OpenAI به تازگی از ابزار پیشرفتهای به نام Codex رونمایی کرده که هدف آن تبدیل ChatGPT به دستیار هوشمند برنامهنویسان است.
این ابزار در حال حاضر به صورت نسخه پیشنمایش تحقیقاتی برای کاربران اشتراکی ChatGPT در دسترس است و هزینه اضافی ندارد، اما OpenAI در آینده ممکن است برای آن تعرفههای جداگانه تعیین کند.
هدف Codex؛ همکار هوشمند برنامهنویسان
به گفته جاش توبین، مدیر تحقیقاتی بخش ایجنتهای OpenAI، هدف اصلی توسعه Codex ایجاد یک همکار دیجیتال برای برنامهنویسان است که بتواند در مراحل مختلف کدنویسی نقش مؤثری ایفا کند.
Codex قادر است کدها را بر اساس دستورات زبان طبیعی تولید، خطاها را تشخیص و اصلاح کرده و پیشنهادهایی برای بهبود کد ارائه دهد. فرایند نوشتن و بهینهسازی کد با این ابزار میتواند تا 30 دقیقه زمان ببرد. در نسخههای آینده، Codex احتمالاً قادر خواهد بود به مدت طولانیتری به طور مداوم در پسزمینه فعالیت کند.
این ابزار بر پایه مدل سفارشی o3 با نام codex-1 توسعه یافته و به صورت مستقل از اینترنت عمل میکند تا از خطرات امنیتی جلوگیری شود. با این حال، Codex فعلاً تنها در نسخه تحت وب ChatGPT فعال است.

تلاشهای OpenAI برای گسترش Codex
OpenAI این ابزار را به عنوان مکملی برای دیگر ابزارهای تخصصیتر خود مانند Cursor و Windsurf معرفی کرده است. گزارشها نشان میدهد که این شرکت در حال مذاکره برای خرید Windsurf با قیمتی نزدیک به 3 میلیارد دلار است. مهندسان OpenAI از Codex برای انجام وظایف روزمره خود نیز استفاده میکنند تا بتوانند همزمان چندین وظیفه را پیش ببرند و سپس وضعیت آنها را بررسی کنند.
هرچند Codex هنوز در اتوماسیون کامل وظایف برنامهنویسی محدودیتهایی دارد، هدف نهایی OpenAI این است که برنامهنویسان تنها وظایف را به ایجنتها بسپارند و بقیه کارها به صورت خودکار انجام شود. الکساندر امبریکوس، مدیر محصول Codex، اخیراً در مصاحبهای اشاره کرده که در آینده، توسعه نرمافزار به این شکل خواهد بود که ایجنتها به تنهایی روی کدنویسی و تست کدها کار کنند.
با توجه به رشد سریع فناوریهای هوش مصنوعی، رقابت در حوزه کدنویسی نیز داغ شده است. شرکتهایی مانند آنتروپیک و گوگل نیز به شدت در حال سرمایهگذاری در این حوزه هستند. به عنوان مثال، گوگل اخیراً از ابزارهای جدیدی مانند AlphaEvolve و قابلیت اتصال مدلهای جمینای به گیتهاب رونمایی کرده است که مستقیماً با Codex رقابت میکنند.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: openai.com
ثبت نظر