بنیاد جایزه ایکس با معرفی جایزه ۱۰۱ میلیون دلاری اعلام کرد که هدفش اهدای این جایزه به محققانی است که با استفاده از راهکارهای درمانی، پیشرفت پیری را معکوس کنند.
پیتر دیاماندیس، رئیس هیئت مدیره بنیاد جایزه ایکس، اعتقاد دارد که افراد با پیری، به دلیل از دست دادن شفافیت شناختی برای مشارکت در امور، کاهش تحرک و مواجهه با بیماریها، از جامعه خود دور میشوند. حالا هدف بنیاد ایکس این است که این وضعیت را تغییر دهد و در راستای این هدف، جایزه ۱۰۱ میلیون دلاری با نام "طول عمر سالم" معرفی شده است. این جایزه به محققانی اهدا میشود که بتوانند در حوزه درمان مسائل مرتبط با پیری، نوآوری کنند و پیشرفت سالمندان را در سنین ۶۵ تا ۸۰ سال را در سه زمینه، شامل فرآیند شناخت، سیستم ایمنی، و عملکرد عضلات، معکوس کنند.
جایزه جدید ایکس همچنین یک پاداش ۱۰ میلیون دلاری را برای تیمی اعلام کرده که تحلیل عضلانی بیماران مبتلا به دیستروفی ماهیچهای چهرهایکتفیبازویی (FSHD) را معکوس نماید. هر دو پروژه باید در کمتر از یک سال زمان ببرند و حداقل برای ده سال تاثیربخش باشند. هزینههای جوایز از منابع مختلف، از جمله بنیاد هولوشن و چیپ ویلسون، تأمین خواهد شد.
دیاماندیس اظهار کرده است که ایده ایجاد یک جایزه مرتبط با طول عمر حداقل ۱۵ سال پیش مطرح شده بود، اما با پیشرفت هوش مصنوعی، ژندرمانی و سایر فناوریها، حالا زمان مناسبی برای عمل به این ایده فراهم آمده است. او افزوده که ما در حال حاکمیت و درک بیشتری از پیری هستیم و میخواهیم بفهمیم چگونه میتوانیم پیری را کاهش دهیم یا حتی معکوس کنیم.
دیاماندیس که در سال ۱۹۹۴ بنیاد جایزه ایکس را تأسیس کرده، به یادآوری کرده است که این بنیاد با اعطای جوایزی چون اولین جایزه ۱۰ میلیون دلاری به اولین فضاپیمای فضایی خصوصی در سال ۲۰۰۴، پیشتاز در حوزه جوایز بزرگ غیردولتی بوده است.
افراد مختلف از ایده افزایش طول عمر با استفاده از فناوریهای روز پشتیبانی میکنند. با این حال، حامیان جایزه ایکس اظهار دارند که هدف آن افزایش طول عمر نیست، بلکه افزایش کیفیت سالهای طولانیتر عمر است. جیمی جاستیس، مدیر اجرایی جایزه طول عمر سالم ایکس، میگوید: «مردم باید فعال باشند، خود را درست نگاه کنند و از مقاومت ایمنی برخوردار باشند تا بتوانند از خانه بیرون بزنند.»
در پاییز ۲۰۲۴، دستورالعملهای نهایی برای تشکیل تیمهای برنده منتشر خواهد شد و تا سال ۲۰۲۶، تیمهای انتخاب شده با کمکهای مالی بنیاد به تحقیقات خود ادامه میدهند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: forbes.com
ثبت نظر