یوتیوب درباره‌ی سوءاستفاده از ویدئوی جعلی مدیرعامل این پلتفرم هشدار داد

you tube podkfg

یوتیوب به سازندگان محتوا درباره‌ی کلاهبرداری فیشینگ جدیدی که از ویدئوی تقلبی نیل موهان، مدیرعامل یوتیوب استفاده می‌کند، هشدار داده است.

در این ویدئوی جعلی که به‌صورت خصوصی برای برخی کاربران ارسال شده، ادعاهای نادرستی درباره‌ی تغییرات سیاست‌های درآمدزایی یوتیوب مطرح می‌شود تا اطلاعات ورود کاربران سرقت شود. یوتیوب تأکید کرده که این پلتفرم هرگز از طریق ویدیوهای خصوصی با کاربران ارتباط برقرار نمی‌کند.

جزئیات روش کلاهبرداری جدید در یوتیوب

طبق اعلام یوتیوب، این کلاهبرداری شامل ایمیل‌های فیشینگ است که کاربران را به تماشای ویدئوی دیپ‌فیک مدیرعامل یوتیوب هدایت می‌کند. ایمیل‌های ارسالی معمولاً از آدرس‌هایی مانند no-reply@youtube.com ارسال می‌شوند و کاربران را تشویق می‌کنند که فایل‌های مخرب را دانلود یا در وب‌سایت‌های جعلی، سیاست‌های ساختگی جدید یوتیوب را تأیید کنند.

نمونه‌هایی از حملات فیشینگ گزارش‌شده

در هفته‌های اخیر، کاربران در ردیت نمونه‌هایی از این کلاهبرداری را گزارش کرده‌اند. برخی از این ایمیل‌ها با عناوینی مانند Notification for YouTube Creators ارسال شده و حاوی یک ویدیوی خصوصی و فایل‌های آلوده بوده‌اند. همچنین، برخی کاربران از دریافت ویدئوهایی از کانالی به نام Channel for Creators خبر داده‌اند که آن‌ها را به وب‌سایت جعلی DocuSign هدایت می‌کرد.

 

youtube-scam-67c815ba9b6c758b343626ba
-

سابقه کلاهبرداری‌های مشابه در یوتیوب

این اولین باری نیست که ویدئوهای دیپ‌فیک برای فریب کاربران یوتیوب مورد استفاده قرار می‌گیرند. در سال ۲۰۲۳ نیز ویدئویی جعلی از نیل موهان در یک کلاهبرداری مشابه به‌کار گرفته شد. یوتیوب از سازندگان محتوا خواسته است که در صورت مشاهده‌ی ویدئوهای مشکوک، آن‌ها را از طریق وب‌سایت رسمی یوتیوب گزارش کنند.

چگونه از کلاهبرداری‌های یوتیوب در امان بمانیم؟

  • هرگز روی لینک‌های مشکوک در ایمیل‌هایی که از طرف یوتیوب ارسال شده‌اند، کلیک نکنید.
  • اطلاعات ورود خود را فقط از طریق وب‌سایت رسمی یوتیوب وارد کنید.
  • اگر ایمیلی حاوی ویدئوی خصوصی از مدیران یوتیوب دریافت کردید، به‌هیچ‌وجه باز نکنید و آن را گزارش دهید.
  • از احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) برای افزایش امنیت حساب خود استفاده کنید.

با افزایش حملات فیشینگ و استفاده از دیپ‌فیک در کلاهبرداری‌های اینترنتی، آگاهی کاربران نقش کلیدی در محافظت از حساب‌های یوتیوب و اطلاعات شخصی آن‌ها دارد.

 

اگر علاقه‌مند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکه‌های اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.

منبع خبر: support.google.com

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر