رتبه اول تولید تراشه جهان در دست سامسونگ

sumsung galaxy

سامسونگ که در سال ۲۰۲۳ جایگاه نخست خود را در بازار جهانی تراشه‌ها از دست داده بود، در سال ۲۰۲۴ با رشد قابل‌توجهی توانست دوباره به صدر جدول بازگردد.

این شرکت کره‌ای که به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی تراشه‌های حافظه شناخته می‌شود، با افزایش چشمگیر درآمد خود بار دیگر رتبه‌ی اول را در میان تولیدکنندگان نیمه‌هادی‌ها به دست آورد.

طبق جدیدترین گزارش مؤسسه‌ی پژوهشی گارتنر، سامسونگ در سال ۲۰۲۴ توانست با درآمد ۶۶.۵ میلیارد دلاری، سهم ۱۰.۵ درصدی از بازار جهانی تراشه‌ها را به خود اختصاص دهد. این میزان درآمد نسبت به سال ۲۰۲۳ رشدی معادل ۶۲.۵ درصد داشته که عامل اصلی آن افزایش قیمت و تقاضای تراشه‌های حافظه بوده است.

سامسونگ طیف وسیعی از تراشه‌های حافظه مانند DRAM، HBM و NAND را تولید می‌کند که در دستگاه‌هایی همچون گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها، کارت‌های گرافیک، سرورها، رایانه‌های شخصی و حتی خودروها مورد استفاده قرار می‌گیرند. به‌خصوص در دوران اوج‌گیری هوش مصنوعی، تقاضا برای تراشه‌های حافظه با پهنای باند بالا (HBM) افزایش یافته و همین موضوع به رشد درآمد سامسونگ کمک کرده است.

انویدیا به‌عنوان پیشرو در زمینه‌ی شتاب‌دهنده‌های هوش مصنوعی، در کارت‌های گرافیک خود از تراشه‌های HBM استفاده می‌کند. بااین‌حال، سامسونگ هنوز نتوانسته تأییدیه‌ی انویدیا را برای استفاده از تراشه‌های HBM3E خود در محصولات پرچمدار این شرکت دریافت کند. دلیل این موضوع، مشکلات حرارتی در تراشه‌های جدید سامسونگ بوده است. البته گزارش‌ها حاکی از آن هستند که سامسونگ موفق به رفع این مشکل شده و منتظر تأیید نهایی انویدیا است.

 

samsung-soc-factory
-

تراشه‌های HBM3E هشت‌لایه‌ای سامسونگ توانسته‌اند تأییدیه‌ی انویدیا را دریافت کنند، اما فعلاً تنها در کارت‌های گرافیک ویژه‌ی بازار چین مورد استفاده قرار می‌گیرند. در همین حال، سامسونگ روی توسعه‌ی نسل بعدی تراشه‌های HBM4 کار می‌کند و برنامه دارد تولید انبوه آن‌ها را تا پایان سال جاری آغاز کند.

بخش فاندری سامسونگ، که تحت عنوان Samsung Foundry شناخته می‌شود، مسئول تولید قراردادی تراشه برای برندهایی همچون انویدیا، کوالکام و سامسونگ LSI است. بااین‌حال، طی دو سال گذشته، این بخش نتوانسته مشتریان برجسته‌ای را جذب کند. باوجود تلاش‌های فراوان سامسونگ برای بهبود بازده تولید تراشه‌های ۳ نانومتری، این شرکت همچنان با چالش‌هایی در جذب سفارش‌های بزرگ از سوی شرکت‌هایی مانند AMD، انویدیا و کوالکام روبه‌رو است.

سامسونگ علاوه بر این، در حال توسعه‌ی فناوری پیشرفته‌ی ۲ نانومتری است و قصد دارد از سال آینده تولید انبوه تراشه‌های مبتنی بر این فناوری را آغاز کند. با پیشرفت‌های اخیر، این شرکت امیدوار است سهم بیشتری از بازار را در اختیار بگیرد و رقابت را با سایر بازیگران کلیدی صنعت نیمه‌هادی‌ها ادامه دهد.

 

اگر علاقه‌مند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکه‌های اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.

منبع خبر: gartner.com

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر