شرکت معتبر Puget Systems اعلام کرده است که پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل نسبت به پردازندههای AMD رایزن ۵۰۰۰ و ۷۰۰۰ دارای نرخ خرابی کمتری هستند.
بر اساس دادههای Puget Systems، پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل با نرخ خرابی حدود ۲ درصد، عملکرد بهتری نسبت به پردازندههای AMD رایزن ۵۰۰۰ و ۷۰۰۰ که نرخ خرابی بالای ۴ درصد دارند، نشان میدهند. این آمار برخلاف انتظار است، زیرا مشکلات پایداری پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل در اخبار بهطور گستردهای مطرح شده بود.
Puget Systems همچنین بیان کرده است که پردازندههای نسل یازدهم اینتل دارای بالاترین نرخ خرابی در میان پردازندههای اخیر این شرکت هستند. نرخ خرابی این پردازندهها بیش از ۷ درصد است که نشاندهنده مشکلات عمدهای در این نسل است. با این حال، این مشکلات بهطور گسترده گزارش نشده است.
این شرکت که کامپیوترهای با کارایی بالا تولید میکند، تنها مدلهای پرچمدار XX700K و XX900K اینتل را به فروش میرساند، بنابراین دادههای مربوط به نرخ خرابی فقط شامل این مدلها است. این موضوع مهم است زیرا مدلهای پرچمدار بیشتر از سایر مدلها دچار مشکلات ناپایداری میشوند.
Puget Systems در ساخت سیستمهای خود از تنظیمات بایوس اختصاصی استفاده میکند که مطابق با دستورالعملهای محافظهکارانه اینتل و AMD تعیین شدهاند. این شرکت از تنظیمات ولتاژ و توان حداکثری که معمولاً در مادربردها دیده میشود، اجتناب میکند. به همین دلیل، نرخ خرابی پردازندههای اینتل کمتر از سایر تولیدکنندگان است.
جان بچ، مدیرعامل Puget Systems، بیان کرده است که این شرکت حجم زیادی از دادهها را در اختیار ندارد، اما دادههای موجود برای تحلیل آماری مناسب هستند. او افزود که بهطور میانگین ماهانه ۲۰۰ کامپیوتر ورکاستیشن با پردازندههای AMD و اینتل تولید میکنند و معمولاً پردازندههای اینتل بیشتر از رایزن فروش میروند.
بر اساس اطلاعات Puget Systems، پردازندههای رایزن ۵۰۰۰ و ۷۰۰۰ نرخ خرابی بالاتری نسبت به پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل دارند. اما باید توجه داشت که پردازندههای رایزن در سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ عرضه شدهاند، در حالی که پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ اینتل در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به بازار آمدهاند.
جان بچ پیشبینی میکند که نرخ خرابی پردازندههای اینتل ممکن است در آینده افزایش یابد و این موضوع میتواند به یک مشکل بزرگتر تبدیل شود. اینتل اعلام کرده است که علت اصلی مشکل را یافته و با انتشار بهروزرسانی میکروکد، این مشکل را برطرف خواهد کرد. همچنین مدت ضمانت پردازندههای نسل ۱۳ و ۱۴ را از سه سال به پنج سال افزایش داده است.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: pugetsystems.com
ثبت نظر