ساخت پوست انسان با ژلاتین!

ساخت پوست انسان با ژلاتین!

دانشمندان در آزمایشگاه علم مواد و فناوری فدرال سوئیس(EMPA) در حال توسعه یک مدل ژلاتینی هستند که ویژگی‌های پوست انسان را با تقلید از نحوه جذب آب شبیه‌سازی می‌کند.

به گزارش فیسیت، به نقل از زومیت، محققان موفق به توسعه یک مدل ژلاتینی شده‌اند که بیشترین شباهت را به پوست انسان دارد و می‌تواند در آزمایش‌های کلینیکی جایگزین پوست انسان شود.

دانشمندان آزمایشگاه فدرال سوئیس در عرصه‌ی علم مواد و فناوری (EMPA) در حال توسعه‌ی یک مدل ژلاتینی هستند که می‌تواند با تقلید از روند جذب آب به وسیله‌ی پوست بدن انسان، ویژگی‌های آن را شبیه سازی کند. از این رو، پژوهشگران با کنترل میزان رطوبت ژلاتین، قصد دارند تا از آن در آزمایش‌های کلینیکی انسانی استفاده کرده و تعامل آن با منسوجاتی نظیر پانسمان جراحی را بررسی کنند.

پوست در مقابل عوامل خارجی واکنش نشان می‌دهد، برای مثال در هوای خشک، خشک و زبر شده و در هوای مرطوب، صاف و نرم می‌شود. زمانی که پوست در معرض رطوبت زیاد قرار می گیرد، میزان اصطحکاک افزایش می‌یابد و همین امر موجب تاول و زخم می‌‌شود. برای مثال در نظامیان و مشاغلی که برای مدت زمان طولانی چکمه به پا دارند، عوارض پوستی در ناحیه پا بسیار شایع است.

بنا به گزارش EMPA، راهکار معمولی که برای بررسی نحوه‌ی تعامل پوست/بافت وجود دارد، درخواست از چند داوطلب و مالش نواری از الیاف روی پوست آن‌ها و اندازه گیری نتایج است. با این حال پژوهشگران می‌گویند که این روش وقت‌گیر و گران است؛ ضمن این که خطر آسیب رساندن به داوطلب را دارد. آنچه در این میان موضوع را پیچیده‌تر می‌کند نوع تعامل پوست، منسوجات و آب است. چرا که تعریق جزئی در هنگام پیاده روی با وضعیت بارش سنگین باران تفاوت دارد.

درک این که چگونه پوست با تغییر رطوبت و در تعامل با مواد مختلف واکنش نشان می‌دهد، برای طراحی باندهای زخم بسیار مهم بوده چرا که هدف محققان تولید محصولاتی است که بدون آسیب رساندن به پوست اطراف زخم بتوانند از آن محافظت کرده و آن را درمان کنند.

از این رو، به منظور تولید محصولی قابل کنترل‌تر که نیاز انسانی را برطرف کند، اگنیسکا دابروسکا، محقق EMPA مدلی را معرفی می‌کند که شبیه‌سازی دقیق پوست انسان است. در این مدل از ژلاتین به اضافه‌ی بستر پارچه‌‌ای استفاده شده است. این مدل ژلاتینی، همانند پوست طبیعی انسان رطوبت را جذب کرده و خواص آن مشابه پوست تغییر می‌کنند. از این رو تعامل واقعی‌تری با پارچه و دیگر مواد دارد.

مهمترین کاربرد این مدل ژلاتینی، بررسی تاثیر منسوجات با الیاف مختلف، داروهای درمان عوارض پوستی و تحلیل واکنش پوست در شرایط مختلف است. یعنی به‌جای استفاده از مدل‌های حیوانی برای بررسی روش‌های درمانی، می‌توان از این مدل ژلاتینی استفاده کرد. در ابتدا قرار بوده این مدل از کراتین ساخته شود؛ ولی بعد ژلاتین به علت قیمت پایین جایگزین کراتین شده است.

در این مدل، الیاف پنبه در ژلاتین طبیعی قابل حل شدن در آب تعبیه شده است و با استفاده از مواد شیمیایی مخصوص، پلیمرهای پروتئین، مولکول‌ها را در کنار یکدیگر نگه داشته و مانع از انحلال آن‌ها در آب می‌شوند. نتیجه‌ی نهایی ماده‌‌ای است که آب را جذب کرده و رفتارهایی مشابه پوست از خود نشان می‌دهد.

 بر پایه اعلام EMPA، مدل جدید هیچ جایگزینی در آزمایش‌های انسانی ندارد؛ اما به دانشمندان کمک می‌کند تا خیلی از مراحل اولیه‌ی کار را حذف کنند.

دابروسکا در ادامه افزود که  این مدل متکی بر منابع خارجی آب است با این حال تیم همراه او در تلاش هستند تا راه‌هایی برای تعرق این پوست مصنوعی پیدا کنند.

 

با کانال تلگرام فیسیت همراه باشید

نادیا صفرخانی

نادیا صفرخانی

نادیا دانشجوی ارشد ادبیات و مدرس زبان است. او حدود چهار سال است که به عنوان مترجم فعالیت می کند. او علاقمند به کارهای هنری، ادبیات و موسیقی است و اوقات فراغت خود را به ورزش و تماشای فیلم می گذراند.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر