برای اینکه یک عکاس خوب باشیم، به چیزی بیشتر از فقط یک دوربین خوب نیاز داریم. میشود اینطور گفت که تکنولوژی هم در انجام عکاسی با گوشی هوشمند بسیار مهم است. با کمک چند ترفند، تعدادی اپلیکیشن و بدون دانش اضافی دیگری، در اینجا میتوانید یاد بگیرید که چگونه از دوربین گوشی هوشمند خود نتیجه بهتری بگیرید. پس در این آموزش با فیسیت همراه باشید.
نکات و ترفندهایی برای عکسهای گوشی هوشمند: آمادهسازی گوشی خود
نکته عکس گوشی هوشمند: بهترین رزولوشن (وضوح) و کیفیت تصویر
قبل از شروع به کار کردن با دوربین اسمارت فون، نگاهی به تنظیمات بیاندازید. غالباً تنظیمات کارخانه مطلوب نیستند. گاهی اوقات تنظیمات روی یک رزولوشن پایینتر قرار دارد. این کار اغلب یک زوم دیجیتالی بهتر ارائه میدهد – اما بهتر است توصیههای ما در زیر را نیز دنبال کنید. تنظیم کردن aspect ratio (یا همان نسبت تصویر) نیز قابل توصیه است، به این منظور که بزرگترین تصویر ممکن را به دست آورید. اسکرین شات زیر فرمت 16:9 را نشان میدهد، زیرا در فرمت 4:3، تصاویر بریدهشده هستند. با اسمارت فون های دیگر، میتواند دقیقاً برعکس این قضیه باشد: فرمت 4:3 بزرگترین عکسها را میسازد، اما فرمت 16:9 قسمتی از عکس را کات میکند. سپس میتوانید بهترین جزئیات تصویر را انتخاب کنید.
از آنجا که تصویرهای با وضوح بالا فضای بیشتری از حافظه را نسبت به تصاویر با وضوح کم اشغال میکنند، باید همیشه یک کارت حافظه microSD داشته باشید- البته اگر اسمارت فون شما اسلات کارت حافظه مربوطه را داشته باشد. اگر اینگونه نیست، تصاویر قدیمی خود را در جای دیگر ذخیره کرده و پیش از عکاسی حافظه گوشی را خالی کنید.
برای عکاسی عالی از حداکثر رزولوشن و کیفیت تصویر استفاده کنید.
نکته عکس گوشی هوشمند: لنزها را تمیز کنید
اطمینان حاصل کنید که لنزهای دوربین خالی از چرک و اثرانگشت باشند. گوشی شما احتمالاً اکثر اوقات در جیب لباس یا کیفتان باشد، جایی که ممکن است روی لنزها را غبار بگیرد. قبل از گرفتن عکس بهترین کار این است که با یک پارچه لنزها را پاک کنید. از یک پارچه مایکروفایبر یا یک پارچه تمیزکننده عینک برای تمیز کردن لنزها بدون خط انداختن روی آنها استفاده کنید. در صورت لزوم دستمالهای صورت هم خوب هستند، اما گاهی اوقات آنها پرز و گردوغبار جا میگذارند.
نکات و ترفندهایی برای عکسهای گوشی هوشمند: تکنولوژی و فوکوس
نکته عکس گوشی هوشمند: پیدا کردن تنظیمات نوردهی مناسب
در عکاسی، سه کمیت به تصویر مربوط هستند: زمان نوردهی، دیافراگم و مقادیر ISO. این مقادیر باهم، تعیین میکنند که عکس تا چه اندازه در معرض نور قرارگرفته، پسزمینه عکس تا چه شدتی فوکوس (متمرکز) شده است و اینکه آیا یک شیء متحرک در عکس تار شده است.
دیافراگم (Aperture): برای عکسهای گوشیهوشمند، معمولاً نمیتوانید دیافراگم را تنظیم کنید، زیرا از قبل فیکس شده است. بنابراین، برای عکاسان گوشی هوشمند مهم است که تنظیمات مناسب را برای مقدار ISO و زمان نوردهی پیدا کنند. در حالت اتوماتیک یا خودکار، دوربین این موارد را بهطور مستقل تعیین میکند، اما حالت دستی اغلب نتایج بهتر و دقیقتری ارائه میدهد.
زمان نوردهی: زمانهای نوردهی طولانی گزینهای برای بهبود روشنایی عکستان هستند، مخصوصاً در شرایط نوری ضعیف. بااینحال، این موجب حرکت اشیاء برای ایجاد خطخطی میشود. این اثر میتواند به طور هنرمندانه ای برای رودخانهها یا مناظر شب یک شهر استفاده شود. از سوی دیگر، زمانهای نوردهی کوتاه درواقع یک لحظه در زمان را متوقف میکنند.
مقادیر ISO: کمیت دومی که باید بدانید مقدار ISO است. این مقدار بیانگر حساسیت به نور در سنسور میباشد. هرچه این مقدار بیشتر باشد، سنسور حساستر میشود. با یک مقدار ISO بالاتر، میتوانید برای مثال، زمان نوردهی را کوتاه کنید و بنابراین عکسهای واضحتری ارائه دهید. در محیطهای تاریک، اغلب به یک مقدار ISO بالا و زمان نوردهی طولانی نیاز دارید.
سؤالی که پیش می آید این است که پس چرا همیشه با یک مقدار ISO بالا عکس نگیریم؟ پاسخ ساده است: یک مقدار ISO بالا در عکس پارازیت یا اصطلاحاً نویز (noise) بیشتری هم ایجاد میکند. هر گوشی هوشمند کمی متفاوت رفتار میکند: برخی گوشیهای هوشمند مشکلات پارازیت دوربین را در مقدار ISO 400 یا 800 دارند، برخی دیگر در ISO کمتر این مشکل را دارند. بنابراین، باید یاد بگیرید که دوربین گوشی هوشمندتان چگونه این مقدار ISO را اداره میکند و بفهمید که چه مقدار از ISO منجر به نتایج دقیق و قابلقبول میشود. در اغلب موقعیتها، مقادیر تا حداکثر 200 مناسب هستند.
نکته عکس گوشی هوشمند: فوکوس را به طور دستی تنظیم کنید
گرفتن موفقیتآمیز یک عکس، مقدار زیادی به فوکوس مناسب بستگی دارد. فوکوس خودکار معمولاً کمک میکند، اما بیعیب و نقص هم نیست. درواقع، اغلب نمیداند که ما در فوکوس واقعاً چه میخواهیم. برای جلوگیری از این مشکل یک لمس انگشت کافی است، زیرا فوکوس لمسی راهحل آن است. در جایی که میخواهید دوربین فوکوس کند، صفحه را لمس کنید. در حالت دستی اپلیکیشن دوربین، حتی میتوانید بهصورت کاملاً دستی دوربین را فوکوس کنید.
نکته عکس گوشی هوشمند: چندین عکس بگیرید، بعداً مرتبشان کنید
بهجای اکتفا به یک عکس کاملاً عالی، بهتر است که چندین عکس از سوژه خود بگیرید. اگر تنها عکستان در یک چشمانداز فوقالعاده و تکرارنشدنی خارج از فوکوس باشد، احتمالاً بعداً بهخاطر آن پشیمان میشوید. از هر سوژه چندبار عکس بگیرید و به فوکوس خودکار توجه کنید. این کار را به اندازه کافی تکرار کنید تا زمانی که فکر کنید قطعاً یک عکس خوب گرفتهاید. امروزه گوشیهای هوشمند بالارده کارایی گرفتن عکس سریالی ارائه میدهند، که به دوربین امکان میدهد فقط با یکبار فشار دادن دکمه، عکسهای مختلفی را پشت سرهم بگیرد.
نکته عکس گوشیهوشمند: استفاده از دو دست
عکسهای فوری اغلب میان کاستیها و تحرکات لحظه جان میگیرند، پس ممکن است کمی لرزنده باشند. اما اگر میخواهید تصویر کاملاً واضح باشد، عکاسی تنها با یک دست حقیقتاً کافی نیست. با استفاده از هر دو دست گوشیهوشمند خود را ثابت و محکم نگه دارید. یک سهپایه با نگهدارنده گوشیهوشمند برای قرار گرفتن در بهترین حالت مناسب است، اما اغلب قرار گذاشتن گوشیهوشمند روی یک نرده یا جای محکم و ثابت کردن آن به این شیوه نیز کافی است.
اگر این کار امکانپذیر نیست، پس باید بازوهای خود را ساپورت کنید، یا اینکه آنها را کاملاً باز کنید. هرچه کمتر گوشی را تکان دهید، عکس گرفتهشده واضحتر خواهد بود.
نکات و ترفندهایی برای عکسهای گوشی هوشمند: سوژه و چشمانداز
نکته عکس گوشیهوشمند: قانون سوم
قانون سوم اجرای ساده شدهٔ نسبت طلایی است. تصویر به وسیلهٔ دو خط راهنمای افقی و عمودی تقسیم میشود، در نتیجه 9 کادر یکسان به وجود میآیند. در بسیاری از گوشیهای هوشمند، نیازی نیست این تقسیمبندی را تصور کنید، زیرا معمولاً کارکردی دارید که به جای این تقسیمبندی به شما کمک میکند. پس سوژه باید در یکی از چهار نقطه تقاطع شبکه بندی قرار بگیرد، یا در امتداد یک خط باشد، تا به درستی در صحنه تصویر تنظیم شود. در عکسهای منظره، قرار دادن خط افق روی یکی از دو خط خوب است.
به خطوط کمک کنید که در ترکیب عکس با شما همکاری کنند.
با قانون سوم، یک ترکیب عکس عالی تبدیل به یک بازی بچگانه میشود. تنظیمات اضافی دیگری برای خطوط کمکی وجود دارد. برخی اپلیکیشنها نیز میتوانند خطوط کمکی در نسبت طلایی را نشان دهند، که موجب تفاوتهای جزئی در طراحی تصویر میشود.
برخی اپها میتوانند در نسبت طلایی بیشتر به شما کمک کنند.
نکته عکس گوشیهوشمند: خط افق مستقیم
این نکته مربوط به مورد قبلی است و در اینجا نیز میتوانید از شبکه بندی قرارگرفته در منظرهیاب استفاده کنید. خطوط کج موجب ناآرامی در یک تصویر میشوند، مگر اینکه از قصد در تصویر قرار گیرند. افق همان خط غالب هنگام نگاه کردن در دورنما است، پس مطمئن شوید که افق کج نباشد.
در این تصویر، گیاه موجود در یک سوم چپ زمینه به تصویر عمق میدهد، اما افق کج آن آشفته است و در تصویر ناآرامی ایجاد میکند.
نکته عکس گوشیهوشمند: قانون فضا
همانطور که قبلاً اشاره شد، برخی سوژهها در تصویر برای نفس کشیدن و دیده شدن به فضا نیاز دارند. مثل نسبت طلایی، یک عنصر دیگر هم میتواند هارمونی بیشتری در یک تصویر ایجاد کند. با استفاده از قانون فضا به طور صحیح، یک حس تحرک، فعالیت، یا تکمیل در ترکیب عکس ایجاد میشود. در یک تصویر پرتره، نگاه خیره سوژه میتواند در دورنما سرگردان شود و اغلب مطلوب است که فضا را در جهت چشمها قرار داده و سریعاً بعد از چهره قطع نکنید. برای مثال، نگاه خیره میتواند این حقیقت را هم بیان کند که شخص به تصویر کشیده شده در حال تمرکز است- که اغلب حیات بیشتری به تصویر میدهد.
اگر از یک ماشین در حال حرکت عکس میگیرید، باید به جای فقط نشان دادن آسفالتی که ماشین روی آن است، مقداری فضا به مکانی که ماشین به سمت آن میرود هم اختصاص دهید. این قانون، مثل قانون سوم، میتواند هنگامی که تصویر ایجاب می¬کند و وعده این را میدهد که چیز خاصی شود، شکسته شود.
قانون فضا: مقداری فضا به سوژه خود بدهید تا نفس بکشد.
نکته عکس گوشیهوشمند: از عناصر پیشزمینه اطمینان یابید
عکسها فضای سه بعدی اطراف ما را به تصویر میکشند. بااینحال، اگر سوژه شما کاملاً دور باشد، استفاده از لایههای تصویری مختلف میتواند مفید باشد. یک شخص، یک درخت یا هر وسیلهٔ دیگری در پیشزمینه در یک چشمانداز مطلق دیگر نفس میکشد، زیرا حضور آن به تصویر کلی عمق بیشتری معطوف میکند.
نکته عکس گوشیهوشمند: عکاسی از بالا
اگر میخواهید سلفی بگیرید یا از افراد دیگر عکس بگیرید، باید هنگام گرفتن عکس گوشیهوشمند را کمی بالاتر نگه دارید، بدینگونه هنگام گرفتن عکس سوژه کمی روبه بالا نگاه میکند. این کار از اثر آزاردهنده غبغب و خطوط ناخواسته جلوگیری میکند. البته، پوزیشن های دیگری هم هستند که در آنها بهترین وجه شما به جلو میآید. اگر به بالا نگاه کنید، گردن خود را میکشید و صورت و هر چیز دیگری کمی صافتر و محکمتر بدون پردازش عکس و استفاده از حالت زیبایی به وجود میآید. اما در عکاسی از بالا زیادهروی نکنید، زیرا در این صورت شخص قدکوتاه به نظر میرسد.
سلفیها و عکسهای پرتره وقتی از بالا گرفته شوند تأثیر بهتری دارند.
نکته عکس گوشیهوشمند: منتظر زمان خوبی از روز بمانید
عکسهای فوری اغلب به اندازه ترکیب تصاویری که با صبر گرفته شدهاند، لوکس نیستند. بااینحال، اگر برای یک عکس برنامهریزی کردهاید، باید در نظر بگیرید که چه زمانی قصد گرفتن آن را دارید، زیرا زمانهای صبح و عصر اغلب شرایط نوری جالبتری نسبت به زمان ظهر ارائه میدهند.
نکته عکس گوشیهوشمند: با چشم انداز بازی کنید
یک عکس همیشه نباید مستقیم گرفته شود؛ زیرا همیشه و در تمام طول روز میتوانیم اینگونه عکس بگیریم. یک زاویه متفاوت را امتحان کنید، مثلاً روی یک بلندی رفته و رو به پایین عکس بگیرید، یا روی زانوهای خود بنشینید. این کار اغلب تصاویر جالبتری ایجاد میکند- به جز مورد لعنتی غبغب. پس مراقب عکسهایی که از پایین میگیرید باشید.
در این عکس، یک پوزیشن نزدیک به زمین انتخاب شده است، که تصویر را دراماتیکتر و قدرتمندتر میکند. افزایش saturation یا اشباع عکس بقیه کار را انجام میدهند.
نکته عکس گوشیهوشمند: پانوراما
اگر میخواهید نه از انسان، بلکه از طبیعت یا مناظر عکاسی کنید، حالت پانوراما پیشنهاد میشود. مخصوصاً سوژههای خیلی بزرگ، مثل یک زنجیره کوه یا غروب خورشید در دریا، گاهیاوقات فضای بیشتری نسبت به چیزی که در یک عکس در دسترس است، نیاز دارند. تقریباً هر گوشیهوشمند موجودی یک حالت متشابه دارد که مسئول گرفتن و جمع آوری عکسهای متعدد و چسباندن آنها به یکدیگر برای شما است. اگر گوشیهوشمند شما کمی قدیمیتر است، یک اپلیکیشن از گوگل پلی با کارکرد مناسب نیز میتواند مفید باشد. تصاویر پانوراما برای عکس کاور فیسبوک هم مناسب هستند، حتی اگر تمام تصویر داخل چارچوب جا نشود؛ روی جذابترین بخش پروفایل شما میتواند حتی تأکید بیشتری داشته باشد.
اگر میخواهید از زمینه گستردهای عکس بگیرید، باید از حالت پانوراما استفاده کنید.
نکته عکس گوشیهوشمند: روشنایی را رعایت کنید
نور میتواند بسته به محیط و چیزی که میخواهید از آن عکس بگیرید، دوست و دشمن شما باشد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید از جلو اغلب یک مشکل واقعی است، مگر اینکه عمداً تصویر را در نوردهی بالا قرار داده و در فرایندهای بعدی کنتراست یا رنگ زمینه را دستکاری کنید. در صورت امکان، پشت به نور بایستید و از به وجود آمدن سایههای شدید از جلو جلوگیری کنید. اگر گاهی اوقات منبع نوری جلویی غیرقابل جلوگیری است، از فلش استفاده کنید که گاهی مفید میباشد.
نکته عکس گوشیهوشمند: فقط در موارد اضطراری از فلش استفاده کنید
اگر نوردهی شدید کاملاً برای عکس ضروری نیست، شخص باید از استفاده از فلش اجتناب کند، زیرا کم پیش میآید که با استفاده از فلش تصاویر واقعاً زیبا ایجاد شود. نه تنها کیفیت عکس خراب میشود، روشنایی یکنواخت اغلب به طور کامل تصویر را از بین میبرد. در پایان، یک عکس با نور طبیعی و پارازیت تصویری بیشتر اغلب خوشایندتر و لذت بخشتر از عکسی است که با نوردهی گرفته شده.
نور طبیعی بهترین نور برای عکسها است. اگر میتوانید، مانند این عکس از فلش خودداری کنید.
نکته عکس گوشیهوشمند: فلش LED
فلش LED دوربین گوشیهوشمند برای ایجاد عکسهای فوری با نوردهی مناسب در زمانهایی است که نور مناسب وجود ندارد. اما نتایج این امر با گوشی هایهوشمند معمولاً ناامیدکننده است و سوژه به طور غیرطبیعی در معرض بیش از حد نور به نظر میرسد. پسزمینه نیز به وسیله نور روشن فلش، که سوژه را به پیشزمینه میبرد، دستخوش تغییر میشود، اما سایه را روی جزئیات باقیمانده پخش میکند. عکس با فلش اغلب منجر به سایههای سخت میشود، که تصویر را از طبیعی بودن خود محروم میکند. به عنوان یک اقدام متقابل، میتوانید از یک نوار سفید نیمه شفاف که روی فلش گوشیهوشمند میچسبد استفاده کنید. این کار یک پخش کننده نور ساختگی به شما میدهد که سختی نور را کمی کاهش میدهد و نور ملایم با تغییرات سایه ارائه میکند. همچنین تصویر را طبیعیتر و زیباتر میکند. مخصوصاً در مهمانیهای با کمی نور ملایم، این پخش کننده نور ساختگی میتواند معجزه کند.
از چپ به راست: بدون فلش LED، با فلش LED (بدون پخش کننده)، با فلش LED (با پخش کننده)
نکته عکس گوشیهوشمند: با پاهای خود زوم کنید
زوم دیجیتالی روی گوشیهوشمند ممکن است در مراحلی به شما کمک کند، اما تصویر را خراب میکند. این هنوز یک کمبود بزرگ دوربین گوشیهای هوشمند در مقایسه با همتایان آنها با زوم اپتیکال، یا دوربینهای کامپکت و SLR است. از آنجا که لنز زوم وجود ندارد، عکس فقط دیجیتالی بزرگ میشود، که به شدت وضوح جزئیات را کاهش میدهد. پس به خود زحمت داده و چند قدم جلوتر بروید.
این نمای 100 درصد به وضوح تفاوت بین زوم اپتیکال (چپ) و زوم دیجیتال (وسط و راست) را نشان میدهد. در حالی که در دوربین Sony Cybershot QX10 (چپ) جزئیات حداقل قابل تشخیص هستند، Xperia Z1 (وسط) و حتی LG G2 (راست) چیزی بیش از قطعههای پیکسلی ارائه نمیدهند.
نکته عکس گوشیهوشمند: سایه را به همان اندازه آفتاب دوست داشته باشید
حالت HDR در گوشیهای هوشمند برای خنثی کردن اختلافات نوری شدید در عکس به طور فزایندهای استفاده میشود. اول اینکه، این حالت محدودیتهای خود را دارد و دوم، اگر فقط خود داخل سایه قرار بگیرید و عکاس خارج از آن، اغلب نیازی به استفاده از این حالت نیست. نور مستقیم میتواند تا حد زیادی عکس را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین نور روشن خورشید همیشه از ایجاد عکسهای پرطراوت اطمینان نمیدهد.
عکس بالا با حالت HDR، عکس پایین بدون این حالت: تفاوت قابل تشخیص است.
نکته عکس گوشیهوشمند: پردازش بعد از عکس
حالا زمینه عکاسی را ترک میکنیم. زمانی که تصاویر گرفته شدند، یک قدم بعدی وجود دارد: به اشتراک گذاری آنها. بااینحال قبل از انجام این کار، هنوز میتوانید عکسها را بهتر کنید- رنگها را اصلاح کنید، برش مناسب را انتخاب کنید، یا با استفاده از فیلترها گیرایی بیشتری به آنها اضافه کنید. برای این کار، باید یک اپلیکیشن ویرایش عکس مناسب از گوگل پلی دانلود کرده و نصب کنید. مثالهایی از این گونه اپ ها شامل موارد روبرو است: PicsArt، Cymera و Prisma.
آیا نکات ما به شما در عکاسی کمک کرد؟ آیا شما هم نکته خوبی برای عکاسی می دانید؟ اگر پاسخ مثبت است لطفاً کامنت خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع خبر: androidpit
ثبت نظر