آیا میدانید که شما درونگرا هستید یا برونگرا؟ آیا میدانید هر کدام از این ویژگیها چه معنا و چه نشانههایی دارند؟ آیا میدانید چگونه میتوانیم یک درونگرا را از یک برونگرا تشخیص دهیم؟ آیا میدانید که با شناخت بهتر ویژگیهای شخصیتی میتوانیم در تصمیمگیریهای مهم زندگی خود آگاهانهتر عمل کنیم و در نهایت با استفاده از این ویژگیها در عرصههای مختلف زندگی خود موفقتر باشیم؟ در این مقاله جواب این پرسشها را خواهید یافت.
درون گرا و یا برونگرا بودن یکی از بحثهای دیرینه در شناخت انسان و به ویژه شناخت شخصیت است. از دیرباز، آدمها به دو دسته بسیار بزرگ تقسیم میشدهاند: اول انسانهایی که اهل معاشرت، حرف زدن و روابط اجتماعی هستند و دوم، انسانهایی که بیشتر با خود هستند و در درون خود؛ اهل مطالعه و تعمق و کمتر اهل روابط اجتماعی گسترده.
بر همین اساس، متاسفانه در فرهنگ ما درونگرایی، صفتی نهچندان پسندیده به حساب میآید و تا حدودی با آدمهای خجالتی، گوشهنشین و دوریگزین یکی گرفته میشود. اما در ادامه خواهیم دید که این دو، براساس یافتههای روانشناسی امروز، تنها دو گرایش شخصیتی هستند و هیچ کدام بر دیگری برتر ندارد. هر کدام تواناییها و محدودیتهای خاص خود را دارند. مهم این است بدانیم که به کدام دسته تعلق داریم و گرایش غالب ما کدام است تا بتوانیم در تصمیمگیریهای مهم زندگی، مانند انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و یا گرایشهای فکری و تخصصی از آن استفاده کنیم.
ثبت نظر