طبق تازهترین گزارشی که از سوی بلومبرگ (Bloomberg) ارائه شده، ظاهرا اپل در تلاش است تا نسخهای پیشرفتهتر از پردازنده کمکی T1 را توسعه داده و در مکبوکهای آیندهاش از آن استفاده کند. این پردازنده با لقب T310 معرفی شده و محدودیتهای پردازنده T1 را ندارد.
مکبوکهایش اپل از جمله محصولات پرطرفداری هستند که اپل آنها را روانه بازار میکند. جدیدترین مکبوکهای اپل چندی پیش معرفی شدند و شاهد تجهیز آنها به تراشههای مبتنی بر میکرومعماری آرم (ARM) بودیم. حال به نظر میرسد که اپل قصد دارد در آینده مکبوکهایش را به پردازنده کمکی قدرتمندتری مجهز کند که بتواند از پس اقداماتی همچون Power Nap برآید.
جدیدترین نسخه از مکبوک پروهای اپل که به تازگی معرفی شدند، در اصل از دو پردازنده بهره میبرند. پردازنده اصلی آن میتوانید Core i5 یا Core i7 باشد و محصولی از شرکت اینتل است. این پردازنده وظیفه آنالیز اقدامات اصلی مکبوکهای اپل را بر عهده دارد و در واقع سیستمعامل مک او اس (Mac OS) دستگاه به طور مستقیم با آن در ارتباط است. اما مکبوکهای جدید اپل به یک پردازنده کمکی دیگر هم مجهز هستند که شاید کمتر در رابطه با آن چیزی شنیده باشید! این پردازنده کمکی T1 نام دارد!
پردازنده کمکی T1 اصول طراحی و عملکرد کاملا متفاوتی را در مقایسه با پردازندههای Intel Core ارائه میکند. این پردازنده کمکی در واقع همان پردازندهای است که اپل در اپل واچ 2 (Apple Watch Series 2) از آن استفاده کرد. پردازنده کمکی T1 در مکبوکهای جدید اپل وظیفه آنالیز اقدامات با تاچ بار (Touch Bar) و ذخیره اطلاعات شخصی و امنیتی نظیر مشخصات انگشت کاربر برای استفاده از اسکنر اثر انگشت دستگاه را بر عهده دارد. بدین منظور از یک پلتفرم نرم افزاری مجزا نسبت به سیستمعامل مک او اس استفاده میشود که تا حد زیادی شبیه به سیستمعامل واچ او اس (Watch OS) اپل است.
از آنجایی که پردازنده کمکی T1 از بستر امنیتی Secure Enclave بهره میبرد، وظیفه حفظ و نگهداری اطلاعات شخصی و امنیتی کاربر بر عهده آن خواهد بود. بنابراین پردازنده اصلی سری Intel Core و سیستمعامل مک او اس مکبوکهای اپل هیچ دخل و تصرفی در این راستا ندارند و بحثهای امنیتی و اطلاعات شخصی کاربر توسط پردازنده کمکی و فوق امن T1 مدیریت میشوند. بنابراین، میتوان این چنینی عنوان داشت که مکبوکهای جدید اپل در واقع ترکیبی از دو کامپیوتر را ارائه میکنند که یکی از آنها از پردازنده Intel Core i5 یا Intel Core i7 و سیستمعامل مک او اس بهرهمند بوده و کامپیوتر دیگر از پردازنده T1 و سیستمعاملی بسیار شبیه به واچ او اس بهره میبرد!
پردازنده کمکی T1 استفاده شده در مکبوک پروهای جدید اپل تراشههای مبتنی بر میکرومعماری آرم هستند و تنها قابلیت تعامل با کدهایی را دارند که به طور اختصاصی برای چیپهای آرم گردآوری شده باشند. چیپستهای اینتل کدهای x86 را اجرا میکنند، بنابراین به عنوان مقال شما نمیتوانید برنامه آیتیونز (iTunes) را توسط پردازنده کمکی T1 اجرا کنید. حال به نظر میرسد که اپل قصد دارد نسل بعدی پردازندههای کمکی مکبوکهایش را تقویت کند و تا حدی قابلیت تعامل این چنینی را به آنها بیافزاید!
بنا به گزارشی که از سوی بلومبرگ ارائه شده، اپل در تراشه است تا نسخه بعدی پردازنده کمکی T1 را با لقب T310 توسعه دهد و قابلیتهای بیشتری را به آن اضافه کند. منبع بلومبرگ اشاره میکند که با وجود افزایش قدرت و کیفیت عملکرد پردازنده T310 همچنین از آن به عنوان یک پردازنده کمکی در مکبوکهای آینده اپل استفاده میشود و وظیفه پردازش اطلاعات اصلی دستگاه بر عهده پردازنده قدرتمند دیگری خواهد بود. بلومبرگ اشاره دارد که پردازنده کمکی T310 قابلیتهای بیشتری را ارائه خواهد کرد و حتی میتواند از قابلیت Power Nap پشتیبانی به عمل آورد. لازم به اشاره است که قابلیت Power Nap ویژگی است که اپل در سال 2012 از آن رونمایی کرد. به موجب وجود این قابلیت مکبوکهای اپل در وضعیت خاموش بودن نمایشگر و عدم استفاده از آنها میتوانند ضمن اتصال به شبکه وای فای اقداماتی همچون دریافت ایمیل، بهروزرسانی نرمافزارها، همگامسازی اطلاعات برنامه تقویم، همگامسازی اطلاعات کاربر در آیکلود (iCloud) و غیره را انجام دهند.
این قابلیت هم اکنون استفاده میشود و با توجه به اینکه پردازندههای اینتل از آن پشتیبانی میکنند، مصرف انرژی بالاتری را در پی خواهیم داشت. حال اگر اپل امکان پیادهسازی این قابلیتها توسط پردازنده کمکی T310 که از نوع آرم است را فراهم سازد، مطمئنا میزان مصرف انرژی و شارژ باتری دستگاه به شدت کاهش خواهد یافت و این موضوع برای اپل و کاربران مکبوکهایش به مراتب خوشایند است. همچنین گفته میشود که انجام این عمل منجر به کاهش هزینههای توسعه مکبوکها توسط اپل هم خواهد شد. در هر صورت هنوز اپل در قبال این موضوع و توسعه پردازنده کمکی T310 اطلاعات رسمی ارائه نکرده است، اما به نظر میرسد که این خبرها با توجه به منابعی که موجودند صحت داشته باشند. نظر شما در رابطه با این موضوع و تقویت پردازندههای کمکی بهکاررفته در مکبوکهایش اپل چگونه است؟
ثبت نظر