دیابت یک بیماری خطرناک است که اگر جدی گرفته نشود ممکن است عواقب وخیمی در پی داشته باشد.
برای مثال در برخی موارد میتواند منجر به قطع عضو یا کوری به دلیل رتینوپاتی دیابتی (آسیب به شبکیه براثر دیابت) شود. در این شرایط شرکت گوگل قصد دارد با استفاده از هوش مصنوعی کاری کند که مشکلات مربوط به چشم به موقع تشخیص داده شده و درمان شوند.
اما تکنولوژی گوگل برای تشخیص این مشکل چطور کار میکند؟ در شیوه عادی درمان دکتر به عکسی از پشت چشم بیمار نگاه میکند و به دنبال ضایعات موجود مثل تورم در رگهای خونی شبکیه، خونریزی و لکههای زرد در شبکیه میگردد. گوگل برای تسهیل این فرایند یک پایگاه داده بزرگ از مجموع ۱۲۸ هزار تصویر مختلف که هر کدام بوسیله ۳ تا ۷ چشم پزشک بررسی شده را گردآورده است. با این تصاویر پایگاهی بزرگ آماده شده که نشان میدهد چشم سالم و چشم فرد مبتلا به رتینوپاتی دیابتی دقیقا چه تفاوتهایی دارند.
گوگل برای آزمایش الگوریتمی که ساخته نتایج تستهای خودش را با نتایج یک هیات از چشمپزشکان معتبر مقایسه کرد و نتایج هوش مصنوعی گوگل با نتایج تشخیصی این چشمپزشکان کاملا یکسان بود. این اتفاق یک نمونه عالی و مفید از یادگیری ماشینی است. گوگل معتقد است سرعت و دقت این الگوریتم میتواند در بسیاری از نقاط دنیا که دسترسی به پزشک مناسب یا تجهیزات مناسب وجود ندارد باعث بهبود وضعیت بیماران شود.
ثبت نظر