نگاه متفاوت ژاپنی‌ها و غربی‌ها به هوش مصنوعی؛ احترام یا خودخواهی؟

robot jaban

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که شهروندان ژاپنی در مقایسه با شهروندان غربی، رفتار متفاوتی در مواجهه با فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی دارند و تعامل آن‌ها با این فناوری‌ها محترمانه‌تر است.

بررسی رفتار جوامع مختلف در مواجهه با هوش مصنوعی

با افزایش حضور ربات‌ها، خودروهای خودران و ابزارهای هوشمند در زندگی روزمره، محققان به مطالعه رفتارهای انسانی در تعامل با این فناوری‌ها علاقه‌مند شده‌اند. پژوهشی که توسط محققان دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ و دانشگاه توکیو انجام شده، نشان می‌دهد که نحوه برخورد جوامع مختلف با سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی متفاوت است. نتایج این مطالعه که در ژورنال Scientific Reports منتشر شده، حاکی از آن است که غربی‌ها رفتار خودخواهانه‌تری در برابر هوش مصنوعی دارند، درحالی‌که ژاپنی‌ها آن را مشابه یک انسان واقعی تلقی می‌کنند.

تفاوت در برخورد با خودروهای خودران

در این تحقیق، رفتار شهروندان ژاپنی و آمریکایی در شرایط مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از آزمون‌ها نشان داد که زمانی که رانندگان با یک خودروی معمولی و دارای راننده انسانی مواجه می‌شوند، رفتار طبیعی و منطقی دارند؛ اما در تقابل با یک خودروی خودران، احتمال بروز رفتارهای خطرناک، مانند سبقت غیرمجاز و رانندگی پرخطر، افزایش می‌یابد.

 

Pepper_at_Opening_Ceremony_of_the_28th_Tokyo_International_Film_Festival_21806585713
-

اما تفاوت قابل توجه این است که:

  • شهروندان آمریکایی و اروپایی تمایل بیشتری به نمایش برتری خود در برابر خودروهای خودران دارند.
  • این رفتار در میان شهروندان ژاپنی کمتر دیده می‌شود و آن‌ها تعامل محترمانه‌تری با این فناوری دارند.

چرا ژاپنی‌ها با ربات‌ها و هوش مصنوعی مهربان‌ترند؟

محققان معتقدند که این تفاوت در رفتار ناشی از نگرش فرهنگی و حس شرم در برابر دیگران است. در جوامع غربی، افراد هنگام تعامل با انسان‌های واقعی دچار حس شرم و عذاب وجدان می‌شوند، اما در مواجهه با ماشین‌ها این احساس کاهش می‌یابد. در مقابل، ژاپنی‌ها در هر شرایطی حس احترام و مسئولیت‌پذیری یکسانی دارند و تفاوتی بین انسان و ربات قائل نیستند.

این نتایج می‌تواند بر سرعت پذیرش فناوری‌هایی مانند خودروهای خودران و تاکسی‌های بدون راننده تأثیر بگذارد. برای مثال، احتمال استقبال سریع‌تر از این فناوری در کشورهای آسیایی، به‌ویژه ژاپن، بیشتر از کشورهای غربی خواهد بود، زیرا میزان مقاومت اجتماعی در برابر پذیرش ماشین‌های هوشمند در این جوامع کمتر است.

این مطالعه نشان می‌دهد که جوامع مختلف نگرش‌های متفاوتی نسبت به هوش مصنوعی و فناوری‌های خودکار دارند. درحالی‌که غربی‌ها برخورد منفعت‌طلبانه‌تری با این سیستم‌ها دارند، ژاپنی‌ها آن‌ها را به‌عنوان بخشی از جامعه پذیرفته و رفتار محترمانه‌تری با آن‌ها دارند. این موضوع می‌تواند نقش مهمی در آینده توسعه و پذیرش فناوری‌های خودران و هوشمند در کشورهای مختلف ایفا کند.

 

اگر علاقه‌مند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکه‌های اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.

منبع خبر: nature.com

84yl1DIhDZwupRXl2It_V

مریم محمودی - کارشناس تولید محتوا

سلام من مریم هستم علاقه‌مند به حوزه تکنولوژی و فعال در زمینه تولید محتوا متنی؛ هر روز ساعت زیادی رو صرف نوشتن و ویراستاری می‌کنم و خوشحال میشم که نظرتون رو با من در میون بزارید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر