چرا باید از آردوینو استفاده کنیم ؟؟

چرا باید از آردوینو استفاده کنیم ؟؟

ممکن است بارها و بارها این سوال را از خودپرسیده باشید که چرا باید از آردوینو استفاده کرد؟ یا شاید فکر کنید اگر مستقیما به سراغ میکروکنترلر ها و کامپایلر هایی مانند کدویژن و بسکام بروید بهتر است حتی ممکن است فکر کنید آردوینو یک برد آموزشی برای تازه وارد ها و دانش آموزان است. اگر در ادامه این مطلب با ما همراه باشید ، متوجه میشوید آردوینو چه مزیت هایی به نسبت سایر روش های استفاده از میکروکنترلر دارد.

اوپن سورس بودن آردوینو

اولین عاملی که باعث توسعه فوق العاده آردوینو شده است ، اوپن سورس بودن نرم افزار و سخت افزار آن است. رایگان بودن نرم افزار IDE ( محیط برنامه نویسی ) و رایگان بودن طرح ها و نقشه های سخت افزاری و بوت لودر های آردوینو تنها یکی از مزیت های اوپن سورس بودن است. از دیگر مزایای اوپن سورس بودن این است که تمام سورس های برنامه و نقشه مدارات در اختیار شماست و میتوانید بنا به نیاز خودتان آنها را تغییر دهید و نیازی نیست آنها را از ابتدا ایجاد کنید.

اما فراگیری نرم افزار آردوینو بیشتر به دلیل رایگان بودن IDE این نرم افزار و در عین حال امکانات فوق العاده زیاد آن است. شما می توانید نرم افزار Arduino را به صورت کاملا رایگان و با امکانات کامل دانلود کنید در حالی که برای خرید لایسنس نرم افزار کدویژن باید هزینه ای معادل 150 الی 200 یورو و برای خرید لایسنس نرم افزار بسکام باید هزینه 120 دلاری پرداخت کنید.

شاید بگویید ما در ایران به صورت رایگان از این نرم افزار ها استفاده می کنیم! حتما می دانید که در ایران اغلب با استفاده از کرک ها و سریال های جعلی کاربران به صورت غیرقانونی از نرم افزار ها استفاده می کنند اما در اینجا قصد ندارم در مورد این موضوع توضیح دهم. فرض می کنیم نرم افزار کدویژن ، بسکام هم مانند نرم افزار آردوینو به صورت رایگان و قانونی در اختیار شماست! حال کدام یک را انتخاب می کنید؟ حتما می پرسید در این شرایط چرا باید آردوینو را انتخاب کرد؟ مسئله اصلی آموزش ها و کتابخانه های موجود در کنار سادگی است. هزاران توسعه دهنده که در سراسر جهان از آردوینو استفاده می کنند هر روز ماژول ها و سخت افزار های جدیدی برای آردوینو طراحی می کنند و کتابخانه های آن را به صورت رایگان به همراه مثال های فراوان در اختیار استفاده کنندگان قرار می دهند پس اگر شما قصد داشتید از سخت افزار های جدیدی که به بازار می آید استفاده کنید، می توانید امیدوار باشید که هزاران نفر پیش از شما آن را راه اندازی کرده اند و مثال ها و آموزش های آن موجود است در حالیکه در مورد کدویژن و بسکام چنین نیست و شاید اگر خیلی خوش شانس باشید بتوانید فقط نمونه ای مشابه به آنچه میخواهید را پیدا کنید و باید ساعتها وقت صرف کنید تا نمونه موجود را بررسی کنید و مطابق نیازتان آن را تغییر دهید. اما ماژولار بودن پلتفرم آردوینو باعث شده تا کتابخانه های مستقل زیادی برای هر ماژول در اختیار شما باشد و شما می توانید کدهای مربوط به هر ماژول را به پروژه خود اضافه کنید و به سادگی تنظیمات کتابخانه را انجام دهید و کتابخانه های مختلف را به صورت ماژولار با هم ترکیب کنید.

سادگی فوق العاده

کار کردن با پلتفرم آردوینو هم در قسمت نرم افزار و هم در قسمت سخت افزار بسیار ساده است! البته منظور از سادگی ابتدایی بودن نیست، در حقیقت شما می توانید با استفاده از آردوینو کارهای پیچیده را به سادگی انجام دهید! همان طور که در تصویر بالا می بینید برای ساخت سخت افزار یک پروژه با آردوینو کافیست تا شیلد های مختلف را بر روی برد آردوینو قرار دهید و پروژه دلخواه خود را طراحی کنید. IDE آردوینو هم در بحث برنامه نویسی امکانات مشابهی در اختیار شما میگذارد تا کتابخانه های مختلف را به سادگی و بدون صرف وقت زیاد در پروژه خود استفاده کنید و پروژه دلخواه خود را طراحی کنید.

 

سادگی آردوینو در مورد پروگرام کردن آن نیز صدق می کند، شما می توانید بدون استفاده از پروگرامر های ISP مانند STK500 ، برد آردوینو خود را مستقیم با یک کابل USB به کامپیوتر متصل کنید و آن را از طریق همان نرم افزار Arduino به راحتی برنامه ریزی کنید. برای این کار کافیست بعد از اینکه برنامه خود را نوشتید روی دکمه انتقال برنامه به برد کلیک کنید تا به سرعت برنامه شما بر روی میکروکنترلر منتقل شود. نرم افزار آردوینو حتی در زمینه دیباگ کردن نرم افزار نیز می تواند به شما کمک کند و بعد از اینکه برنامه خود را بر روی برد انتقال دادید، میتوانید مقادیری که در حین اجرای برنامه وجود دارند را به کامپبوتر بفرستید و یا دستوراتی از کامپیوتر خود برای برد ارسال کنید.

البته نرم افزار آردوینو قابلیت تولید فایل hex برای انتقال بر روی میکرو از طریق پروگرامر های ISP و … را نیز دارد.

برد آردوینو را می توانید به سادگی به ویندوز ، مک یا اندروید متصل کنید.

مقرون به صرفه بودن

شما برای تهیه یک پروگرامر معمولی باید حدود 30 هزارتومان هزینه کنید و با استفاده از آن فقط می توانید میکروکنترل را پروگرام کنید میکروکنترل را به تنهایی نمی توانید استفاده کنید. برای استفاده از این میکروکنترلر باید حداقل یک برد برد و دهها تکه سیم و قطعات مختلف و آداپتور تهیه کنید.

این در حالی است که شما با پرداخت مبلغی کمتر از 25 هزارتومان می توانید یک عدد آردوینو UNO تهیه کنید که می توانید با اتصال آن به صورت مستقیم به کامپیوتر آن را برنامه ریزی کنید. از طریق همان کابل usb تغذیه بردتان را تامین نمایید و بدون نیاز به برد بورد و سیم و … از میکروکنترلتان استفاده کنید!

 

در دسترس بودن

همان طور که قبلا ذکر شد، آردوینو به دلیل اوپن سورس بودن توسط هزاران نفر در سراسر دنیا در حال توسعه است و در حقیقت متخصصین بسیار زیادی به صورت رایگان نرم افزار و سخت افزار اردوینو را با کمک هم توسعه می دهند و هر یک از این توسعه دهندگان چیز های جدیدی به اردوینو اضافه می کند. به همین دلیل شیلد ها ، سورس ها ، کتابخانه ها ، مثال ها و آموزش های فوق العاده زیادی برای آردوینو وجود دارد.

 

در پایان باید به این نکته اشاره کنم که پدیدآورندگان آردوینو جمعی از محققین بوده اند و نه یک شرکت تجاری و با هدف تسهیل استفاده از امکانات میکروکنترلر در زندگی توسط همه افراد علاقه مند این پلتفرم را بوجود آوردند. امروزه صدها هزار نفر در سراسر جهان به این جنبش پیوسته اند و روز به روز بر تعداد این افراد افزوده می شود. آردوینو هم اکنون در پروژه های تحقیقاتی و علمی ، پروژه های صنعتی و تجاری و پروژه های آموزشی و تفریحی بسیاری به کارگرفته شده است. اگر شما هم به آردوینو علاقه مند هستید می توانید به صدها هزار نفر آردوینو باز سراسر جهان بپیوندید.

امیدوارم مطالب مفیدی را برای شما بیان کرده باشم ، لطفا شما هم نظرتان را در مورد آردوینو در زیر همین مطلب بنویسید.

نگاه دیگران

نگاه دیگران

نگاه دیگران نگاهی است از دنیای گسترده صفحات گوناگون اینترنت که منتخبی از آن‌ها را در پایگاه خبری چهره و اخبار مشاهده میکنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر