جنگ تراشه‌ها؛به دستور آمریکا، تایوان مانع از انتقال فناوری پیشرفته به خارج شد

chine tipei

صنعت تولید تراشه یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های تایوان به شمار می‌رود و مقامات این کشور، به ویژه شرکت TSMC، از آن به‌عنوان «سپر استراتژیک» نام می‌برند.

به همین دلیل، دولت تایوان شرکت TSMC را از انتقال فناوری تولید تراشه‌های ۲ نانومتری به خارج از مرزهای این کشور منع کرده است.

به گزارش تایپه تایمز، جی. دابلیو. کوئو، وزیر اقتصاد تایوان، در جلسه‌ای با کمیته اقتصادی تایپه توضیح داد که TSMC می‌تواند کارخانه‌هایی در آمریکا، اروپا و ژاپن تأسیس کند، اما اجازه انتقال فناوری‌های پیشرفته ۲ نانومتری به این تأسیسات را ندارد. به گفته کوئو، این فناوری بر اساس قوانین تایوان محافظت می‌شود و تولید تراشه‌های ۲ نانومتری در خارج از کشور ممکن نخواهد بود.

حفظ فناوری‌های حساس تولید تراشه

کوئو بیان کرد که تایوان قوانین خاصی برای محافظت از فناوری‌های پیشرفته خود دارد و به همین دلیل، TSMC نمی‌تواند تولید تراشه‌های ۲ نانومتری را در خارج از کشور انجام دهد. اگرچه برنامه‌هایی برای ساخت این تراشه‌ها در دیگر کشورها وجود دارد، اما فناوری‌های کلیدی و حساس در تایوان حفظ خواهند شد.

مطابق با این قوانین، شرکت‌های تایوانی تولیدکننده تراشه، موظف به استفاده از فناوری‌های نسل‌های قبلی در تأسیسات خارجی خود هستند و تنها در تایوان مجاز به بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته‌تر خواهند بود. با اینکه امکانات تولیدی با توانایی تولید تراشه‌های ۲ نانومتری TSMC در آمریکا برای چندین سال آماده نخواهد بود، اما پیام کوئو واضح است: تایوان تمایل دارد این فناوری را در داخل کشور خود نگه دارد. این سیاست‌ها همچنین جایگاه تایوان و شرکت TSMC را به‌عنوان یک مرکز مهم برای صنعت نیمه‌هادی جهان، به‌ویژه در ارتباط با شرکت‌های آمریکایی، تقویت می‌کند.

کارخانه TSMC در آریزونا

TSMC قصد دارد تولید انبوه تراشه‌های ۴ و ۵ نانومتری (N4 و N5) را در تأسیسات Fab 21 آریزونا از سال ۲۰۲۵ آغاز کند. در فاز دوم این پروژه، تولید تراشه‌های ۳ و احتمالاً ۲ نانومتری نیز تا سال ۲۰۲۸ راه‌اندازی خواهد شد. همزمان، کارخانه‌های TSMC در تایوان تراشه‌هایی با فناوری A16 و A14 را تولید خواهند کرد که به توسعه و گسترش این شرکت در عرصه جهانی کمک می‌کند.

 

taiwan-us-tsmc-3
-

تداوم همکاری تایوان و آمریکا در صنعت نیمه‌هادی

در نشست اخیر شهر هسینچو، کلیف هو، رئیس انجمن صنعت نیمه‌هادی تایوان (TSIA) و معاون ارشد TSMC، بر اهمیت همکاری پایدار میان تایوان و آمریکا تأکید کرد و گفت این همکاری‌ها با وجود تحولات سیاسی، به دلیل پیوندهای عمیق اقتصادی، ادامه خواهد یافت. وی همچنین تأکید کرد که تایوان باید منابع بیشتری را برای توسعه تحقیق و نوآوری در بخش نیمه‌هادی‌ها اختصاص دهد تا جایگاه برتر خود را در این بازار جهانی حفظ کند.

توسعه دانش و فناوری در صنعت نیمه‌هادی تایوان

کلیف هو با اشاره به ضرورت تقویت توانمندی‌های تایوان در تولید تجهیزات و مواد نیمه‌هادی که در حال حاضر در اختیار شرکت‌های خارجی است، اظهار کرد که تلاش‌های مشترک میان دولت و صنایع تایوانی در جریان است تا شرکای خارجی را به ایجاد مراکز تحقیقاتی مرتبط با طراحی و تولید مواد نیمه‌هادی در تایوان جذب کنند. این اقدامات می‌تواند به تقویت زنجیره تأمین جهانی نیمه‌هادی‌ها و نقش حیاتی تایوان در این صنعت کمک کند.

 

اگر علاقه‌مند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکه‌های اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.

منبع خبر: taipeitimes.com

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر