"رازی که افشا شد! سرطان مرض نیست تجارت است" عنوان مطلبی که بطور گسترده در شبکه های اجتماعی انتشار یافته و مخاطبان خود را متحیر ساخته است.
انتشار دهندگان این مطلب مدعی شده اند شخصی به نام پرفسور ناندیتا داوسن از دانشگاه کمبریج چنین ادعای علمی را مطرح کرده است در حالی که از این پرفسور ادعایی هیچ ردی در این دانشگاه وجود ندارد.
بررسی ها نشان می دهد این مطلب یک شایعه بین المللی قدیمی است و موارد کاملا مشابه آن در قرن 18 میلادی نیز در دیگر کشورها نشر داده شده است.
در این مطلب بدون توجه به تحقیقات گسترده در چند دهه گذشته در بسیاری از کشورهای جهان آمده است که سرطان بیماری نیست بلکه کمبود ویتامین B17 موجب بروز سرطان می شود.
در این مطلب هسته زرد آلو به عنوان منبعی سرشار از و یتامین B17 معرفی شده و آمده است مصرف روزانه 15 تا 20 عدد هسته زرد آلو می تواند کمبود ویتامین را مرتفع سازد تا دیگر سرطان وجود نداشته باشد !
محققان و دانشمندانی که روی بیماری سرطان تحقیقات گسترده ای داشته اند معتقدند عوامل مختلفی همچون سبک های غلط زندگی ، استرس، مصرف برخی غذاها و مشروبات الکی و استعمال دخانیات می تواند در افزایش سلول های سرطانی موثر باشد.
اینکه برخی شرکت های دارویی با سرطان تجارت می کنند امری صحیح است و هزینه های سرسام آور درمان سرطان ، موضوعی سودآور برای آنان محسوب می شود اما انتشار اینگونه ادعاها نیز فاقد بار علمی است.
به اعتقاد اغلب محققان این حوزه اصلاح سبک زندگی می تواند نتایج موثری در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشد.
در این مطلب به کتابی با عنوان جهان بدون سرطان اثر ادوارد گریفین اشاره شده که فاقد اعتبار لازم است و بسیاری از محققان علوم سرطان شناسی مطالب این کتاب را تایید نمی کنند.
کسانی که در شبکه های اجتماعی اقدام به نشر مطالب می کنند باید نسبت به صحت اینگونه مطالب که مشخص نیست تامین کننده منافع چه جریانی است ، دقت بیشتری داشته باشند.
اغلب کسانی که در شبکه های اجتماعی عضویت دارند بطور ناخواسته عامل انتشار این دست مطالب فاقد صحت می شوند و اطلاعاتی غلط و بی ارزش را به خورد دیگر مخاطبان می دهند و آنان نیز با ساده انگاری در اینگونه ترویج مطالب بی اساس شریک می شوند.
ثبت نظر