هرچندحادثه آتشسوزی و فروریختن ساختمان قدیمی پلاسکوی تهران، غمانگیز و تکاندهنده بود؛ اما شاید از دل آن تصمیماتی جوانه بزند که علاوه بر جلوگیری از تکرار این دست از حوادث، سلامت جان و مال افراد را نیز تضمین کند. با وجود اینکه در سالهای اخیر به تکرار شاهد رونمایی از فناوریهای امدادی نظیر روباتها و پرندهها به ویژه در دانشگاههای کشور بودیم؛ این نوآوریها نتوانستند در عملیات امدادرسانی و جستجو در ساختمان پلاسکو سهیم باشند. اما در یک منطقه در انگلیس، برای جستجو و نجات قربانیان آتشسوزی از پهپادی مجهز به دوربین مادون قرمز استفاده میشود.
در آتش سوزیهای مهیب، ستونهای دود مانع دید میشود و اهداف مورد نظر در ورای این ستونها پنهان میمانند؛ همچنین شعلههای خروشان آتش و غلظت بالای دیاکسیدکربن حاصل از آن، زندهماندن قربانیان آتش را برای مدت طولانی دشوار میکند. بنابراین عملیات نجات افراد گرفتار در آتش اغلب به یک تراژدی منتج میشود، زیرا آتشنشانها نمیتوانند با سرعتی که لازم است افراد را یافته و نجات دهند.
با این حال، نیروهای آتش نشان در منطقه گریتر منچستر انگلیس در یک تجربه جدید و موفق، برای جستجو و نجات قربانیان آتشسوزی از پهپادی مجهز به دوربین مادون قرمز استفاده کردند.
برنامه استفاده از پهپاد به این صورت است که یک اپراتور مستقر روی زمین با تنظیم دوربین پهپاد، علائم حرارتی خاص آن را تجزیه و تحلیل کرده و اطلاعاتی را به دست میآورد که برای ردیابی و نجات افراد گرفتار شده در دام آتش، بسیار ارزشمند است. از دیگر ویژگیهای تصویربرداری مادون قرمز توسط پهپادها این است که از آن میتوان برای کشف منبع آتش از طریق رصد علائمی استفاده کرد که به گرمای خاص منبع آتش در منطقه آسیب دیده مربوط میشود.همین ویژگی به کنترل جهت گسترش آتش و حتی مهار آن کمک میکند.
ثبت نظر