دانگل یک دستگاه کوچک مشابه درایو فلش USB است که به یک دستگاه دیگر متصل شده و قابلیتهایی را به آن اضافه میکند. دانگل و یا آداپتور وایرلس دستگاهی است که امکان اتصال به وای فای را برای دستگاههایی که قابلیت اتصال به وای فای را ندارند، مانند یک کامپیوتر دسکتاپ بدون کارت شبکهی وایرلس، فراهم میکند.
دانگلها دستگاههایی پرکاربرد هستند که با آنها میتوانید از طریق دستگاههای مختلف به اینترنت متصل شوید. دانگل فضای زیادی نمیگیرد و قابلیتهایی را به دستگاه شما اضافه میکند ( برای مثال دانگل مخصوص Roku به شما این امکان را میدهد که هزاران سرویس را به صورت مستقیم از تلویزیون خود ببینید).
اما وقتی که از دانگل وایرلس استفاده میکنید ممکن است به مشکلاتی بربخورید. برای مثال سرعتی بسیار پایینتر از چیزی که شرکت ISP ارائه میدهد دریافت کنید. به چند دلیل ممکن است سرعت و عملکرد دانگل وایرلس شما پایین بیاید.
1- تداخل وایرلس
دستگاههای وایرلس میتوانند با استفاده از دو باند با هم ارتباط برقرار کنند: باند 2.4 گیگاهرتزی که قدیمیتر و کم سرعتتر است اما توسط بیشتر دستگاهها پشتیبانی میشود و باند 5 گیگاهرتزی که جدیدتر و سریعتر است اما دامنهی کوچکتری دارد و فقط دستگاههایی که در چند سال اخیر ساخته شدهاند آن را پشتیبانی میکنند.
درحالی که دانگلهای وایرلس هردو باند را پشتیبانی میکنند اگر روتر شما فقط 5 گیگاهرتز را منتقل کند شما تنها میتوانید از این فرکانس استفاده کنید. اگر روتر شما یک روتر دوبانده نیست آنگاه ناچارید از باند 2.4 گیگاهرتزی استفاده کنید.
مشکل باند با فرکانس 2.4 گیگاهرتز این است که بسیار محدود است و به همین دلیل کانالها ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند.
کانالهایی که با یکدیگر تداخل دارند میتوانند باعث شوند که امواج دادههای وایرلس با یکدیگر دچار تداخل شوند و درنتیجه بستههای داده گم شوند. دوباره فرستادن بستهی داده زمانبر است و میتواند سرعت وایرلس شما را پایین بیاورد. اگر تداخلها زیاد شوند افت سرعت چشمگیر خواهد بود.
اگر در یک آپارتمان پرجمعیت در یک شهر بزرگ زندگی کنید هزاران دستگاه در اطراف شما وجود خواهد داشت که سعی میکنند دادهی وایفای را منتقل کنند. حتی اگر از یک کانال بدون تداخل استفاده کنید انتقالاتی که روی یک کانال هستند میتوانند با اطلاعات شما تداخل داشته باشند. یک دانگل وایرلس روی باند 2.4 گیگاهرتزی قطعاً عملکرد خوبی نخواهد داشت.
اگر ناچارید از 2.4 گیگاهرتز استفاده کنید به جای حالت legacy یا mixed از حالت N استفاده کنید که به سرعت 7 مگابایت بر ثانیه برای سازگاری معکوس محدود شده است.
بهترین راه حل؟ از باند 5 گیگاهرتزی استفاده کنید.
شما باید روتر خود را به یک مدل دوبانده تغییر دهید. درضمن به یک دانگل وایرلس نیز نیاز دارید که آن را پشتیبانی کند. خوشبختانه هنوز دستگاههای زیادی 5 گیگاهرتز را پشتیبانی نمیکنند در نتیجه تداخل خیلی کم صورت میگیرد.
2- آنتن داخلی
دانگلهای وایرلس دو نوع دارند: انواع فشرده ( که دارای آنتن داخلی هستند) و انواع بزرگ ( که آنتن آنها خارجی است).
دانگلهای وایرلس فشرده که به آنها نانو دانگل یا پیکودانگل نیز میگویید به خاطر کوچکی، قابلیت حمل راحتتر و زیبایی آنها محبوبتر هستند. هیچکس دوست ندارد که یک آنتن بزرگ را به دستگاهش متصل کند. درضمن آنتنهای فشرده ارزانتر نیز هستند.
عملکرد آنتنهای خارجی عموماً بهتر است. آنتنهای خارجی سیگنال را بهتر دریافت میکنند. حتی برای دریافت سیگنال بهتر میتوانید آن را به سمت روتر بچرخانید.
بهترین راه حل؟ یک دانگل با آنتن خارجی خریداری کنید.
دانگلهای فشرده بسیار برای دستگاههای کوچک مثل رزبری پای مناسب هستند اما سرعت اینترنت آنها ممکن است پایین باشد. شاید دانگلهایی که آنتن آنها خارجی است زشت باشد اما معمولاً عملکرد بهتری دارند.
3- مشکلات سخت افزاری
شما باید به حداقل سه مشخصه توجه کنید.
اول از همه مشخصات دانگل. دانگلی که سرعت آن 600 مگابایت بر ثانیه است بازدهی زیادی نخواهد داشت. دانگلی تهیه کنید که با سرعتی که شرکت ISP به شما ارائه میدهد همخوانی داشته باشد.
دوم، درگاه USB دستگاهتان. درگاه USB 2.0 سرعت ماکزیمم 480 مگابایت بر ثانیه دارد اما به دلیل مشکلات سخت افزاری سرعت ماکزیمم معمولاً به حدود 320 مگابایت بر ثانیه میرسد. اگر میخواهید سرعت بالاتری داشته باشید از درگاه USB 3.0 استفاده کنید که ماکزیمم سرعت 5 گیگابایت بر ثانیه دارد.
سوم، ماکزیمم سرعت اینترنت. اگر اینترنت شما 25 مگابایت بر ثانیه تا 5 مگابایت بر ثانیه است به هر حال سرعت اینترنت شما بالا نخواهد بود. درضمن تقریباً هیچ ISP وجود ندارد که سرعت واقعی گفته شده را به شما ارائه دهند درنتیجه همیشه باید تعرفهای را بگیرید که سرعتش از چیزی که مورد نیاز شماست بالاتر باشد.
برای اینکه از تمامی اخبار در اولین فرصت مطلع شوید با کانال تلگرام ما با آی دی faceitmag@ همراه باشید.
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر