آی‌بی‌ام برای اولین بار رکورد ثبت اختراعات را شکست

آی‌بی‌ام برای اولین بار رکورد ثبت اختراعات را شکست

سالی که گذشت اتفاقات جالب توجهی در دنیای فناوری به وقوع پیوست اما ثبت هشت هزار اختراع از سوی آی‌بی‌ام رکوردی بود که در سال 2016 به ثبت رسید و هرگز شکسته نخواهد شد، به دلیل آن‌که اکنون سه هفته از سال جدید میلادی سپری شده است.

این اولین باری است که یک شرکت یا سازمان موفق شده است بیش از 8000 اختراع را در یک سال به ثبت برساند. اما این تنها رکورد منحصر به فردی نیست که آی‌بی‌ام از آن خود کرده است. آی‌بی‌ام برای 24امین سال پیاپی موفق شد در مکان اول فهرست شرکت‌هایی قرار بگیرد که بیشترین اختراع را به نام خود ثبت کرده‌اند.

شرکت‌های نسل جدیدی که امروزه در عرضه تجارت و به ویژه فناوری آن‌ها را مشاهده می‌کنیم تنها شرکت‌هایی نیستند که نوآوری را به درون دنیای فناوری وارد کرده‌اند. آی‌بی‌ام را می‌توان پدر بزرگ تمامی شرکت‌های IT برشمرد. شرکتی که بعد از پایان یافتن جنگ جهانی اول در سال 1911 پا به عرصه ظهور نهاد و تا به امروز در زمینه ارائه راهکارهای نوین همچنان مبتکر بوده است.

آبی بزرگ در تاریخ 9 ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرد که موفق شده است 8088 اختراع را در سال 2016 به ثبت برساند. اختراعات این شرکت در سال 2016 در حوزه‌های مختلفی از هوش مصنوعی گرفته تا محاسبات شناختی، سلامت شناختی، کلاود، امنیت سایبری و راه‌حل‌های استراتژی سازمانی قرار داشته‌اند. آی‌بی‌ام در سال 2014 مبلغ 3 میلیارد دلار در ارتباط با تحقیق و توسعه در حوزه پردازنده‌ها سرمایه‌گذاری کرد. همچنین، در سال 2015 نیز مبلغ سه میلیارد دلار در ارتباط با تحقیق و توسعه در حوزه اینترنت اشیا سرمایه‌گذاری کرد.

به این شکل آی‌بی‌ام بیش از یک قرن است که به طور مستمر از طریق تحقیق و توسعه موفق شده است نوآوری‌های بسیاری را خلق کند. جالب‌تر آن‌که بخش عمده‌ای از اختراعات ثبت شده آی‌بی‌ام در زمینه‌های کلیدی و استراتژیک همچون هوش مصنوعی  و محاسبات شناختی قرار داشته‌اند. به طوری که این دو حوزه همراه با محاسبات ابری نزدیک به 2000 اختراع را از آن خود کرده‌اند.

بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری‌های آی‌بی‌ام در ارتباط با هوش مصنوعی (واتسون و دیگر فناوری‌های شناختی)، کلاود و اینترنت اشیا بوده است. این آمار نشان می‌دهد یک سوم از پژوهشگران آی‌بی‌ام تنها روی مبحث توسعه محاسبات شناختی متمرکز بوده‌اند. در حالی که اختراعات ثبت شده تنها شاخصه نوآوری به شمار نمی‌روند، اما آن‌ها به عنوان معیاری در نظر گرفته می‌شوند که مسیر حرکت شرکتی همچون آی‌بی‌ام را به خوبی نشان می‌دهند.

در یک بازار رقابتی همچون هوش مصنوعی و کلاود که به سرعت در حال حرکت و رشد است، اختراعاتی که آی‌بی‌ام به ثبت رسانده است نه تنها راه را برای پیشرفت سریع‌تر این فناوری‌ها هموار خواهد کرد، بلکه جایگاه آی‌بی‌ام به عنوان یک رهبر در این بازارها را تثبیت خواهد کرد. از جمله اختراعات شاخصی که آی‌بی‌ام موفق به ثبت آن‌ها شده است به موارد زیر می‌توان اشاره کرد.

تصویربرداری بهتر از قلب و طبقه‌بندی بیماری‌های قلبی

پژوهشگران آی‌بی‌ام راهکاری را ابداع کردند که قادر است بیمارهای قلبی انسان را از طریق تصاویر به دست آمده از قلب و حرکات قلب طبقه‌بندی کند. این ابزار می‌تواند به پزشکار در زمینه تشخیص نشانه‌های بیماری قلبی کمک کند.

به کارگیری هواپیماهای بدون سرنشین به منظور ارائه نقشه‌ای از تجمع میکروب‌ها در بیمارستا‌ن‌ها، گیاهان در حال رشد و زمین‌های کشاورزی

در این اختراع نقشه‌برداری، کنترل و اندازه‌گیری میزان آلودگی‌های از طریق تعامل یک پهباد با یک مرکز شناختی انجام می‌شود. هواپیماهای بدون سرنشین وارد مناطق آلوده می‌شوند و اقدام به جمع‌آوری نمونه‌های آلوده کرده و در ادامه نقشه‌ای از آلودگی‌ها را ترسیم می‌کنند. این پهبادها می‌توانند مانع به وجود آمدن عفونت‌های باکتریایی در بیمارستان‌ها، کارخانه‌ها و زمین‌های کشاوری شوند.

در حوزه هوش مصنوعی و محاسبات شناختی

آی‌بی‌ام بیش از 1000 اختراع را به ثبت رسانده است. در یک نمونه یادگیری ماشینی این توانایی را دارد تا دقیق‌ترین جواب را به کاربر ارائه کند. در نمونه دیگری یادگیری ماشینی قادر است بهترین مسیر مسافرتی را بر مبنای شرایط جاده‌ها انتخاب کرده و یک برنامه جامع در اختیار کاربر قرار دهد.

بیش از 8500 مخترع ساکن در 47 کشور و منطقه مختلف این دستاورد عظیم را برای آی‌بی‌ام به ارمغان آورده‌اند. جالب آن‌که تعداد 2700 اختراع ثبت شده از آن مخترعانی است که در نیویورک ساکن هستند. در حالی که در مقر آی‌بی‌ام در کالیفرنیا و تگزاس مخترعان بیش از 1000 اختراع را به ثبت رسانده‌اند. شرکت‌هایی که در ایالات متحده موفق شده‌اند آمار بیشترین اختراع را از آن خود کنند به شرح زیر هستند:

1. IBM: 8,088
2. Samsung Electronics: 5,518
3. Canon: 3,665
4. Qualcomm: 2,897
5. Google: 2,835
6. Intel: 2,784
7. LG Electronics: 2,428
8. Microsoft: 2,398
9. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.: 2,288
10. Sony: 2,181

نگاه دیگران

نگاه دیگران

نگاه دیگران نگاهی است از دنیای گسترده صفحات گوناگون اینترنت که منتخبی از آن‌ها را در پایگاه خبری چهره و اخبار مشاهده میکنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر