شب‌بیداری شاید باعث بهبود افسردگی در برخی افراد شود

hjkhjukhujk.jpg

افرادی که یک شب کامل را بیدار می‌گذرانند، ممکن است بدخلق شوند و این موضوع معمولاً باعث می‌شود که دیگران نسبت به آن‌ها بدگمانی کنند.

با این حال، یک تحقیق جالب نشان داده است که برخی از افراد مبتلا به افسردگی، در صورتی که یک شب را به‌طور کامل بیدار بگذرانند، ممکن است حس بهتری پیدا کنند. این موضوع احتمالاً به تغییراتی در پیوند میان بخش‌های شناختی و حسی مغز برمی‌گردد که در این شرایط به وجود می‌آید.

برای بررسی این موضوع، دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا از 54 فرد سالم بدون سابقه اختلال‌های ذهنی و 30 فرد مبتلا به افسردگی شدید استفاده کردند. با استفاده از اسکن fMRI مغزی، پژوهشگران تأثیر بیداری کامل در طول شب بر فعالیت‌های شناختی و حسی مغز را بررسی کردند.

در این تحقیق، 16 نفر از افراد سالم در گروه کنترل قرار گرفته و در طول شب خوابیدند. اما بقیه از آن‌ها خواسته شدند که تا صبح کتاب بخوانند، با کامپیوتر بازی کنند یا تلویزیون ببینند. آن‌ها نمی‌توانستند کافئین دریافت یا ورزش کنند.

نخوابیدن در طول شب نه‌تنها باعث مختل شدن فعالیت‌های شناختی مغز می‌شود، بلکه باعث کاهش سرعت تنظیم احساسات نیز می‌شود. آمیگدال، بخشی از مغز که در تنظیم احساسات نقش دارد، بیش‌از‌اندازه فعال می‌ماند و با افت کارکرد مواجه می‌شود. همچنین، با ازکارافتادن قشر پیش‌پیشانی، خلق‌وخو هم تغییر می‌کند و ممکن است بداخلاق شویم.

لازم به ذکر است که این موضوع برای همه افراد صدق نمی‌کند و باید با توجه به شرایط فردی خود، تصمیم‌گیری صحیح را بکنیم. در کل، برای برخی افراد مبتلا به افسردگی، بیداری کامل در طول شب ممکن است بهبودی در حالت حسی آن‌ها ایجاد کند، اما همه‌ی افراد باید با توجه بهشرایط شخصی خود، تصمیم‌گیری درستی را درباره‌ی خواب و بیداری خود بگیرند.

amygdala.jpg.webp
-

با این حال، تحقیقات نشان می‌دهند که پس از یک شب بی‌خوابی، ۱۳ نفر از ۳۰ نفر مشارکت‌کننده در یک مطالعه با افسردگی، بهبود قابل توجهی در حالت روحی خود داشتند. اسکن‌های مغزی بیانگر این موضوع هستند که ارتباطات بین آمیگدال و پل بین ناحیه‌های شناختی و حسی مغز، که به "قشر دستبندی پیشین" معروف هستند، در این افراد بهبود یافته بود.

به علاوه، این بهبود حتی پس از دو شب خوابیدن همچنان در ذهن این افراد مشاهده می‌شد. با این حال، باید توجه داشت که افراد سالم پس از این آزمایش همچنان با بدخلقی مواجه می‌شدند، همانند افرادی که یک شب بی‌خوابی داشته‌اند.

لزوماً نخوابیدن در طول شب ایده‌آل برای سلامتی افراد نیست، زیرا این رفتار می‌تواند باعث زوال عقل و مشکلات سلامتی دیگری شود. با این حال، با انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه، می‌توان به درمان‌های جدید و کارآمدتری برای افسردگی دست یافت.

این پژوهش در مجله PNAS منتشر شده است.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: sciencealert

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر