیشتر بر توسعه هوش مصنوعی عنوان شده است.
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی نشریه معتبر The Information، این شرکت تأیید کرده که با هدف بهبود چابکی سازمانی و کارایی بیشتر، اقدام به کاهش نیرو در برخی از تیمهای مهم خود کرده است. افرادی که در این دور از تعدیل تحت تأثیر قرار گرفتهاند، در پروژههایی مانند توسعه سیستمعامل اندروید، مرورگر کروم و محصولات سختافزاری پیکسل نقش داشتند.
تمرکز غولهای فناوری بر هوش مصنوعی؛ کاهش نیرو ادامه دارد
در حالی که گوگل این تغییرات را برای تطبیق با استراتژیهای جدید خود ضروری میداند، کارشناسان معتقدند این روند بخشی از موج گستردهای است که در آن شرکتهای بزرگ فناوری، نیروی انسانی خود را با هدف تمرکز بر فناوریهای نوظهور بهویژه هوش مصنوعی، کاهش میدهند.
تاکنون گزارشی مبنی بر اختلال در عملکرد این تیمها یا تاثیر مستقیم بر کیفیت خدمات کاربران ارائه نشده است، با این حال گمان میرود این تصمیمها با دقت و با برنامهریزی قبلی اتخاذ شده باشند تا تجربه کاربران از محصولات گوگل تحت تأثیر قرار نگیرد.
تغییرات ساختاری در تیمهای محصولاتی مانند اندروید، کروم و پیکسل
واحد Platforms & Devices گوگل که شامل محصولات متنوعی نظیر Android TV، Wear OS، Android Auto، سیستمعاملهای XR، Chrome، ChromeOS، گوگل فوتوز و گوگل وان است، از جمله بخشهایی است که تحت بازسازی سازمانی قرار گرفته است. سایر تیمهای مرتبط با سرویسهایی مانند جستجوی گوگل، Maps، Workspace و هوش مصنوعی Gemini همچنان تحت مدیریت جداگانهای فعالیت میکنند.

از سوی دیگر، بخشهای سختافزاری همچون گوشیهای پیکسل، ساعتهای فیتبیت، دستگاههای خانه هوشمند Nest و سایر محصولات فیزیکی گوگل نیز تیمهای مستقل خود را حفظ کردهاند. جالب است بدانید که در سال گذشته، گوگل تصمیم گرفت برای بهبود هماهنگی میان بخشهای نرمافزاری و سختافزاری، دو واحد Platforms & Ecosystems و Devices & Services را با یکدیگر ادغام کند و مدیریت آن را به «ریک استرلو» سپرد.
پیشنهاد خروج داوطلبانه و واکنشها به اخراجها
این موج جدید اخراجها، بازتابهای زیادی در رسانهها و میان تحلیلگران داشته است. بهطوریکه گوگل برای کاهش فشارهای اجتماعی و رسانهای، در ابتدای سال جاری میلادی به برخی کارکنان خود پیشنهاد خروج داوطلبانه را داده بود.
به گفته سخنگوی گوگل، هدف اصلی از این اقدامات، ارتقای سرعت تصمیمگیری، افزایش بهرهوری در سطح کلان و تمرکز روی حوزههای استراتژیکی مانند هوش مصنوعی است. این در حالی است که ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، پیش از این بهصراحت اعلام کرده بود که یکی از چالشهای مهم گوگل در سالهای آینده، بالا نگهداشتن کارایی سازمانی در کنار توسعه فناوریهای آیندهمحور خواهد بود.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: theinformation.com
ثبت نظر