چگونه پیام‌های کوتاه حذف شده را روی دستگاه اندروید بازیابی کنیم؟

چگونه پیام‌های کوتاه حذف شده را روی دستگاه اندروید بازیابی کنیم؟

شاید برای شما هم اتفاق افتاده که پیامی را حذف می‌کنید و یا گوشی خود را گم می‌کنید و نیاز دارید که آن پیام را دوباره بازیابی کنید. اگر با چنین مشکلی مواجه شده‌اید این مقاله را بخوانید.

از دست دادن داده روی گوشی قلب انسان را می‌شکند. چه اشتباهی چیزی را حذف کنید و یا گوشی شما خراب و یا دزدیده شود عکس‌ها و پیام‌هایی که از عزیزانتان دریافت کرده‌اید همه از بین می‌روند. 

اگر نیاز دارید که پیام‌های کوتاه روی گوشی اندروید خود را بازیابی کنید احتمالاً روش‌های زیادی را امتحان کرده‌اید. در این مقاله ما همه چیز را درمورد بازیابی پیام‌های حذف شده و نحوه‌ی بازگردانی آن‌ها به شما می‌گوییم. 

چگونه پیام‌های کوتاه را روی دستگاه اندروید بازیابی کنیم؟ 

اول خبر بد را به شما می‌دهیم: اگر از قبل آمادگی نداشته باشید هیچ روشی برای بازیابی پیام‌های حذف شده روی گوشی اندروید وجود ندارد. اگر اینترنت را بگردید سایت‌های بسیار زیادی می‌بینید که همه سعی می‌کنند شما را متقاعد کنند که از اپلیکیشن‌ ریکاوری اندروید آن‌ها استفاده کنید. مشکل اینجاست که برای بیشتر افراد هیچ کدام از این سایت‌ها جواب نخواهد داد. 

ما Mobikin, FonePaw Android Recovery و EaseUS MobiSaver را امتحان کردیم. هرکدام از آن‌ها به یکی از این دلایل کار نمی‌کردند: 

1- برای ریکاوری پیام‌های متنی نیاز به دسترسی روت دارید. 

2- این ابزار بسیار گران قیمت هستند. 

3- از شما می‌خواهند تا از پروتکل USB Mass Storage استفاده کنید. 

در این مقاله ما هرکدام از این محدودیت‌ها را بررسی می‌کنیم. 

1- نیاز به دسترسی روت 

روت کردن گوشی امکان دسترسی به هر فایلی را روی دستگاه شما فراهم می‌کند. به صورت پیش فرض اندروید بعضی از پوشه‌های سیستمی را در دسترس شما قرار نمی‌دهد. پوشه‌ی پیام‌های شما نیز در این دسته قرار می‌گیرند. در نتیجه شما نمی‌توانید یک اپلیکیشن را از طریق مرورگر نصب کنید و پیام‌های خود را بدون روت کردن دستگاه بازیابی کنید. 

root

 

وقتی که شما از این برنامه‌ها استفاده می‌کنید آن‌ها معمولاً به دنبال دسترسی روت می‌گردند و بدون آن کار خاصی انجام نمی‌دهند. بعضی از این برنامه‌ها به صورت موقت گوشی شما را روت می‌کنند.

درحالی که روت کردن موقتی پس از اتمام کار به حالت قبل باز می‌گردد اما یک اقدام اضافی و غیر لازم است. درضمن هنگامی که به صورت دائمی دستگاه خود را روت می‌کنید باید قفل بوت لودر خود را باز کنید که باعث می‌شود همه‌ی اطلاعات گوشی شما حذف شود. به علاوه ممکن است که به خاطر دلایل امنیتی نخواهید که این کار را انجام دهید. 

2- ریکاوری رایگان نیست 

text

 

حتی اگر گوشی شما روت شده باشد یا با روت کردن موقتی مشکلی نداشته باشید وقتی که می‌خواهید پیام‌های خود را ریکاور کنید شوک زده خواهیدشد. همه‌ی این اپلیکیشن‌ها دارای یک دوره‌ی رایگان هستند که تنها فایل‌های رایگان را پیدا می‌کنند اما اگر بخواهید واقعاً فایل‌های خود را ریکاور کنید باید چیزی حدود 300 هزار تومان پرداخت کنید. 

بیشتر مردم برای بازیابی چند پیام کوتاه چنین پولی پرداخت نخواهند کرد حتی اگر به آن اپلیکیشن اعتماد کامل داشته باشند. 

3- USB Mass Storage

با توجه به این محدودیت‌ها شاید تصمیم بگیرید که از یک ابزار ریکاوری فایل کامپیوتر مثل Recuva استفاده کنید. حتماً فکر می‌کنید همین که گوشی خود را به کامپیوتر متصل کنید فایل‌های حذف شده بازیابی می‌شوند. اما متاسفانه اشتباه فکر می‌کنید. 

usb

 

وقتی که گوشی اندروید خود را به کامپیوتر متصل می‌کنید می‌توانید از بین پروتکل‌های مختلف یکی را بیابید. دستگاه‌های مدرن معمولاً از MTP (Media Transfer Protocol) یا PTP (Picture Transfer Protocol) استفاده می‌کنند. دستگاه‌های اندروید قدیمی (قدیمی‌تر از اندروید 4 یا ساندویچ بستنی) از یک پروتکل متفاوت به نام  USB Mass Storage (UMS) استفاده می‌کردند. 

UMS همان پروتکلی است که درایوهای فلش هنگام اتصال به کامپیوتر از آن استفاده می‌کنند. توسط این پروتکل همه‌ی محتوا روی کامپیوتر میزبان قابل خواندن می‌شود. مشکل در این است که هنگام استفاده از UMS دستگاه نیاز به دسترسی کامل دارد. 

در نتیجه وقتی که روی کامپیوتر خود فایل‌های گوشی را مرور می‌کنید نمی‌توانید از گوشی خود استفاده کنید. این موضوع برای پوشه‌های سیستمی اندروید مشکل درست می‌کرد، درضمن اندروید باید از سیستم فایل FAT استفاده می‌کرد که بسیار قدیمی و کم سرعت است. 

درضمن اندروید دیگر UMS استفاده نمی‌کند در نتیجه شما نمی‌توانید از یک برنامه مثل Recuva

 برای بازیابی فایل‌ها با اتصال دستگاهی که توسط MTP یا PTP متصل است استفاده کنید. حتی دستگاه شما برای این برنامه تعریف هم نمی‌شود. 

البته اگر گوشی شما یک کارت SD دارد می‌توانید آن را جدا کرده و به کامپیوتر خود متصل کنید. از این طریق می‌توانید از Recuva استفاده کنید. البته گوشی‌های کمی پیام‌ها را روی کارت SD ذخیره می‌کنند. در نتیجه این روش برای بیشتر افراد پاسخگو نخواهد بود. 

 

چگونه از پیام‌های خود روی اندروید بکاپ گرفته و آن را بازیابی کنیم؟ 

backup

 

درحالی که هیچ راهی برای ریکاور کردن پیام‌ها وجود ندارد خبر خوب اینجاست که بکاپ گرفتن کاری بسیار ساده است. 

برای بکاپ گرفتن از پیام‌های کوتاه SMS Backup & Restore بهترین گزینه است. تنظیم آن ساده است، خوب اجرا می‌شود و از داده‌ها روی فضای ابری بکاپ می‌گیرد. 

پس از نصب باید به آن اجازه‌ی دسترسی به اطلاعات خود را بدهید. سپس روی صفحه‌ی اصلی Set up a backup را لمس کنید. علاوه بر پیام‌های کوتاه از تماس‌های تلفنی خود نیز می‌توانید بکاپ بگیرید. Advanced Options را لمس کنید تا از ایموجی‌ها نیز بکاپ بگیرید و مکالمات مورد علاقه‌ی خود را انتخاب کنید

سپس انتخاب کنید که دوست دارید بکاپ شما کجا برود. این اپلیکیشن گوگل درایو، دراپ باکس و فضای ذخیره سازی گوشی شما را پشتیبانی می‌کند. البته از گوشی خود استفاده نکنید چرا که اگر گوشی شما خراب یا دزدیده شود اطلاعاتتان از بین می‌رود. سرویس مورد علاقه‌ی خود را انتخاب کرده، به حساب کاربری خود متصل شوید و انتخاب کنید که دوست دارید تا چه مدت بکاپ‌های خود را حفظ کنید. 

در نهایت انتخاب کنید که بکاپ هر چند وقت یک بار گرفته شود. وقتی که کارتان تمام شد Back up now را انتخاب کنید.. 

برای مشاهده‌ی وضعیت بکاپ‌ها در منو سمت چپ اپلیکیشن View backups را لمس کنید. هرگاه خواستید پیام‌های خود را بازیابی کنید گزینه‌ی Restore را لمس کنید. 

دانلود

در حالی که ریکاور کردن پیام‌ها در اندروید تقریباً امکان پذیر نیست اما بکاپ گرفتن کاری بسیار ساده است. متاستفاده با وجود محدودیت‌های اندروید و ابزارهای بسیار گران قیمت ریکاور کردن پیام‌ها تقریباً کاری غیر ممکن است. 

اگر تصمیم گرفتید از ابزار بالا استفاده کنید حتماً پس از حذف کردن پیام‌ها این کار را انجام دهید. وقتی که یک فایل را حذف می‌کنید اندروید به شما می‌گوید که حذف شده است اما آن فایل برای مدتی باقی می‌ماند. اما همین که شروع به دانلود فایل‌های بیشتری بکنید فایل حذف شده به طور کامل از بین می‌رود. 

برای اینکه از تمامی اخبار در اولین فرصت مطلع شوید با کانال تلگرام ما با آی دی faceitmag@ همراه باشید.

منبع خبر: makeuseof

مارال رضایی

مارال رضایی

مارال هشت سال است که یه عنوان مترجم مشغول به فعالیت است.او دارای مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فرانسه از دانشگاه است و به سه زبان انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی صحبت می کند. مارال به ادبیات، سینما و موسیقی راک علاقه مند است و به دنبال یک تجربه متفاوت به وادی تکنولوژی قدم گذاشته.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر