یکی از بحثهای داغ در دنیای هوش مصنوعی مولد، استفاده از دادههای تحت کپیرایت موجود در وب برای آموزش این مدلها است.
این موضوع تاکنون به شکایتهایی علیه شرکتهای هوش مصنوعی مولد، از جمله مایکروسافت و OpenAI، منجر شده است. در این میان، مصطفی سلیمان، مدیر ارشد هوش مصنوعی مایکروسافت، موضع قاطعی اتخاذ کرده و مدعی شده است که استفاده از این دادهها برای هر کسی آزاد است.
مصاحبهای جنجالی:
سلیمان در مصاحبهای با اندرو راس سورکین از CNBC، به یکی از پرمناقشهترین مباحث مربوط به آموزش هوش مصنوعی مولد پرداخت. او در بخشی از این مصاحبه در مورد استفاده آزادانه از دادههای موجود در وب گفت:
"قرارداد نانوشته محتوا در وب از دهه 90 این بوده که هر کسی میتواند از محتوای موجود در وب آزاد، آن را کپی، بازسازی یا بازتولید کند. این محتوا حکم رایگانافزار را دارد."
این مصاحبه در حاشیه جشنواره Aspen Ideas انجام شد.
دیدگاه سلیمان در مورد محتواهای دارای محدودیت
سلیمان در ادامه به دستهبندی دیگری از محتواها اشاره کرد که ناشر اجازهی استفاده از آنها را صادر نکرده است. به گفته او، در کنار محتوای آزاد موجود در وب، دسته دیگری از محتواها نیز وجود دارد که وبسایت، ناشر یا سازمان خبری به صراحت اعلام کردهاند که به دلایل مختلف، از ایندکس شدن و استخراج آنها خودداری شود. سلیمان این دسته را "خاکستری" میداند و احتمالاً استفاده از آنها میتواند به دردسرهای قانونی منجر شود.
تفسیر این اظهارات
به نظر میرسد اظهارات سلیمان نشاندهنده این است که مایکروسافت و شاید دیگر شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی مولد معتقدند که استفاده از تقریباً هر چیزی در اینترنت برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی مجاز است و نیازی به پرداخت پول به سازندگان آن محتوا نیست. به احتمال زیاد این موضوع در ماهها و سالهای آینده چالشهای حقوقی بیشتری را به همراه خواهد داشت.
میتوانید بخوانید:
دنیای هوش مصنوعی فارسی؛ از چت بات های مختلف تا هوش مصنوعیهای ساخت عکس
چالش CAPTCHA؛ سدی برابر انسان یا هوش مصنوعی؟
گزارشهایی از دور زدن پروتکلهای امنیتی
طبق گزارشی که هفته گذشته منتشر شد، استارتاپ TollBit مدعی شده است که برخی شرکتهای هوش مصنوعی از پروتکلهای امنیتی وبسایتها که برای جلوگیری از استخراج اطلاعات آنها طراحی شدهاند، عبور میکنند. ظاهراً دو شرکت بزرگ OpenAI و Anthropic نیز در میان این متخلفان هستند.
موضعگیری مصطفی سلیمان در مورد استفاده آزادانه از دادههای وب برای آموزش هوش مصنوعی مولد، بحثی داغ را به راه انداخته است. از یک سو، این موضوع میتواند به پیشرفت سریعتر این فناوری کمک کند. اما از سوی دیگر، چالشهای حقوقی و اخلاقی جدی را نیز به همراه دارد. بدون شک، این بحث در ماهها و سالهای آینده داغتر خواهد شد و نیازمند راهحلهای جامع و قانونی است.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: youtube
ثبت نظر