محققان اعلام می‌کنند که سیگار کشیدن به مرور زمان منجر به آسیب و نابودی مغز انسان می‌شود

smoke.jpg

بر اساس تحقیقات انجام‌شده، اثرات منفی سیگار کشیدن روزانه بر مغز در طول زمان آشکار شده و نشان‌دهنده از‌بین‌رفتن مواد سفید و خاکستری مغز است، که در نتیجه به کاهش حجم مغز و زوال عقل منجر می‌شود.

در اطلاعات به‌روز، دانشمندان اعلام کرده‌اند که سیگار کشیدن نه تنها خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های ریوی را افزایش می‌دهد، بلکه ممکن است حجم مغز انسان را کاهش دهد و در نهایت، باعث زوال عقل و ابتلا به بیماری آلزایمر گردد.

به گزارش فیوچریزم، گروه محققان از دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و موسسه پژوهشی RTI در کارولینای شمالی، برای بررسی عادات فردی در زمینه سیگار کشیدن، بیش از ۳۲ هزار اروپایی را مورد بررسی قرار داده‌اند تا ارتباط سیگار کشیدن با کاهش حجم مغز را مشخص کنند یا آیا عوامل ژنتیکی می‌توانند به ایجاد عادت سیگار کشیدن در فرد دلالت کنند.

این محققان اظهار داشته‌اند که قبل از این موفق به اثبات این نکته شده بود که بین رفتار سیگار کشیدن و کاهش حجم کلی مغز و حجم ماده‌ی خاکستری و سفید ارتباط وجود دارد. با این وجود، سؤال اصلی این بود که آیا این ارتباط ناشی از ویژگی‌های مستعدکننده برای سیگار کشیدن است یا نتیجه‌ای از عوارض مصرف سیگار.

سیگار کشیدن

پس از بررسی دقیق داده‌های مرتبط با رفتارهای سلامتی، اسکن‌های مغزی و عوامل خطرزای ژنتیکی از مجموعه داده‌های بانک اطلاعات پزشکی بریتانیا، این محققان به نتایج خود پرداختند. سپس با تحلیل آماری داده‌ها، به بررسی آثار سیگار کشیدن روزانه بر کاهش حجم مغز در طول زمان پرداختند.

پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات، این محققان به این نتیجه رسیدند که سیگار کشیدن روزانه باعث کوچک‌تر شدن مغز می‌شود و افرادی که بیشتر این عادت را دارند، حجم بیشتری از مواد مغزی را از دست می‌دهند. هر چه زمان اعتیاد به سیگار طولانی‌تر باشد، حجم مغز به‌طور جبران‌ناپذیر از دست می‌رود.

علاوه بر کاهش حجم مغز، سیگار به پیری زودرس مغز و افزایش خطر زوال عقل و ابتلا به بیماری آلزایمر نیز منجر می‌شود. محققان با شگفتی تخمین می‌زنند که تا ۱۴ درصد از موارد ابتلا به بیماری آلزایمر در جهان می‌تواند به سیگار کشیدن نسبت داده شود.

گرچه آسیب‌های مغزی جبران‌شدنی نیستند، اما محققان بر این نکته تاکید می‌کنند که ترک سیگار حداقل می‌تواند روند کاهش حجم مغز را متوقف کند. یونهو چانگ، نویسنده‌ی اصلی این مطالعه از دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن، تاکید دارد: «شما نمی‌توانید آسیب‌های قبلی را جبران کنید، اما می‌توانید از ایجاد آسیب بیشتر جلوگیری کنید. سیگار کشیدن یکی از عوامل خطرزای قابل اصلاح و کنترل است. برای جلوگیری از پیری زودرس مغز و کاهش خطر زوال عقل و آلزایمر، راه حل واضح ترک سیگار است.»



اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: sciencedirect

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر