درحالی که اپل اولین شرکتی بود که مفهوم گوشی هوشمند صفحه لمسی مدرن را به دنیا معرفی کرد اما سهم بازار آیفون از همان ابتدا به طور چشمگیری کاهش داشت. در سال 2010 اندروید سهم بازار iOS را از آن خود کرد و به محبوبترین سیستم عامل موبایل دنیا تبدیل شد و تا امروز نیز محبوبترین باقی مانده است.
درحالی که بحث زیادی درمورد این که کدام سیستم عامل بهتر است شکل میگیرد اما نمیتوان منکر شد که اندروید با 80 درصد سهم بازار جهانی محبوبتر است. اما چه چیزی باعث شده که این سیستم عامل از iOS بزرگتر شود؟ در این مقاله ما پنج دلیل اصلی را که باعث محبوبیت بیشتر اندروید شده بررسی میکنیم.
1- شرکتهای بیشتری از اندروید استفاده میکنند
یک دلیل اصلی محبوبیت اندروید این است که شرکتهای گوشی سازی بسیار زیادی از آن به عنوان سیستم عامل خود استفاده میکنند اما iOS تنها به آیفون و آیپد ساخت اپل محدود میشود. پس چرا سازندگان بسیار زیادی از اندروید استفاده میکنند؟ در سال 2007 گوگل و تعدادی از اوپراتورهای موبایل، شرکتهای نرمافزاری و سختافزاریOpen Handset Alliance) OHA) را برای رقابت با آیفون منتشر کردند. این گروه اندروید را به عنوان پلتفرم موبایل خود انتخاب کرده و آن را به صورت متن باز در اختیار سازندگان قرار دادند.
این کار باعث شد که وقتی دیگر سیستم عاملهای موبایل از دور خارج شدند شرکتهای سازنده خودشان را با اندروید وفق دهند و به این صورت بیشتر سهم بازار در اختیار اندروید قرار گیرد. علاوه بر آن برندهای منطقهای و استارتآپها نیز به این سیستم عامل پیوستند. تعداد جمعیت بالا در بازارهای چین و هند باعث شد تا شرکتهای محلی که از اندروید استفاده میکردند تا حد زیادی بازار جهانی گوشیهای هوشمند را در دست داشتند. سیستم عاملهای موبایل دیگری نیز سعی کردند با اندروید و iOS رقابت کنند. اما این شرکتها نتوانستند بازار را در دست بگیرند و در نهایت به اندروید پیوستند.
2- دستگاههای اندروید در انواع قیمت موجود است
یک دلیل دیگر محبوبیت اندروید نسبت به iOS این است که گوشیهای اندرویدی در انواع قیمت موجود هستند. این موضوع به خصوص در کشورهای در حال توسعه که قیمت دلار در آنها بسیار بالاست مهم است که در آن حتی ارزانترین گوشی اپل نیز در این کشورها بسیار گران است.
در این بازارها آیفون نتوانسته با بازار گوشیهای میان رده قیمت پایین اندروید رقابت کند. بنا به گزارش StatCounter Global Stats، در امریکا سهم بازار iOS تا فوریه 2019 پنجاه و هفت درصد سهم بازار موبایل را در دست داشت. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، سهم بازار iOS در هند 2.8 درصد، در چین 26 درصد، در افریقای جنوبی 15 درصد، در برزیل زیر 15 درصد و در نیجریه حدود 5 درصد است. از آنجایی که هند و چین شامل حدود یک سوم جمعیت کل جهان میشوند میزان مصرف اندروید در این کشورها روی سهم بازار جهانی تأثیر چشمگیری دارد.
3- اندروید با دستگاههای بیشتری سازگاری دارد
درحالی که iOS اکوسیستمی دارد که شامل دستگاههای شخص ثالث زیادی میشود اما هنوز هم یک پلتفرم موبایل بسته است. با این حال اندروید اکوسیستم وسیعتری از لوازم جانبی و دستگاههای پوشیدنی دارد. به این معنی که شما میتوانید یک ساعت هوشمند سامسونگ، اسپیکر گوگل هوم و گوشی هواوی داشته باشید و همهی این دستگاههای متفاوت با هم کار میکنند. درنتیجه انتقال داده و سینک کردن دستگاهها بسیار سادهتر است.
این اکوسیستم وسیع کاربرانی را که نمیخواهند به یک برند سختافزار محدود شوند جذب میکند. به این وسیله اگر شما یکی از وسایل اندرویدی خود را تعویض کنید مجبور نیستید که همهی وسایل دیگر خود را نیز تغییر دهید. درضمن میتوانید از کابلها و لوازم جانبی دیگر دستگاههایتان نیز استفاده کنید. اما آیفون اینطور نیست. اکوسیستم iOS چنین انعطاف پذیری را ندارد.
4- هوش منصوعی و نرمافزار اندروید بهتر از آیفون است
در ابتدا اندروید به اندازهی اپل پیشرفته نبود و قابلیتهایی مثل دستیار دیجیتالی نداشت. با این حال در سالهای اخیر اندروید در بسیاری از جنبهها از اپل جلو زده است. بسیاری از اپلیکیشنها که در ابتدا مختص iOS بودند هم اکنون در نسخههای اندروید نیز قابل استفاده هستند. علاوه بر آن گوگل با استفاده از هوش مصنوعی خانه هوشمند را نیز پوشش میدهد.
البته هنوز هم اپلیکیشنهای بی کیفیت روی اندروید یافت میشود. هنوز هم گوگل پلی استور پر است از اپلیکیشنهای تقلبی و ضعیف. با این حال اپلیکیشنهای رسمی گوگل و همچنین توسعه دهندگان وب خوب در سالهای اخیر کیفیت نرمافزارهای اندروید را به شدت بالا برده است. علاوه بر آن اندروید سیستم عامل بسیار پیشرفهتری شده است و قابلیتهای بسیار خوب و پیشرفتهای به آن اضافه شده است.
5- دستگاههای اندروید متنوعتر هستند
این که سازندگان بیشتری از اندروید به عنوان سیستم عامل دستگاههای خود استفاده میکنند تنها به این معنی نیست که تعداد گوشیها و تبلتهای اندروید بیشتر است بلکه به این معنی است که تنوع آنها نیز بیشتر است. اپل هرساله تعدادی مدل آیفون و آیپد منتشر میکند. به طور میانگین در سال دو یا سه مدل جدید آیفون و سه یا چهار مدل آیپد معرفی میکند. درنتیجه اگر یک فرد طرفدار اپل از تولیدات یک سال خوشش نیاید باید تا سال بعد صبر کند و ببیند چه چیزی منتشر خواهد شد.
اما دستگاههای اندروید انواع مختلفی دارد، قابلیتهایی دارد که مختص یک شرکت خاص است و تجربهی متفاوتی را با خود ارائه میدهد. از آنجایی که اندروید متن باز است شرکتهای سازنده این آزادی را دارند که سختافزاری را بسازند که خودشان دوست دارند.
این مجوز با آنی که مایکروسافت به سازندگان ویندوز فون و ویندوز موبایل داد متفاوت است. در مجوز مایکروسافت آمده بود که این سیستم عامل ملزماتی دارد که سازندگان باید هنگام ساخت سختافزار آنها را در نظر میگرفتند. اما یک مجوز متنباز به سازندگان این امکان را میدهد تا قابلیتهای محصول خود را توجه به یک مخاطب خاص بسازند. آنها همچنین میتوانند محصولات آزمایشی و غیرمتعارف بسازند. برای مثال گوشیهای هوشمند تاشو را در نظر بگیرید. همین که سامسونگ گلکسی فولد را معرفی کرد دو شرکت رقیب دیگر دست به ساخت دستگاههای تاشو زدند.
درضمن بسیاری از گوشیهای اندروید برای مخاطبان خاص با سلیقهای خاص ساخته شدهاند. از دوربینهای پنج لنزی گرفته تا گوشیهای هوشمند گیمینگ، دستگاههای اندروید برای هر سلیقهی متفاوت چیزی خاص دارد. این تنوع باعث میشود که مشتریان بیشتری که سلیقهای خاص دارند جذب گوشیهای اندروید شوند.
اندروید محبوبتر است اما آیا بهتر هم هست؟
در این مقاله ما به شما گفتیم که چرا اندروید محبوبترین سیستم عامل موبایل است. اما این که کدام یک بهتر است به سلیقهی شما باز میگردد. طرفداران اندروید به قیمت بالای آیفون و فقدان نوآوری از طرف اپل اشاره میکنند. با این حال طرفداران آیفون به مشکلات امنیتی و آپدیتهای نامرتب در اندروید اشاره میکنند. این که شما کدام یک را انتخاب میکنید به اکوسیستمی بستگی دارد که در آن قرار گرفتهاید.
بیشتر بخوانید:
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید.
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر