مرورگرهای مدرن امروزی همچون کروم و اج خیلی وقت است که از ویژگی چند پردازشی به منظور افزایش ثبات و امنیت بیشتر کاربران خود استفاده میکنند، با این وجود مرورگر فایرفاکس که قدمتی طولانی در دنیای مجازی دارد هنوز به طور رسمی و همگانی به این ویژگی تجهیز نشده است. اما خبرهای خوبی در این زمینه وجود دارد. کاربران فایرفاکس به زودی از این ویژگی بهره خواهند برد.
تقریبا چند ماه پیش بود که توسعهدهندگان موزیلا تصمیم گرفتند این مرورگر را به یکسری قابلیتهای پیشرفته دنیای فناوری تجهیز کنند. به گونهای که موزیلا همطراز با رقبای خود در زمینه سرعت، امنیت و قابلیت اطمینان بتواند با آنها رقابت کند. مرورگرهایی همچون کروم، سافاری و اج از مدتها پیش از تکنیکهای چند پردازشی، جداسازی زبانهها از یکدیگر، پشتیبانی از افزونهها و حتا رندر کردن مجزا از موتور مرورگر اصلی استفاده کردهاند.
موزیلا همراه با فایرفاکس نسخه 49 ویژگی چند پردازشی را به شکل محدودی معرفی کرد. پس از دریافت بازخوردهای مثبت از سوی کاربران در نسخه 50 فایرفاکس طراحان فایرفاکس این ویژگی را همراه با یکسری از توسعهها (extensions) عرضه کردند. موزیلا در نظر دارد با عرضه فایرفاکس 51 و به شرطی که همه چیز خوب و مطابق با برنامهریزی پیش رود، این ویژگی را به طور رسمی در مرورگر خود قرار دهد. تیم سازنده گفته است که این ویژگی سرعت بارگذاری صفحات و تعامل صفحات با مرورگر را به شکل کاملا قابل توجهی افزایش خواهد داد. ویژگی چند پردازشی همراه با یکسری توسعهها در اختیار کاربران قرار میگیرد.
اما سوال اصلی این است که این ویژگی چگونه کار میکند؟ ویژگی چند پردازشی، محتوا را درون یک سندباکس امنیتی قرار میدهد. قابلیت چند پردازشی قادر است موتور رندر را از فریم مرورگر جدا کند. اینکار باعث میشود تا در صورت بروز یک مشکل جدی که باعث کرش شدن مرورگر میشود؛ تنها زبانهای که دارای مشکل بوده بسته شود. در نتیجه دیگر همانند گذشته شاهد بسته شدن این مرورگر و نمایش پیغامی که اعلام میدارد فایرفاکس به دلیل یک باگ فنی دیگر قادر به اجرا نیست، نخواهیم بود.
نکته جالب توجه دیگر این است که به لحاظ بحثهای امنیتی نیز این امکان وجود دارد تا فرآیند رندر کردن را در حالت حداقل مجوزهای امنیتی قرار داد. در این حالت در صورت نفوذ هکری به یک سامانه کامپیوتری، هکرها با حداقل مجوزها قادر خواهند بود به یک سامانه دست پیدا کنند. این ویژگی در ابتدا برای ویندوز و در ادامه برای مک و لینوکس عرضه خواهد شد.
با توجه به اینکه کاربران مقدار زیادی از زمان خود را به شکل آنلاین سپری میکنند، در نتیجه هر فاکتوری که بتواند عملکرد و امنیت آنها را بهبود بخشد باعث خوشنودی آنها خواهد شد. در حال حاضر در کنار فایرفاکس موزیلا مرورگرهایی که از سوی گوگل، مایکروسافت و اپل در اختیار کاربران قرار میگیرند به جدیدترین قابلیتهای فنی تجهیز شدهاند. جدیدترین نسخه این مرورگر در تاریخ 13 دسامبر 2016 عرضه شده و از آدرس فایرفاکس FireFox 50.1.0 قابل دریافت است.
ثبت نظر