ساخت سریع ترین دوربین جهان در سوئد

ساخت سریع ترین دوربین جهان در سوئد

پژوهشگران دانشگاه لاند (Lund University) سوئد، سریع ترین دوربین جهان را با قابلیت ضبط تصاویر با سرعتی باورنکردنی، معرفی کرده‌اند.

به گزارش فیسیت، به نقل از گجت نیوز،  فیلم‌برداری در حالت حرکت آهسته علاوه بر ایجاد تجربه‌ای متفاوت در فیلم‌های سینمایی اکشن، امکان بررسی پدیده‌هایی که در کسری از ثانیه اتفاق می‌افتند را برای دانشمندان فراهم می‌کند. به تازگی محققان سوئدی موفق شدند دوربینی بسازند که قابلیت تهیه 5 تریلیون تصویر در هر ثانیه را دارد. با چنین سرعتی، پدیده‌هایی که تنها در ۲۰۰ میلیاردم ثانیه اتفاق می‌افتند هم از چشم انسان دور نخواهند بود.

محققان از دوربین جدید خود جهت عکسبرداری از حرکت فوتون‌ها در مسافتی به اندازه قطر یک برگ کاغذ استفاده کردند. در دنیای واقعی، این فرآیند به اندازه یک پیکوثانیه طول می‌کشد. اما با استفاده از این دوربین جدید می‌توان فرآیند مذکور را با ضریب یک تریلیون کندتر کرده و آن را به یک فرآیند قابل مشاهده تبدیل کرد.

این دوربین به جای این که از یک پدیده در فواصل زمانی عکسبرداری کند، چندین تصویر را به طور همزمان تهیه می‌کند و سپس با استفاده از یک الگوریتم خاص آن‌ها را به شکل مجموعه‌ای از سکانس‌های تصویربرداری شده از پدیده مرتب می‌کند.

همان‌طور که انتظار می‌رود، فناوری ثبت این تعداد فریم در یک ثانیه تفاوتی اساسی با فناوری دوربین‌های معمولی دارد؛ برای عملی کردن ثبت ۵ تریلیون فریم در یک ثانیه با استفاده از تکنولوژی قدیمی، اولین چیزی که به آن نیاز داریم یک حلقه فیلم به طول یک مایل است تا فیلمی به مدت یک ثانیه را در خود نگه دارد! از طرف دیگر سریع ترین دوربین جهان برای ثبت پدیده‌هایی که در کمتر از یک پیکو ثانیه اتفاق می‌افتند، ساخته شده است؛ این مدت زمان تقریبا معادل یک تریلیونیوم زمانی‌ست که طول می‌کشد تا بگوییم: «هزار و یک.»

بسیاری از پدیده‌های طبیعی به قدری سریع‌ هستند که امکان تصویربرداری از آن‌ها با دوربین‌های فیلمبرداری وجود ندارد و تنها می‌توان از طریق عکاسی آن‌ها را به ثبت رساند. اما در حال حاضر سریع‌ترین دوربین‌های عکاسی جهان قادرند 100 هزار عکس در هر ثانیه بگیرند. سپس این تصاویر ویرایش می‌شوند تا به صورت یک فیلم درآیند.

فناوری که این دوربین رکورددار از آن برای رسیدن به نرخ فریم فوق‌العاده‌اش استفاده می‌کند، بسیار جالب است؛ هریک از فریم‌های این دوربین از چهار تصویر مجزا که پشت سر هم ثبت می‌شوند، تشکیل شده است. این چهار تصویر با تاباندن لیزری مخصوص به سوژه‌ی تصویربرداری، به صورت منحصربه‌فردی کدگذاری می‌شوند تا در مراحل بعدی آنالیز فیلم، امکان جدا شدن از یکدیگر و کاهش سرعت تصاویر ثبت‌شده را داشته باشند.

پژوهشگران سازنده سریع ترین دوربین جهان ، الایس کریستنسون (Elias Kristensson) و آندریاس اِن (Andreas Ehn)، این فناوری ثبت تصاویر را FRAME نام‌گذاری کرده‌اند که کوتاه شده‌ی عبارت «الگوریتم تشخیص فرکانس برای نوردهی‌های متعدد» است.

کریستنسون و اِن به صورت تخصصی بر روی مبحث احتراق سوخت‌ها کار می‌کنند. آن‌ها امیدوارند که اختراعشان با روشن‌تر کردن واکنش‌های شیمیایی پیچیده‌ای که در هنگام احتراق یک سوخت در سطح مولکولی اتفاق می‌افتد، بتوانند بازدهی موتورهای سوختِ گازی را افزایش دهند.

سازندگان سریع ترین دوربین جهان هم اکنون در حال همکاری با یک کمپانی آلمانی برای ساخت یک نمونه اولیه کاربردی از فناوری موردنظر هستند. کریستنسون و اِن ابراز امیدواری کردند که در چند سال آینده، محققان سراسر دنیا نیز قادر خواهند بود تا از این دوربین برای اهداف پژوهشی‌شان استفاده کنند.

 

با کانال تلگرام فیسیت همراه باشید

 

نادیا صفرخانی

نادیا صفرخانی

نادیا دانشجوی ارشد ادبیات و مدرس زبان است. او حدود چهار سال است که به عنوان مترجم فعالیت می کند. او علاقمند به کارهای هنری، ادبیات و موسیقی است و اوقات فراغت خود را به ورزش و تماشای فیلم می گذراند.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر