با تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و شرکای اقتصادیاش، زمزمههایی مبنی بر اعمال تعرفههای تازه بر صنایع کلیدی از جمله نیمههادیها به گوش میرسد.
این تصمیمات، ریشه در سیاستهای اقتصادی دونالد ترامپ دارد که بار دیگر بهعنوان چهرهای تأثیرگذار در عرصه سیاست آمریکا ظاهر شده است.
اگرچه واردات تراشهها تاکنون از فهرست تعرفههای رسمی کنار ماندهاند، اما شواهد حاکی از آن است که دولت ترامپ بهدنبال اعمال تعرفههای جداگانه بر این صنعت راهبردی، به همراه بخشهایی مانند داروسازی و مواد معدنی کمیاب است. او بهتازگی اعلام کرده که اعمال تعرفه بر نیمههادیها ممکن است بهزودی کلید بخورد.
تعرفهگذاری احتمالی بر تراشههای تایوانی
اوایل سال جاری، ترامپ تهدید کرد که واردات تراشه از تایوان ممکن است با تعرفههایی بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصد مواجه شود. اما پس از اعلام سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری TSMC در زیرساختهای تولید و تحقیق در خاک آمریکا، لحن دولت در این زمینه تغییر کرد و از موضعگیری صریح فاصله گرفت.
با این حال، سیاستهای تجاری اخیر آمریکا که شامل اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از اروپا، ژاپن، کره جنوبی و تایوان میشود، باعث افزایش قابل توجهی در هزینههای واردات تجهیزات ساخت تراشه شده است. کارشناسان میگویند این افزایش بین ۲۰ تا ۳۲ درصد بر هزینه تولیدکنندگان آمریکایی تأثیر گذاشته است. در چنین شرایطی، اعمال تعرفه بر تراشههای وارداتی میتواند به تقویت رقابت شرکتهای داخلی در بازار کمک کند.

پیامدهای بالقوه برای شرکتهای تراشهسازی بزرگ
نوع ساختار تعرفههای احتمالی هنوز روشن نیست. اینکه آیا تعرفهها بهصورت یکپارچه برای تمامی تراشههای خارجی اعمال میشوند یا برای کشورها و شرکتهای مختلف تفاوت قائل خواهند شد، موضوعی است که هنوز مشخص نشده است.
در صورتی که تعرفهای کلی برای تراشههای تولیدشده خارج از آمریکا اعمال شود، شرکتهایی مانند NVIDIA، AMD، اینتل، کوالکام و برادکام، که بیشتر محصولاتشان توسط TSMC در تایوان ساخته میشود، بیشترین آسیب را خواهند دید.
تأثیر تعرفهها بر قیمت نهایی محصولات
نمونهای از تأثیر این سیاستها، کارتهای گرافیکی انویدیا هستند که اگر شامل تعرفه ۲۵ درصدی شوند، قیمت پایه آنها باید به نحوی کاهش یابد تا حاشیه سود ۷۵ درصدی شرکت حفظ شود؛ یا بالعکس، قیمت محصول برای مصرفکننده نهایی افزایش مییابد. برای دیتاسنترهای آیندهنگر ایلان ماسک که قرار است از یک میلیون واحد از این کارتها استفاده کنند، تعرفه ۲۵ درصدی به معنای افزایش هزینهای معادل ۳.۱۲۵ میلیارد دلار خواهد بود.
این چالش تنها مربوط به سختافزارهای گرانقیمت نیست. پردازندهای با قیمت ۲۰۰ دلار و حاشیه سود حدود ۴۰ درصد، در صورت مشمولشدن در تعرفههای جدید، احتمالاً با قیمت حدود ۲۲۵ دلار روانه بازار خواهد شد. این موضوع میتواند بازار مصرفی آمریکا را با موج جدیدی از افزایش قیمت روبرو کند.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: tomshardware.com
ثبت نظر