راهنمایی اولیه در مورد باتری گوشی‌های هوشمند

راهنمایی اولیه در مورد باتری گوشی‌های هوشمند

یکی از مهم‌ترین عناصر یک گوشی‌هوشمند باتری است. چه مدت زمانی طول می‌کشد تا باتری شارژ شود؟ تفاوت‌های بین انواع باتری‌ها در چیست؟ این‌ها سؤالاتی هستند که قصد داریم به آن‌ها پاسخ دهیم و همچنین برخی از افسانه‌ها و شایعات نادرست را هم رد یا تأیید کنیم. برای دنبال کردن راهنمایی اولیه ما در مورد باتری‌ها با فیسیت همراه باشید.

در این پست با انواع باتری گوشی‌های هوشمند آشنا شوید.

باتری خود را سالم نگه دارید

اولین چیزی که نیاز است روشن کنیم این است که عمر باتری به این بستگی دارد که چه مقدار از گوشی‌هوشمند استفاده می‌کنید. همچنین باید در نظر بگیرید که باتری‌های با ظرفیت بالاتر (با مقدار میلی‌آمپرساعت بیشتر) معمولاً بیشتر عمر می‌کنند، اگرچه این موضوع به مقدار زیادی به عناصری که باتری به آن‌ها نیرو می‌رساند، مثل صفحه‌نمایش و مدیریت و بهینه‌سازی نرم‌افزار، بستگی دارد.
بیشتر گوشی‌های هوشمند پردازنده‌ها و رم قدرتمندی دارند. این پردازنده‌ها معمولاً انرژی زیادی مصرف نمی‌کنند، اما با توجه به حالت توسعه فنی آن‌ها، برخی نیازمندی‌ها برای نیرو را افزایش می‌دهند.

اگر باتری متورم شود زمان آن رسیده که عوض شود

مقدار زیادی از نیروی باتری توسط صفحه‌نمایش مصرف می‌شود، مخصوصاً اگر با رزولوشن بالا و اکثر اوقات روشن باشد. بعلاوه، اتصال وایرلس نیز (3G، 4G، Wi-Fi، NFC، Bluetooth، GPS) از مقدار متوسطی از انرژی استفاده می‌کند تا به درستی کار کند. با در نظر گرفتن همه این عناصر، گوشی‌های هوشمند کمی هستند که می‌توانند بیش از 24 ساعت را بدون نیاز به شارژ دوباره کار کنند.
پیشنهاد کلی ما این است که، استفاده خوب از باتری روی یک گوشی‌هوشمند با شارژ کردن آن قبل از اینکه خودش خاموش شود شروع می‌شود. همچنین اگر قبل از اینکه باتری آن به 100 درصد برسد آن را از شارژر جدا کردید، نگران نباشید. ویژگی‌ها یا اتصالاتی که نیاز ندارید را خاموش کرده و نور صفحه‌نمایش را کم کنید. به طور خلاصه، در ادامه لیستی از چند پیشنهاد کلی در مورد باتری گوشی ارائه می‌دهیم:

  • دستگاه را هنگامی که از شما درخواست می‌کند شارژ کنید و تا زمانی که خودش خاموش شود معطل نکنید.
  • هنگامی که به آن نیاز دارید، یا اگر می‌توانید، زمانی که به 100 درصد رسید آن را از شارژر جدا کنید (متصل ماندن گوشی به شارژر برای ساعت‌ها اصلاً خوب نیست).
  • گوشی‌هوشمند را دور از دمای بالا و گرما نگه دارید.
  • با خاموش کردن ویژگی‌هایی که نیاز ندارید و کم کردن نور صفحه‌نمایش در انرژی صرفه‌جویی کنید.

انواع باتری‌ها:

در دهه گذشته، انوع مختلفی از باتری‌ها را، هریک با قابلیت‌های عملکرد متفاوت، در حال رفت و آمد دیده‌ایم. این به این معناست که، در پایان افسانه‌های زیادی درمورد باتری‌ها وجود دارد. باتری‌های روی اولین گوشی‌های هوشمند نیکل-کادمیوم (Ni-Cd) یا نیکل-فلز هیدراید (Ni-MH) بوده‌اند، که در دستگاه‌های الکترونیکی زیاد دیگری هم به کار می‌رفتند. این نوع از باتری‌ها به طور اقتصادی تولید می‌شدند، اما مشکل اصلی آن‌ها اثر حافظه بود، که ظرفیت آن‌ها را در طول زمان کاهش می‌داد.
در حال حاضر، باتری‌هایی که بازار گوشی‌هوشمند را دربرگرفته اند، لیتیوم-یون (Li-ion) یا لیتیوم-پلیمر (Li-Po) هستند.

باتری‌های لیتیوم-یون (Li-ion)

باتری‌های لیتیوم روی گوشی‌های هوشمند کاملاً استاندارد می‌باشند، به این دلیل که سبک هستند و عمر باتری مناسبی ارائه می‌دهند. طراحی سبک و جمع‌وجور آن‌ها بزرگترین ویژگی مثبتشان است. از نظر معایب، آن‌ها از تعداد محدودی از بار الکتریکی، بین 300 تا 1000، پشتیبانی می‌کنند، که کمتر از باتری‌های نیکل قدیمی است و تولید آن‌ها پرهزینه می‌باشد. در نهایت، آن‌ها خطرناک‌ترین نوع باتری‌ها هستند، زیرا از آنجا که با مواد قابل اشتعال ساخته می‌شوند، می‌توانند بیش از حد داغ شده و حتی منفجر شوند. نباید این باتری‌ها را خمیده یا تا کنید.
در حالی که باید همیشه مقداری شارژ روی این باتری‌ها باقی بگذارید، مهم است که آن‌ها را با حداقل 40 درصد شارژ به همراه جلوگیری از دوره‌های شارژ طولانی رها کنید. شارژ کردن این باتری‌های لیتیوم-یون سریع‌تر از شارژ کردن باتری‌های دیگر است، حتی اگر دو فاز وجود داشته باشد. در مرحله اول، این عمل شارژ را تا 80 درصد سریع‌تر می‌کند و سپس به آرامی شارژ می‌شود تا زمانی که به 100 درصد برسد.

باتری‌های لیتیوم-پلیمر (Li-Po)

باتری‌های لیتیوم-پلیمر به طور فزاینده‌ای در حال رواج پیدا کردن هستند و شبیه به باتری‌هایی می‌باشند که پیشتر به آن‌ها اشاره کردیم، اما با انعطاف‌پذیری بیشتر تا بتوان از آن‌ها در دستگاه‌های کوچکتر هم استفاده کرد. آن‌ها چگالی انرژی بیشتری دارند و بسیار سبک‌تر می‌باشند.
با این حال، معایبی هم وجود دارد. آن‌ها بسیار گران‌تر از باتری‌های لیتیوم-یون و کمی قابل اشتعال‌تر هستند. اگر به هر دلیلی، گوشی شما بدون شارژ ماند، شارژ دوباره آن با شارژرهای استاندارد می‌تواند غیرممکن باشد، پس حواستان به این موضوع باشد.

امروزه مهم‌ترین مؤلفه باتری‌ها لیتیوم است

افسانه و شایعات، حقایق و دروغ

1. اولین شارژ گوشی باید طولانی‌تر از حالت عادی باشد.

این یک افسانه است که از زمان باتری‌های کادمیومی به ما رسیده است. این کار برای باتری‌های لیتیوم-یون و لیتیوم-پلیمر امروزی نیاز نیست. توصیه می‌شود که گوشی‌هوشمند خود را به صورت طبیعی شارژ کنید، مهم نیست که اولین باری باشد که آن را شارژ می‌کنید، یا اینکه فقط یک روز عادی باشد.

2. زمان شارژ متناسب با عمر باتری است.

این هم باز یک افسانه از زمان باتری‌های گذشته است. شارژ شدن به لطف تراشهٔ شارژر در گوشی‌های هوشمند ما که این پروسه را کنترل می‌کنند، صورت می‌گیرد. به طور معمول، اکثر اوقات باید هنگامی که دستگاه به 100 درصد برسد آن را از شارژر جدا کرد؛ نیازی به شارژ بیشتر بعد از آن نیست.

3. باید چرخه کامل شارژ شدن و تخلیه باتری را انجام دهید.

این هم یک ایده دیگر است که از باتری‌های Ni-MH می‌آید. چرخه‌های شارژ با باتری‌های لیتیوم می‌تواند زندگی روزانه ما را تنظیم کند، زیرا دیگر اثر حافظه‌ای که در باتری‌های قدیمی‌تر وجود داشت، نیست.

گوشی‌هوشمند خود را زمانی که از شما می‌خواهد شارژ کنید
 

کالیبراسیون باتری، یک افسانه؟

وقتی متوجه شدید که گوشی‌هوشمندتان هرگز به شارژ 100 درصد نمی‌رسد و در 95 درصد یا 90 درصد باقی می‌ماند، سریع آن را خاموش کنید، دستگاه را دوباره راه‌اندازی (ری‌استارت) کنید و ببینید که آیا باتری به خاطر قدیمی بودنش، یا به خاطر استفاده شدید، یا به این دلیل که گوشی در معرض دماهای بالا قرار گرفته، یا اینکه به خاطر طیف وسیعی از مشکلات دیگر است که خراب شده است.
وب‌سایت‌های زیادی هستند که نحوه کالیبره کردن باتری را به شما می‌گویند، اما آن‌ها در واقع خود باتری را کالیبره نمی‌کنند. آن‌ها صرفاً آمار باتری روی گوشی شما را دوباره تنظیم (ریست) می‌کنند تا یک بازخوانی دقیق‌تر داشته باشید و عمر باتری را به هیچ روش معناداری بهبود نمی‌دهند.

نتیجه‌گیری

ما هنوز بهترین کار سازندگان در زمینه باتری‌ها را ندیده‌ایم، اما تا به حال، پیشرفت‌های زیادی برای بهبود آن‌ها انجام شده است مثل حالت Doze mode روی اندروید مارشمالو. از آنجا که سرویس‌ها و تکنولوژی‌هایی که امروزه ما استفاده می‌کنیم نیازمند انرژی و نیروی بیشتری نسبت به تلفن‌های موبایل دیروزی هستند، هیچ دستورالعمل جادویی برای اینکه باتری تا دو روز عمر کند، وجود ندارد.
هنگامی که باتری خود را شارژ می‌کنید، توجه داشته باشید که سازنده از شما می‌خواهد زمانی که گوشی‌هوشمند از شما درخواست می‌کند آن را شارژ کنید. مواظب افسانه‌ها و شایعات باشید. حواستان باشد که عمر باتری شما همیشه به ویژگی‌هایی که استفاده می‌کنید بستگی دارد.
اگر باتری متورم شد، از آنجا که می‌دانیم قابل اشتعال هستند و می‌توانند منفجر شوند، پس در تعویض آن دریغ نکنید.

 

با کانال تلگرام فیسیت همراه باشید

 

منبع خبر: androidpit

نادیا صفرخانی

نادیا صفرخانی

نادیا دانشجوی ارشد ادبیات و مدرس زبان است. او حدود چهار سال است که به عنوان مترجم فعالیت می کند. او علاقمند به کارهای هنری، ادبیات و موسیقی است و اوقات فراغت خود را به ورزش و تماشای فیلم می گذراند.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر