تشخیص ویروس HIV سریع تر از همیشه با بیوسنسورهای جدید

تشخیص ویروس HIV سریع تر از همیشه با بیوسنسورهای جدید

مرکز تحقیقات شورای ملی اسپانیا بیوسنسوری ساخته که می تواند در عرض چند روز ویروس HIV را در بدن شناسایی کند.

شناسایی و درمان ویروس  HIV از چند دهه پیش که کشف شد بسیار ساده تر شده است. آزمایش های مطمئن اولین قدم در درمان این بیماری است، اما هزاران آزمایش مختلف زمان زیادی می برد و زمانی بیماری تشخیص داده می شود که حداقل چند هفته از ابتلا به آن گذشته باشد. اما پژوهش های مرکز شورای ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC) بیوسنسوری ساخته که می تواند اوضاع را تغییر دهد. این تراشه سیلیکونی می تواند وجود ویروس HIV را چند روز پس از ابتلا شناسایی کند. این روش بسیار سریع تر از روش های دیگر است. 
برای تشخیص ابتلا به ویروسی مانند HIV، آزمایش گر، یا وجود ویروس و یا پادتنی که بدن برای مبارزه با آن می سازد را بررسی می کند. از آنجایی که پادتن های روی یک مولکول هدف قرار داده می شوند( که به آن آنتی ژن گفته می شود)، به راحتی فیلتر شده و شناسایی می شوند. مشکل اینجاست که زمان می برد تا سیستم ایمنی بدن به یک ویروس واکنش نشان دهد. جست و جو برای خود ویروس ( توسط آنتی ژن هایی که بدن شما به آن ها واکنش نشان می دهد یا توسط RNA ای که ویروس ها دارند) کمی سریع تر است. اما روند آزمایش زمان بر و بسیار هزینه بر است. 
به طور کلی، نزدیک ترین زمان برای شناسایی ویروس HIV یک ماه پس از ابتلا است. اینجاست که تراشه جدید وارد عمل می شود. این تراشه از ذرات نانو طلا برای هدف گیری یک آنتی ژن روی ذرات ویروس استفاده می کند که به آن p24 می گویند. P24 یکی از اصلی ترین ترکیبات کپسید HIV ( لایه بیرونی) است. روی هر ویروس HIV بیش از 2000 دانه  p24 موجود است، که آن را به هدفی ایده آل برای شناسایی تبدیل می کند. 


P24 همان پروتئینی است که بعضی آزمابش های نسل چهارم HIV شناسایی می کنند. اما هنوز هم تا چند هفته پس از ابتلا مشخص نمی شوند. تراشه CSIC می تواند ذرات ویروس را در خون پس از تقریبا هفت روز ابتلا به ویروس با ضریب خطای صد هزاربار کمتر از آزمایش های موجود تشخیص می دهد. نسل جدید ایمونواسی ( که معمولا نوعی از آزمایش الیسا است) چند روز وقت می گیرد، اما تراشه CSIC تنها حدود چهار ساعت و چهل و پنج دقیقه زمان بر است که در آزمایش  HIV یک رکورد محسوب می شود. 
تشخیص سریع در کاهش میزان مرگ و میر امری حیاتی است. با آزمایش های مناسب و به موقع بیماران HIV شاید هیچ گاه علائم ایدز را تجربه نکنند چرا که درمان این ویروس رو به پیشرفت است. امید می رود که  CSIC تا پنج سال آینده وارد بازار شود. این گروه امیدوار است که این تراشه به زودی در دسترس همگان در دنیا قرار گرفته و زودتر از هر زمان دیگری ویروس HIV را تشخیص دهد. 

با کانال تلگرام فیسیت همراه باشید

 

مارال رضایی

مارال رضایی

مارال هشت سال است که یه عنوان مترجم مشغول به فعالیت است.او دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فرانسه از دانشگاه است و به سه زبان انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی صحبت می کند. مارال به ادبیات، سینما و موسیقی راک علاقه مند است و به دنبال یک تجربه متفاوت به وادی تکنولوژی قدم گذاشته.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر