در دنیای گیم اصطلاحات زیادی برای توصیف بازیهای مختلف وجود دارد که مقیاس و بودجه ساخت آنها را مشخص میکند. اکنون استودیوی سازنده بازیهای الن ویک و کنترل به نام رمدی، تفاوت میان AAA و AA را توضیح داده است.
بازیهای AAA معمولا پروژههای پرهزینهای هستند که با بودجههای کلان و تیمهای توسعه بزرگ ساخته میشوند. این بازیها معمولا از گرافیک بسیار بالا، جلوههای بصری پیشرفته، صداگذاری در چندین زبان مختلف، محتوای گسترده و گیمپلی پیچیده برخوردارند. از سوی دیگر، بازیهای AA مانند جدیدترین ساخته استودیوی رمدی به نام FBC: Firebreak با تیمهای کوچک و بودجههای محدودتر ساخته میشود.
علاوه بر بودجه ساخت، چندین ویژگی کلیدی برای سازندگان وجود دارد که با کمک آنها بازیها را طبقهبندی میکنند. همانطور که مدیر ارتباطات استودیوی Remedy در مصاحبه خود توضیح داده است، هزینه ساخت بازی شامل تعداد نیروها، بودجه در نظر گرفته شده و تعداد محتوایی که در روز اول انتشار در دسترس کاربران قرار میگیرد، همگی به یکدیگر مرتبط هستند و در ردهبندی یک بازی تاثیر میگذارند.
براساس گفتههای او، ساخت بازی AA با تصمیمات اقتصادی جلو میرود و از برخی قابلیتها مانند کاتسین که یکی از گرانترین اقدامات در ساخت بازی است، استفاده نمیشود. علاوه بر آن، صداگذاری بازی تنها با یک زبان مشترک (معمولا زبان انگلیسی) انجام میشود و دیگر نیازی به بومیسازی برای زبانهای مختلف وجود ندارد.

اگرچه برخی افراد گمان میکنند که بازیهای AA به دلیل بودجه کمتر از کیفیت پایینتری برخوردارند اما تاکنون شاهد بسیاری از بازیهای AA فوقالعاده مانند Sifu یا Disco Elysium بودیم. استودیوی رمدی نیز اعلام کرده که هدف اصلی آنها از ساخت بازی FBC: Firebreak، ارائه یک بازی عالی است و اهمیتی به طبقهبندی AAA یا AA نمیدهند.
البته این دسته از بازیها مزایای خاصی نیز دارند. به عنوان مثال، بازیهای AA به دلیل حجم کم محتوا و برخی محدودیتها، نیاز به سختافزار قدرتمندی ندارند و میتوان بدون نیاز به سیستمهای گران قیمت و قدرتمند به تجربه آنها پرداخت.
با توجه به توضیحات استودیوی رمدی، تفاوت میان بازیهای AAA و AA بیشتر به بودجه ساخت، اندازه تیم و ویژگیهای ارائه شده در روز اول انتشار بستگی دارد اما چیزی که در نهایت اهمیت دارد، ایجاد یک تجربه خوب برای بازیکنان است. شاید با وجود افزایش هزینههای روزافزون و مشکلات صنعت گیم، از این پس شاهد بازیهای AA بیشتری از سوی شرکتهای بزرگ بازیسازی باشیم.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: mp1st.com
ثبت نظر