در روزهای پایانی دولت سیزدهم، سخنگوی این دولت از آزادسازی واردات خودروهای کارکرده خبر داد اما دقیقا در روز اول دولت چهاردهم بانک مرکزی حکم برای خودش صادر کرد.
این طرح که مدتها پیش در دولت تصویب شده بود، در نهایت در آخرین روزهای کاری این دولت به مرحله ابلاغ رسید. با این حال، بانک مرکزی با صدور اطلاعیهای جدید، اجرای این طرح را متوقف کرد.
نگرانیهای کارشناسان درباره واردات خودروهای کارکرده
پیش از این، هنگامی که آییننامه واردات خودروهای کارکرده از سوی دولت ابلاغ شد، بسیاری از کارشناسان و خودرونویسان نسبت به نکات مبهم آن ابراز نگرانی کرده بودند. یکی از این نگرانیها مربوط به ارز مورد نیاز برای واردات خودروهای دستدوم بود. بانک مرکزی باید منشأ این ارز را تأیید کند و این ارز باید در خارج از کشور باشد. با توجه به محدودیتهای خروج ارز از کشور، این موضوع میتوانست رؤیای واردات خودروهای دستدوم را به مخاطره بیاندازد. چند روز پس از این حدس و گمانها، بانک مرکزی واردات خودروهای دستدوم را متوقف کرد و اعلام کرد که این توقف تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت. بنابراین، تا شروع کار دولت جدید و تعیین وزیر اقتصاد و رئیس جدید بانک مرکزی، تغییری در این حوزه پیشبینی نمیشود.
اطلاعیه بانک مرکزی درباره توقف واردات خودروهای کارکرده
بانک مرکزی در اطلاعیهای پیرامون توقف واردات خودروهای کارکرده، چنین عنوان کرده است:
«هیئت وزیران به استناد تبصره "3" ماده (11) الحاقی به قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب سال 1402 مجلس شورای اسلامی، مبادرت به تنظیم آییننامه اجرایی واردات خودروی کارکرده طی تصویبنامه شماره 66538/ت 61687 ه مورخ 24/04/1403 نموده است. با عنایت به ضرورت تشکیل کارگروه مندرج در ماده (2) آییننامه مزبور، لزوم تنظیم فرآیند احراز و تأیید منشأ ارز از سوی این بانک (موضوع مندرج در ماده 3 آییننامه موصوف) و تهیه و ابلاغ ضوابط مربوط به افتتاح و معدل حساب ارزی توسط بانک مرکزی (موضوع مندرج در ماده 5 آییننامه صدرالاشاره)، به کلیه اشخاص حقوقی و حقیقی توصیه میشود تا قبل از تنظیم آییننامه، دستورالعمل و ضوابط اجرایی آن و تأیید برنامه واردات توسط کارگروه ماده (2) آییننامه، از هرگونه اقدام برای واردات خودرو کارکرده اجتناب نمایند.»
در نتیجه، تا زمان نهایی شدن این آییننامهها و دستورالعملها، و تایید برنامه واردات توسط کارگروه مربوطه، واردات خودروهای کارکرده متوقف خواهد بود.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
ثبت نظر