رمز ارزها که شاید بیشتر از همه بیت کوین و اتریوم را بشناسیم در ۴ نسل قابل بررسی هستند. با فیسیت همراه باشید تا این نسلهای رمز ارزها را با هم بررسی کنیم.
ارزهای نسل اول
نسل اول رمز ارزها که با بیتکوین شروع شد، در واقع فقط رمز ارزهایی با ویژگیهای انتقال ارزش را داشتند و کاربرد خاص دیگری نداشتند. این رمزارزها مانند بیتکوین، دوج کوین، لایت کوین، مونرو و.... تنها پایهگذاری یک رمز ارز بودند و تکنولوژی خاص و پیچیدهای نداشتند.
نسل دوم رمز ارزها با ایجاد ارز next به وجود آمد و دارای قابلیت قرار داد هوشمند و یا smartcontract بودند. قرار داد هوشمند در بیتکوین هم وجود داشت اما در اتریوم بهصورت بسیار سادهتر و کاربردیتر به کار رفت و اینگونه بود که ارزهای نسل دوم مقیاسپذیرتر و دارای قرارداد هوشمند سادهتر بودند. مقیاسپذیری به معنی ظرفیت یک رمز ارز در پردازش دادها و یا پذیرش تعداد زیادی کاربر در یک زمان است. اگر مقیاسپذیری کم شود خدمات مورد ارائه در آن رمز ارز دچار اختلال میشود مثلاً فی تراکنشها افزایش پیدا میکند یا سرعت انتقال کمتر میشود.
سرعت تراکنشهای شبکه اتریوم ۱۰ ثانیه میباشد یعنی حداقل ۱۰ ثانیه برای یک انتقال زمان لازم است. مقیاسپذیری اتریوم به میزان ۱۴ تراکنش در ثانیه است و بیشتر از این مقدار قدرت پردازش باعث اختلال در شبکه خواهد شد. به سرعت تراکنشها tps گفته میشود.
ارزهای نسل دوم
ارزهای نسل دوم دارای قرار داد هوشمند ساده و کاربردی و مقیاسپذیری بالاتری بودند. اتریوم توانایی ساخت توکنها روی پلتفرم خود را نیز داشت. از جمله ارزهای نسل دوم میتوانیم موارد زیر را نام ببریم:
- Next
- Ethereum
- Neo
- Waves
- ...
ارزهای نسل سوم
با بالاتر رفتن کاربران شبکهای رمز ارزها مقیاسپذیری بالاتر رفته و نیاز به رمز ارزهای مقیاسپذیرتر و کاربردیتر حس شد. اینگونه بود که نسل سوم ارزها با مقیاسپذیری ۱۰۰۰ تراکنش در ثانیه و سرعت تراکنشهای زیر یک ثانیه و قابلیتهای دیگر به وجود آمد. از جمله رمز ارزهای نسل سوم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- Gochain
- Ada
- Tron
- Eos
- ....
قابلیتهای این رمزه ارزها شامل ساخت توکن روی پلتفرم و قابلیت قرار داد هوشمند ساده و کاربردی و مقیاسپذیری بالاتر و تراکنشهای سریعتر بود.
رمز ارزهای نسل چهارم
آخرین نسل رمز ارزها با ایجاد تکنولوژیهای خاص در رمز ارزها به وجود آمد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
1- مولتی چین
تکنولوژی multichain در نیاز به ایجاد بلاکچینهای خصوصی بر خلاف بلاکچینهای عمومی که در آن دادها عمومی و قابل رؤیت است در بلاکچینهای خصوصی این دادها بهصورت اطلاعات خصوصی در محیط یک بلاکچین عمومی ذخیره میشود
2- مبادلات اتمی
تکنولوژی بین زنجیرهای یا crosschain و مبادلات اتمی atomicswap به تکنولوژیهای رمزارزها برای تبدیل ارزها بدون نیاز به صرافیهای متمرکز و بدون شخص سوم گفته میشود. کاری که پلتفرم 0x انجام میدهد ساخت یک پلتفرم برای همچنین مبادلاتی است. مانند کاری که در صرافیهای غیر متمرکز انجام میشود نیازی به شخص سوم برای اعتماد در انجام مبادلات نیست.
3- شاردینگ
شاردینگ تکنولوژی جهت بالا بردن مقیاسپذیری و سرعت تراکنشهای رمز ارزها است. در این تکنولوژی با تقسیم بندی کردن تراکنشها با توجه به اهمیت تراکنشها در اجماع بر روی توافق برای انجام آنها باعث افزایش سرعت خواهد شد. بدینوسیله که تراکنشهای کمارزشتر برای توافق نیاز به نودهای کمتری خواهد داشت.
علاوه بر این تکنولوژیها چندین ویژگی خاص دیگر مثلاً قراردادهای هوشمند، اوراکل یا مکانیسمهای اجماع خاص یا ساخت توکن با سرعت بالا و بهسادگی و امنیت بالا در رمز ارزها به وجود آمد که ارزهای نسل چهار با جمع کردن همه یا اکثر این ویژگیهای چندین قدم از ارزهای نسل سوم جلو افتادند. ارزهای نسل چهار در واقع ارزهای کاملی هستند و تمام و یا اکثر ویژگیهای خاص گفته شده را دارند
از جمله ارزهای نسل چهارم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- Fantom
- Quarkchain
- Aergo
- Tomochain
- Pchain
- Ethereum2
- Gram
- و...
آینده متعلق به این ارزهاست و این پلتفرمها در آینده بسیار درخشانتر خواهند بود.
بیشتر بخوانید:
چگونه جلو دزدی ارز دیجیتال از طریق سیستم خود را بگیریم
پای دزدی ارز دیجیتال (cryptojacking) به وب سایتهای دانشگاهی باز شد
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: فیسیت
ثبت نظر