مشکلات امنیتی در اسباب‌بازی‌های متصل به اینترنت

مشکلات امنیتی در اسباب‌بازی‌های متصل به اینترنت

کسپرسکی در بررسی‌های صورت گرفته چند مورد شگفت‌انگیز را که به ناامنی کودکان ختم شده است، منتشر کرد. با فیسیت همراه باشید.

به گزارش فیسیت، به نقل از سایبران، کسپرسکی در بررسی‌های صورت گرفته چند مورد شگفت‌انگیز را که به ناامنی کودکان ختم شده است، منتشر کرد. با فیسیت همراه باشید.

ما می‌دانیم که کودکان همیشه در معرض خطر و قربانی شدن هستند، باید دانست که کودکان بیشتر از بزرگ‌سالان موردحمله مستقیم تبلیغ‌کنندگان، بازاریابان و مجرمان قرار می‌گیرند. تبهکاران به‌خوبی می‌دانند که کودکان آسیب‌پذیر هستند و ازاین‌رو آن‌ها را مورد هدف خود قرار می‌دهند. این ناامنی می‌تواند علاوه بر مزاحمت برای کودکان و استراق سمع آن‌ها به مکالمه با کودکان هم منجر شود.

ضبط پیام‌های خصوصی والدین و کودکان توسط اسباب‌بازی

 

اتصال والدین به عروسک‌ها شاید برای والدین راه خوبی باشد زیرا که آن‌ها می‌توانند عروسک را کنترل کنند، اما مسلماً راه امنی محسوب نمی‌شود. هیچ‌گونه محافظتی از اعتبار کاربران در این مورد نمی‌شود. چراکه هرکسی می‌تواند بدون احراز هویت به سرور متصل شود، به داده‌ها نگاه بیندازد یا اینکه دیتابیس را کپی کند و آن‌ها را روی کامپیوتر دیگری ذخیره کند.

 

Victor Gevers محقق امنیتی در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶ متوجه این موضوع شد و سریعاً آن را با فروشندگان این اسباب‌بازی در میان گذاشت. پس‌ازآن Troy Hunt، یک کارشناس امنیتی مشهور از یک منبع ناشناس دریافت که فایلی وجود دارد که پیشینه بیش از نیم میلیون کاربر CloudPets در آن ثبت‌شده است.
علاوه بر نام کودک، هر رکورد شامل اطلاعات جامعی مثل تاریخ تولد و اطلاعات بستگانی بود که کودک از طریق اسباب‌بازی با آن‌ها در تماس بود. به‌طورکلی سابقه بیش از ۸۰۰ هزار کاربر به خطر افتاده بود. در این نفوذ اطلاعاتی، سرور ذخیره‌سازی کودکان قابل‌دسترسی برای هر فردی بود و این مسئله باعث شد تا چندی پیش مجلس سنای ایالات‌متحده، درخواست از بین بردن داده‌های نشت شده را کند.

جاسازی میکروفن در عروسک برای جاسوسی

در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶، حامیان حفظ حریم خصوصی به کمیسیون فدرال ایالات‌متحده در برابر پیدایش اسباب‌بازی که تولیدکننده عروسک‌های Cayla و ربات‌های i-Que بود شکایت کردند. یکی از شاکیان مدعی شده بود که در این اسباب‌بازی‌ها میکروفنی وجود داشت که قابلیت تشخیص صدا را داشت و قادر بود با کودکان صحبت کند. علت شکایت مدعایان از همان ابتدا کاملاً واضح بود: آن‌ها به جاسوسی اعتراض کرده بودند و این موضوع آن‌ها را رنجانده بود.
برنامه‌ای که در عروسک Cayla مورداستفاده قرارگرفته بود به‌منظور نیاز تعامل برای دسترسی، به فایل‌های ذخیره‌شده روی دستگاه به‌طور کامل نظارت داشت و برنامه i-Que’s درخواست دسترسی به دوربین دستگاه را داشت. جالب است که هیچ توضیحی برای اینکه چرا برنامه‌ها به چنین دسترسی‌هایی نیاز دارند، داده نشده و علاوه بر این اجازه دسترسی به دوربین در وب‌سایت رسمی و یا در ویدئوی نسخه آزمایشی ذکر نشده است.
برنامه عروسک Cayla بچه‌ها را وادار به ارائه اطلاعات شخصی همانند نام پدر و مادر، محل اقامت، نام مدرسه و چیزهای بیشتر می‌کند. هر دو برنامه ضبط مکالمات را به سرورهای شرکت ارتباطات Nuance، جایی که تمام این مکالمات آنالیز می‌شود، ارسال می‌شود. تمام این صوت‌ها روی سرورها ذخیره و برای اهدافی همچون بهبود سرویس عملیات، ذخیره انجام می‌شود.

مواردی که والدین باید به آن‌ها توجه کنند

شواهد نشان می‌دهد که هر چیزی که به اینترنت متصل باشد می‌تواند به از دست رفتن اطلاعات کاربر و درنهایت باج‌خواهی مجرمان ختم شود. بسیاری از اپلیکیشن ها هستند که بدون اجازه کاربر راه‌اندازی می‌شوند، طبق یافته‌های لابراتوار کسپرسکی، ۹۶درصد از اپلیکیشن ها بدون اینکه کاربر آن را راه‌اندازی کند به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

والدین درصورتی‌که نمی‌توانند اقدامات اسباب‌بازی را کنترل کنند. بهتر است در مواقعی که از آن استفاده نمی‌کنند میکروفن آن را خاموش کنند.

 

درصورتی‌که اسباب‌بازی به میکروفن و بلندگو مجهز باشد، باید بیشتر احتیاط کنید. این احتیاط فقط در اسباب‌بازی‌ها و ربات ها خلاصه نمی‌شود، اتصال آن‌ها به گوشی‌های هوشمند از مواردی است که باید به آن‌ها توجه کرد؛ همچنین اتصال با بلوتوث ازآنجایی‌که هیچ نیازی به تصدیق ندارد، کاملاً نا امن است. بهتر است پس از خرید اسباب‌بازی تمام مواردی که ازلحاظ امنیتی وجود دارد را چک کنید.

 

 

 


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر