نتایج مطالعات جدید نشان می دهد زمانیکه ریبوزوم ها، سازندگان پروتئین سلول، کُند می شوند فرآیند پیری هم کُند می شود. کاهش سرعت باعث کاهش تولید می شود اما به ریبوزوم ها یک فرصت اضافی می دهد تا خودشان را ترمیم نمایند.
نتایج مطالعات جدید نشان می دهد زمانیکه ریبوزوم ها، سازندگان پروتئین سلول، کُند می شوند فرآیند پیری هم کُند می شود. کاهش سرعت باعث کاهش تولید می شود اما به ریبوزوم ها یک فرصت اضافی می دهد تا خودشان را ترمیم نمایند.
به گفته جان پرایس، استاد دانشگاه بیریگام در یوتا آمریکا، ریبوزوم ها یک مکانیسم پیچیده ای دارند و به طور متناوب نیاز به تعویض و ترمیم بخش های خود دارند.
پژوهشگران در این تحقیق، دو گروه از موش ها را مورد مطالعه قرار دادند. یک گروه دسترسی نامحدود به غذا داشتند در حالیکه گروه دیگر محدود به مصرف ۳۵ درصد کالری کمتر بودند، اگرچه تمام مواد مغذی ضروری زنده ماندن را دریافت می کردند. آن ها به این نتیجه رسیدند که محدود کردن مصرف کالری موجب افزایش طول عمر می شود.
پرایس معتقد است که محدودیت در کالری مصرفی موجب ایجاد تغییرات بیوشیمیایی واقعی می شود که روند پیری را کُند می سازد.
وی در ادامه افزود: موش های دارای محدودیت در مصرف کالری، پرانرژی تر بوده و کمتر مبتلا به بیماری می شدند. همچنین از آنجائیکه بهتر اعضای بدن شان حفظ می شد با افزایش سن جوان تر هم ماندند.
با این حال پژوهشگران تاکید می کنند که این آزمایش هنوز بر روی انسان ها انجام نشده و نتایج آن در مورد انسان ها مشخص نیست.
ثبت نظر