اریک اشمیت، مدیرعامل پیشین گوگل، در مصاحبهای تاملبرانگیز با مجله Noema، پیشبینی کرد که در آیندهای نه چندان دور، شاهد استقرار قدرتمندترین سیستمهای هوش مصنوعی در پایگاههای نظامی ایالات متحده و چین خواهیم بود.
اشمیت در این مصاحبه اظهار داشت: "در نهایت، هم در آمریکا و هم در چین، به گمانم تعداد معدودی رایانه فوققدرتمند با قابلیت نوآوری مستقل وجود خواهد داشت که عملکردشان فراتر از آن چیزی است که ما میخواهیم به شهروندان یا رقبای خود ارائه دهیم.
او در ادامه به تشریح ماهیت این ابرسیستمهای هوش مصنوعی پرداخت و گفت: "این سیستمها در یک پایگاه نظامی، با منبع تغذیه هستهای و محاصره شده توسط سیم خاردار و مسلسل، مستقر خواهند شد. به نظر من منطقی است که تعداد کمی از این سیستمها در میان انبوهی از سیستمهای دیگر با توان کمتر و در دسترستر وجود داشته باشند.
چالشهای پیش روی هوش مصنوعی از نگاه اشمیت
رئیس سابق گوگل که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ سکان هدایت این شرکت را در دست داشت، معتقد است که سیستمهای هوش مصنوعی با سرعتی شگفتانگیز در حال پیشرفت هستند و در عرض چند سال آینده به حدی تکامل خواهند یافت که "شروع به همکاری با یکدیگر" میکنند. او همچنین هشدار داد که افزایش دانش هوش مصنوعی در سالهای آتی چالشهای متعددی را برای نهادهای نظارتی به وجود خواهد آورد.
اشمیت با اشاره به عواقب "توسعه یک زبان مشترک" توسط مدلهای هوش مصنوعی برای "برقراری ارتباط با یکدیگر" گفت: "این نقطهای است که دیگر نمیدانیم مدلها در آن چه کاری انجام میدهند."
این مدیرعامل ۶۹ ساله در ادامه افزود: "این موضوع که مدلها در آیندهای نه چندان دور قادر به برقراری ارتباط و انجام کارهایی به روشی خواهند بود که ما به عنوان انسان قادر به درک آن نیستیم، مشکلی بزرگ خواهد بود."
هشدار اشمیت در مورد سوء استفاده از هوش مصنوعی
اشمیت در نهایت با لحنی هشداردهنده خاطرنشان کرد که "افراد شیطانصفت" زیادی در جهان وجود دارند که ممکن است "از این ابزار برای آسیب رساندن به مردم استفاده کنند." او در ادامه گفت: "تمام فناوریها دو کاربرد دارند. از هر اختراعی میتوان سوء استفاده کرد و این موضوعی است که مخترعان باید به صداقت کامل به آن اذعان کنند."
اشمیت که طبق شاخص میلیاردرهای بلومبرگ دارایی خالصی حدود ۳۳.۴ میلیارد دلار دارد، یکی از سرمایهگذاران استارتاپ هوش مصنوعی Anthropic است که تحت حمایت آمازون فعالیت میکند.
سخنان اشمیت بار دیگر زنگ خطری را به صدا در میآورد که نشان میدهد هوش مصنوعی، علیرغم مزایای بالقوهاش، خطرات قابل توجهی را نیز به همراه دارد.
نقش ما به عنوان شهروندان و متخصصان چیست؟
ما باید با چشمی باز به استقبال این تحولات برویم، در مورد خطرات احتمالی هوش مصنوعی آگاه باشیم و برای تدوین قوانین و مقررات مناسب جهت تضمین استفاده ایمن و اخلاقی از این فناوری تلاش کنیم.
هوش مصنوعی قدرتی شگفتانگیز است، اما باید به یاد داشته باشیم که این قدرت در دستان ماست.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: noemamag.com
ثبت نظر