تکلیف تخصیص ارز دولتی برای کالاهای دیجیتال مشخص شد

ارز-دولتی_1529761307.jpg

تکلیف تخصیص ارز دولتی برای کالاهای دیجیتال مشخص شد. کالاهای دیجیتال از جمله موبایل، لپ تاپ، قطعات کامپیوتر، گوشی و... هم مشمول تخصیص ارز دولتی 4200 تومانی شده اند.

تخصیص ارز دولتی 4200 تومانی به کالاهای مختلف چندی است که خبرساز شده است. این مسئله باعث شد بازار برخی محصولات ازجمله بازار موبایل تلاطم‌های شدیدی را تجربه کند و در طول 10 روز گذشته شاهد افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت گوشی‌های هوشمند باشیم.

پیشنهاد فیسیت : افزایش 30 تا 40 درصدی قیمت گوشی بدون واردات قانونی و رسمی!

قرار بود طی جلسه‌ای مسئله تخصیص ارز دولتی به موبایل به صورت جداگانه مورد بررسی قرار بگیرد تا شاید بتوان این بازار آشفته را کمی آرام کرد.

حالا تسنیم لیستی سه‌گانه را برای تخصیص ارز مشخص کرده است که دستگاه‌های الکترونیکی در دسته دوم این لیست قرار گرفته‌اند. به کالاهای دسته دوم که شامل نوک بوک، تبلت، سرور، درایو نوری، مادربرد، کارت صدا و گوشی‌های زیر 300 دلار هستند، ارز دولتی 4200 تومانی تعلق گرفته است و حق ورود این دستگاه‌ها هم 5 درصد تعیین شده است. البته مودم و تجهیزات شبکه و دوربین‌های مداربسته هم در همین دسته دوم قرار گرفته‌اند و حق ورودی حدود 5 تا 10 درصد دارند.

کیس کامپیوتر با منبع تغذیه و یا بدون منبع تغذیه در دسته دوم قرار گرفته است اما برخلاف سایر دستگاه‌های گروه دوم، حق ورودی 26 درصدی دارد.

مانیتورهای 14 تا 19 اینچی، مانیتورهای با صفحه‌نمایش کریستال مایع، انواع گیرنده تلویزیونی دیجیتال (DVB Set top box) و IP TV در دسته سوم قرار گرفته‌اند و حق ورودی 26 درصد دارند. گوشی‌های بالای 300 دلار هم در دسته سوم قرار گرفته‌اند و حق ورودی 5 درصد برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.

تفاوت دسته‌بندی‌های تخصیص ارز دولتی

دولت برای تخصیص ارز دولتی به کالاهای مختلف آن‌ها را دسته‌بندی کرده است. دسته اول شامل کالاهای اساسی هستند که هزینه آن‌ها از درآمد حاصل از فروش نفت تأمین می‌شود. برای این کالاهای ارز دولتی 4200 تومانی در نظر گرفته شده است اما با تعلق گرفتن 400 تومان یارانه، عملاً ارز 3800 تومانی در اختیار کالاهای اساسی دسته اول قرار می‌گیرد.

گروه دوم مربوط به مواد اولیه، کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای است. ارز کالاهای این دسته، از محل صادرات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی و سامانه نیما تأمین می‌شود. به این کالاها ارز دولتی 4200 تومانی تعلق می‌گیرد.

گروه سوم شامل کالاهایی مصرفی است. ارز مورد نیاز این کالاها از صادرات کالاهایی تأمین می‌شود که ملزم به ارائه ارز خود در سامانه نیما نیستند. این کالاها با نرخ دلار 4200 تومانی+ قیمت اظهارنامه صادراتی تأمین اعتبار می‌شوند. گوشی‌های بیشتر از 300 دلار هم در همین دسته قرار می‌گیرند.

لیست کامل کالاهای مختلف و دسته‌بندی آن‌ها را می‌توانید از این لینک ببینید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.

منبع خبر: تسنیم


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر